Læs dagbog

Ny seng

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Åsa 7. juli 2020 00:31

Vennen skal have ny seng. Han har åbenbart ikke sovet i sin seng i temmelig lang tid. Han har brugt sofaen. Nu har han så hold i ryggen. Det er typisk ham. Han gør ikke en skid ved noget, før det næsten er for sent. Jeg har fortalt ham, at vi kan tage i Ikea. Der er ingen grund til at købe en Hästens seng til 50.000 kr. når Ikea har gode senge med 20 års garanti. Nu må vi se, hvor længe han gider sove på sofaen, før han tager sig sammen til et ikea-besøg.

Det unge menneske jeg kender, der har borderline, er kommet i en meget svær situation. Hun er på revalidering og forsøger at tage en uddannelse. Problemet er bare, at hun ikke kan følge uddannelsen, dels på grund af, at hun er alenemor dels på grund af corona. Hun er meget ordblind og har dårlige læsefærdigheder. Det går ikke i spænd med, at man har skulle studere hjemme foran computeren istedet for i et lokale i coronatiden. Nu skal hun så indhente et forsømt semester samt det nye semester fra september, ellers ryger hun ud af revalideringen. Jeg tror ikke hun kan klare det. Hun har nu været igang med sin uddannelse i 12 år. Det er lang tid, når uddannelsen normalt har en varighed på 4 år. Hun har dog en studentereksamen, ikke med de stærkeste karakterer, men fik dog huen.

Min hue er med blåt bånd. Jeg gik på handelsgymnasiet. Det er utroligt mange år siden. Gad vide, hvad de lærer idag. Jeg havde økonomisk geografi, erhvervsjura, organisation, programmering, matematik, regnskab, engelsk og tysk foruden dansk. Derudover kommunikation, det var ikke et eksamensfag, det skulle bare bestås, så vi skulkede fra det. Min tysklærer var fantastisk. Med hende forstod jeg pludselig den tyske grammatik. Hun var tidligere KZ-fange, som hun led under resten af livet, men min yndlingslærer. Sidenhen fik jeg at vide af de tyske turister, at jeg havde en god udtale, så meget, at de troede, jeg havde boet i Tyskland.