Læs dagbog

Hate Crimes

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Ingeborg 12. august 2019 18:00

Der er snart Copenhagen Pride – i næste weekend er der opvisning i gaderne ved Strøget med farvestrålende dragqueens. Så det vælter ind med folk fra miljøet fra nær og fjern.

For nogle dage siden var det Eid Mubarak, en muslimsk fest med MANGE mennesker af forskellig slags til fest på havnen, hvor jeg bor. Det resulterede i en hate-crime. En homoseksuel mand blev i de mørke timer stukket og efterfølgende syet med 16 sting og en halv liter blod lettere. Det var 2 grupper imod hinanden. Den ene gruppe var på 2 personer den anden var på 50 personer. Alle gaderne til havnen var efterfølgende afspærrede af politiet, samme dag som bomben der sprang om natten ved Nørrebros politi. Panserne har rigeligt at lave, med 800.000 overarbejdstimer. Imens slås politikerne om hvorvidt, der skal flere ressourcer til korpset eller ej.

I dag da jeg sad på havnen, så jeg en mand med grønt og orange hår iført en skudsikker vest, vimse afsted.

Men her er også ret fantastisk. Der er vand og mågeskrig. Og man føler sig i en landsby, hvor man dog sagtens kan høre rådhusklokkerne. Der er altid nogen man kender nede på havnen. Og jeg fik da også en sludder med en jeg af og til falder i snak med, når jeg går tur med hunden.