Læs dagbog

Anden bølge

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Åsa 4. august 2020 11:36

Min cykel skal gøres klar til brug. Jeg har tænkt mig at cykle istedet for at tage bussen, når nu corona kommer ind i anden bølge. Danmark vil formentlig ikke lukke ned, som man så det i foråret, siden vi allesammen skal til at gå med opeerationsmasker. Det er nu smitten skal ind i landet. Ikke at det bliver den svenske model eller Trump-modellen, men næsten. Flokimunitet giver virus dårlige betingelser. Det er skræmmende.

Når jeg køber ind, bruger jeg coop-appen - jeg skanner varen med telefonen og betaler med telefonen og undgår helt at stå i køb. Det er længe siden jeg havde penge i hånden.

Broderen ville komme på besøg i torsdags. Han skulle først til en ven, dernæst til mig. Jeg må sige, at jeg orkede det ikke. Han er ikke i stand til at overholde tider. Aftaler vi fx kl. 13, bliver den 16 før han dukker op. Det siger sig selv, at man ikke kan lave mad, som skal stå parat til fx kl 18, hvis han først dukker op kl. 20. Så jeg endte med at sige, at jeg skulle tidligt op næste dag og derfor skulle tidligt i seng. Så det endte med, at han skulle komme forbi, næste gang han kom til DK.

Jeg har mødt mange mennesker, dengang jeg gik på vaskeri. Det var dog kun "vaskerivenner" - men vi fik en god gang sladder. På en af disse utallige gange jeg vaskede tøj, kom der en person som så lidt anderledes ud, som hele tiden ville i kontakt med mig, og det gad jeg ikke. Jeg hev en bog op fra mit arbejde med titlen "Retspsykiatriske patienter" som jeg sad og læste i. Holdte bogen på en sådan måde, at han kunne læse titlen. Han stoppede op og vendte om 🤣🤣

Idag har de fleste vaskemaskine her. Det har medført lukning af det ene vaskeri. Der har været overnattende folk i vaskeriet. En gang var der smurt lort på gulvet. Det blev jeg træt af, og købte så selv vaskemaskine og pressede den ind i et forvejen lille køkken.

Kommentarer fra andre brugere

jeg har lignende tanker ang den slækken på restriktionerne man ser rundt omkring. Det gælder heldigvis ikke alle men jeg bemærker også hvor tæt folk står i kø og sammenstuvningen i de offentlige transportmidler sommetider.
Når man handler kan man sommetider ramme tidspunkter hvor der ikke er så mange i butikkerne. Altså hvis man har mulighed for det.
Det lyder også lidt ærgeligt med udviklingen på vaskeriet. Igen heldigivs er det ikke sådan alle steder og egentlig er det at dele og mødes jo en fin nok ting, hvor man også har mulighed for at møde flinke folk. Men folk er jo forskellige og der kan være enkelte eller grupper der er megairriterende. Når det nu er sådan håber jeg at du nyder at have din egen vaskemaskine og ikke vente på at det bliver din tur.

Skrevet af hypenhjertet, 4. august 2020 13:35

I går aftes skulle jeg op ad en rulletrappe på Hovedbanegården. Jeg sørgede for at holde to meters afstand til personen foran. Desuden havde jeg stillet mig midt på metalpladen for ikke at tilskynde nogen bagved til at gå forbi mig. Alligevel ville en person bagved passere mig. "For fanden - covidiot !" udbrød jeg.

Coop-app'en er jeg også glad for. Ikke kun for at undgå andre kunder i en kø, men også for at undgå kassemedarbejderens hænder på mine varer. Især unge nyansatte medarbejdere laver mange nervøse bevægelser, hvor de med fingrene rører deres læber eller næse. Hvis en stregkode ikke kan skannes, eller en kundes betalingskort ikke virker, og medarbejderen lige skal tænke sig om, er det påfaldende så ofte nyansatte medarbejdere lige fører fingrene op til ansigtet.

Skrevet af Hasselmus, 4. august 2020 22:13

Hej Hybenhjerte og Hasselmus

Ja, folk i det offentlige rum holder ikke afstand. Heller ikke på havnen her i mit kvarter, hvor folk passerer tæt forbi hinanden og når man sidder på en bænk, skal man finde en bænk med skærm som fx. planter omkring, så de forbipasserende ikke går tæt forbi.

Jeg har købt mundbind til mig og vennen. Vi har 60 mundbind og det er røvdyrt i indkøb. Men så har vi lidt tid at løbe på, før vi skal supplere op.

Det mærkelige er, at Sundhedsstyrelsen i starten sagde, at mundbind hørte en asien-kultur til og ikke var dokumenteret beskyttende. Det er så latterligt. Nu siger de, at det ER beskyttende. Ja selvfølgelig. Hvorfor opererer man med mundbind. Man har vist det i 100 år.

Hasselmus, den med at ekspedienten så ikke rører ved ens varer, havde jeg ikke lige tænkt på, men selvfølgelig. Ligesom båndet, varerne ruller, på er beskidt af de andre kunders hænder. Det er jo velkendt, at virus overlever på overflader i meget lang tid.

Jeg har købt nogle fancy stofmundbind. Man siger nu, at selv stofmundbind er beskyttende omend i lidt mindre omfang end operationsmasker. De må så ikke bruges mere end en gang, før de skal rengøres.

Skrevet af Åsa, 5. august 2020 12:25

Hov, en slåffejl: Man har vist det i 100 år => Man har vidst det i 100 år.

Skrevet af Åsa, 5. august 2020 12:29