Læs dagbog

Kolleger

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Åsa 17. maj 2020 11:59

Jeg har haft utallige kolleger på mine arbejdspladser. For det meste har det været gode kolleger. Men kan også tælle en lille håndfuld dårlige kolleger. Jeg kom engang til at arbejde sammen med en person, der straks hun blev ansat havde en masse skavanker der skulle tages hensyn til. Hun var fuldtidsbeskæftiget. Men havde en masse sygedage og var væk i flere perioder. Hun var ivrig helsedokter. Det var der nogle, der havde fundet ud af, så de konsulterede hende mhp hjælp til deres sundhedsproblemer.

En dag kom tillidsrepræsentanten til mig og advarede mig mod hende, jeg skulle holde mig væk. Hun havde en personlighedsforstyrrelse. Det var sgu svært, eftersom vi arbejdede med det samme område. Heldigvis forholdte det sig således, at jeg kort efter skiftede kontor og kom på afstand af hende. Siden hørte jeg, at hun udeblev fra sit arbejde, ringede ikke og meldte sig syg, men udeblev. Så måtte tillidsrepræsentanten tage hjem til hende og tjekke, hvad der foregik. Siden da beskæftigede jeg mig ikke længere med hende, da vi ikke længere arbejdede sammen.

Jeg har engang haft en rigtig sød kollega, der viste sig at være alkoholiker. Det begyndte i det små, med kun at drikke til festlige lejligheder ved fx en reception. Engang var jeg inviteret hjem til hende med mad og vin. Dagen efter var hun tidligt oppe. Da jeg stod op, sad vi i spisestuen, fik vi frisk vand med isterninger, det var sommer og varmt. Dog hang hendes vand i glasset som guiarlander. Det gør vand kun, hvis der er alkohol i det. Hun søgte senere en anden stilling i samme ressort, det var sekretær for topchefen. Hun var også meget dygtig, så hun fik jobbet. Det gik ned ad bakke for hende, og til sidst drak hun på toilettet i arbejdstiden. Man kunne lugte, at hun havde været på toilettet, for der stank af alkohol efter hende.

Man vidste godt, at den var helt gal og lod hende styrte mod afgrunden. Så blev hun fyret og fik samtidig tilbud om behandling. Det tog hun så imod. Fyringen var på stedet, hun blev fulgt ud på gaden af personalechefen – som det hed dengang, og sendt direkte til behandling. Vi mistede alle sammen kontakten til hende, så ingen ved i dag, hvad der siden er sket. Hun havde på det tidspunkt en søn på 5 år.

Jeg har også haft kolleger, der var jehovas vidner. Jeg har i mit nabolag ofte talt med et ex-jehovas vidne, der var udstødt, fra dengang jeg gik på vaskeri. Vi havde mange samtaler. Og så har jeg læst en bog en et jehovas vidne, der blev udstødt, det var en kolossal øjenåbner for, hvad der foregik i sekten. Det er faktisk meget længe siden, de har rendt på døren med deres reklamer ind ad brevsprækken.

De gode kolleger var der heldigvis flest af. Vi har været i byen for at spise, været i biografen, set chippendales, besøgt hinanden, cyklet Stevns rundt hvert år på 112 km osv. Der har været sammenhold. Der har været gode chefer, og intrigante chefer. De intrigante chefer skabte typisk splid blandt kollegerne, for der var yndlige og kolleger, der var ude i kulden. Sådanne steder søgte jeg lynhurtigt væk fra. Jeg kom til samtale i alt, hvad jeg søgte på, det var superlet at skifte job.


Kommentarer fra andre brugere

Bliv endelig ved med at skrive dagbøger Åsa. Du er en god iagttager og dine skriveevner er over gennemsnittet her.

Skrevet af Hasselmus, 18. maj 2020 09:09

Hej Hasselmus 😊

Tak for din kommentar. Jeg fortsætter 👍🏻

Skrevet af Åsa, 18. maj 2020 11:27