Læs dagbog

Min personligsforstyrrede halvbror

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Ingeborg 10. august 2018 11:57

Det er lige gået op for mig, at min halvbror kan være personlighedsforstyrret. Det giver jo mening. Jeg har en ven, der er uddannet socialpædagog og han fortalte, at halvbroderen kan have en personlligdsforstyrrelse, da vi talte om ham forleden dag. Det får man jo, når opvæksten har været en kamp for overlevelse og traumatisk.

Jeg brød kontakten med ham for 20 år siden. Det vil sige, jeg lod ham tro, at han brød kontakten. Jeg skrev et brev og fortalte min mening om hans syn på nogle ting. Jeg vidste, at han ville bryde kontaktet. Og ganske rigtigt, så gjorde han det. Hvis noget skulle genoptages, så var det så også han, der skulle tage det første skridt. Jeg vidste, at han ville være for stolt til at genoptage kontakten.

Jeg har mødt ham ved familiesammenkomster, hvor vi hilste høfligt på hinanden og han kom og ville snakke. Jeg har ikke noget ønske om at genoptage brorskabet. Hans verden er sort/hvid der er ingen nuancer som der er i mit liv. Og det gider jeg ikke mere. Selv musiksmag latterliggører han, hvis det ikke er den samme som hans egen.

Han bor i hus og hans utallige kærester bor gratis i huset mod at de betaler for kosten. På den måde, kan de ikke gøre krav på nogen værdi, når de sparkes ud.

Han fik to børn som blev hårddt opdraget - igen sort/hvid og kun hans mening gjaldt. Da Han blev skilt, kom den ældste søn til at bo fast hos sin far. Da den ældste søn fik kontakt til sin mor som 14 årig, bad hans far om at vælge mellem hans mor eller hans far. Hans far gav ham et ultimatum, drengen kunne ikke få begge dele. Drengen valgte sin mor, og så aldrig sin far siden. Et klogt valg af kun en 14 årig.

Jeg har kontakt med begge halvbroderens sønner og lovet dem ikke at fortælle det til deres far. Drengenes opvækst har været turbulent, deres far formåede ikke at give dem en kærlig og stabil opvækst. Deres far havde utallige forhold som hele tiden gik i stykker og som også gik ud over drengene. Der var altid voldsomme skænderier i halvbroderes forhold - altid hans mening var lov. Jeg overværede nogle af skænderierne og kæresterne tabte altid. Den yngste søn boede dog hos deres mor.

Begge hans sønner prøver at gøre det modsatte. De har nu tre børn tilsammen og børnene har aldrig set deres farfar. Deres farmor har de til gengæld tæt kontakt med. Begge sønner er godt på vej og den ene har eget firma som går godt.

Min halvbror ligger som han har redt. Jeg er ærgerlig over det, der er sket, men savner ham ikke. Jeg har jo kontakten til hans børn. Og jeg er træt af, at mine holdninger er andenrangs holdninger hvis de ikke er fælles med halvbroderen.

Min halvbror har en sønnesøn og 2 sønnedøtre han aldrig har set. 3 dejlige og smukke børn, hvoraf den ældste skal starte i skolen.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Ingeborg
Det er trist når man ikke kan have kontakt til ens søskende
Jeg tror din bror har det svært med sig selv
Men det må også være svært for mennesker i hans omgangskreds
at være videne til han er sådan
Jeg syntes det er fedt du som børnenes faster holder kontakt med dem
KH Luna

Skrevet af Lunaj, 15. august 2018 11:18