Læs dagbog

Tid

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Åsa 15. maj 2020 01:14

Det er ti år siden, jeg sidst havde et arbejde, og jeg har nydt det. Jeg har ikke savnet et arbejde på noget tidspunkt i de 10 år. Jeg har haft fuldtidsarbejde i staten og på 6 forskellige arbejdspladser og altid kravlet op ad karrierestigen ved hvert jobskifte. Jeg vil ikke her afsløre typer af arbejde. Et sted jeg var ansat, var vi nogle tøser i den bedste alder, der havde fået den skøre idé, at vi ville se The Chippendales. Det var vildt. Tænk sig, da jeg blev ansat det første sted, var der ikke computere. Der var skrivemaskiner med karbonpapir. Sidste hit, var en IBM skrivemaskine med kuglehoved. Så kom de første tekstbehandlingsapparater, der var opkoblet til en larmende printer, der måtte stå i en lydisoleringskasse. Hele kontoret stimlede sammen om printeren for at se den printe den første skrivelse ud. Journalmedarbejderen skrev på kartotekskort og havde arkivskabe med sagerne. Derudover var der en protokol, hvori dagens post lå til skue. Idag er samtlige sager elektroniske, sådan da..

Det er fedt at sidde indendørs, når sneen vælter ned og vide, at man ikke skal ud i det lige om lidt for at tage på arbejde. Det sidste job lå tæt på min bopæl. Jeg spadserede ofte til det. En nat havde det været snestorm og driverne flød i gader og fortove og jeg skulle bare gå, ikke noget med forsinkede busser, tog. Jeg har prøvet at cykle fra job, mens sneen væltede ned, det er på én gang hyggeligt og ret besværligt.

Skal man da ikke have noget at give sig til. Jo da. Har masser. Jeg har en hulens masse bøger. Nogle købt, andre fået som gave. Så er der haven hele foråret, sommeren og efteråret. En hund. Tosomhed. Hundegruppen og andre venner. Og så familien. Jeg har rigeligt at se til.