Læs dagbog

En amerikaner fik for lidt i løn

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Åsa 18. maj 2020 16:18

Jeg var ansat i en uddannelsesinstitution. Jeg var der kun et år på grund af dårlige ledelsesforhold, Så var jeg videre til et andet job. Der var jeg til gengæld i 10 år.

Uddannelsesinstitutionen havde en masse gæsteforskere fra udlandet. En dag kom en medarbejder fra bogholderiafdelingen forbi og fortalte, at nu var Mr. X igen kommet for at sige, at han fik for lidt i løn. Han kom hele tiden og de var derfor godt trætte af ham. Om jeg ikke ville tale med ham. Han talte kun amerikansk. Det lovede jeg. Jeg hørte på ham, og lovede at gennemgå hans personalesag.

Jeg åbnede et regneark og lavede en tidslinie. Så gik jeg i gang med hans personalesag. Jeg noterede alt fra uddannelse og opklassificerende beskæftigelser både i staterne og i DK. Og så begyndte jeg på min hovedregning. Jeg fandt frem til, at han skulle have efterbetalt omkring 90.000 kr. Jeg gik dernæst til min nærmeste overordnede, som var personalechefen og forelagde sagen. Hun gik videre til sin chef. Så sad de der og efteregnede alle mine noteringer, mens jeg sad og lo for mig selv. Og de kom til samme konklusion. Mr. X Fik for lidt i løn. Og det var løst beregnet 90.000.

Da Mr. X kom for at høre til sin sag, fortalte jeg ham, at han HAVDE fået for lidt i løn igennem sine år på uddannelsesinstitutionen. Han blev umådelig lettet, kampen for korrekt løn var slut. Bagefter talte jeg med bogholderiafdelingen. De korsede sig, for de skulle nu regne baglæns og beregne lønnen ud for hvert enkelt år med årenes skattefradrag. En større redelighed. Kort efter sagde jeg op. Jeg hørte siden, at de talte om det i årene efter. Tænk sig, det er 21 år siden nu.

Vennen får opringninger fra mellemøsten og Afrika på sin mobil. Hver gang, er det et nyt nummer der ringes fra. Han slår sig i tøjet over at skulle ændre telefonnr. De ringer hele tiden i stimer. Jeg HAR sagt, at han burde få nyt nummer – og denne gang hemmeligt nummer. Det er åbenbart mere besværligt for ham at fortælle sine kontakter, at han har fået nyt nummer, end bare at skifte det.

Kommentarer fra andre brugere

Til Lindner.
For det første, smid din nulfejlsmentalitet ad h...... til. Gem nulfejlsmentaliteten til de tidspunkter, hvor du læser trykte bøger eller andet materiale, hvor en korrekturlæser har været ind over.
For det andet, ifølge DDO kan den variant af engelsk, der tales i Nordamerika, godt betegnes amerikansk. For mit eget vedkommende falder det også naturligt at skelne mellem engelsk og amerikansk. Hvis man sammenligner en person fra Midtengland og en person fra de amerikanske sydstater, er der stor forskel i talesproget.

Skrevet af Hasselmus, 19. maj 2020 02:52

Tak Hasselmus 💗

Skrevet af Åsa, 19. maj 2020 10:20

Har boet og aebejdet i begge lande. Og man kan godt sige at amerikansk er et sprog. Det er selvfølgelig en variant af engelsk. Men amerikansk engelsk adskiller sig fra britisk engelsk i både udtale. Grammatik. Stavning. Og ordforråd. Der er ordbøger der kun består af amerikanske ord.. på amerikansk - webster . Mange ord på engelsk stammer fra amerikansk - truck - subway - pants- drugstore osv. Så amerikansk er et sprog.

Skrevet af Frederik40, 19. maj 2020 15:16