Læs dagbog

Guds knaldepisk

En side i dagbogen "Dagen og vejen"
Skrevet af Ingeborg 14. september 2018 12:54

Jeg har læst erindringsbogen af Vilhelm Beck med krøllede bogstaver og senere biografien ”Guds knaldepisk – de helliges høvding” af Egon Clausen. Biografien beskriver hvordan Indre Mission blev en del af folkekirken.

Da jeg læste bøgerne, var en veninde bekymret for om jeg ville blive indre missionsk. Jeg kunne nu godt skille det ad. Det var spændende læsning.

I mine øjne er Indre Mission sort og livsfjendsk. Faktisk ville Vilhelm Beck slet ikke være præst, men landmand. Hans far ville have, at han skulle være præst og sådan blev det. Under sine studier oplevede han vækkelsen og dyrkede nu den sorte skole. Vilhelm Becks søn døde, i en tid før penicillin. Han skrev i sine erindringer, at det var Gud, der prøvede ham i hvor stærk han var i troen, da han mistede sin søn og blev endnu mere troende.

Min bror var gift med en kone fra det indre missionske miljø. De er skilt i dag og min bror er vendt tilbage til hedningene 😊

Det er spændende at læse erindringer. Har købt lige ”Den der lever stille” en erindringsroman af Leonora Christina Skov. Den glæder jeg mit til at læse. Ellers er jeg mest til bloddryppende krimier.

Kommentarer fra andre brugere

Mange undrer sig over.
Hvad er forskellen på indre mission.
Og luthersk mission. Jo såmen.
I luthersk mission. Må man spille kort.

Skrevet af Frederik40, 14. september 2018 20:22

Hahahahahaha

En af min yndlingsbøger er "Fiskerne" med Hans Kirk. Da Thea ser at de på kroen spiller kort og danser, laver hun nærmest korsets tegn.

Til min brors bryllup var der et glas vin til hver. Og dans var bandlyst. Kun brudeparret dansede brudevalsen. Herefter var festen slut. Alle taler blev talt sammen med Gud og der var en andagt efter brudeparrets ønske. Min bror - ja han troede at han troede på Gud, mens han var gift. Senere sagde han, at det var noget hans kone troede på.

Skrevet af Ingeborg, 14. september 2018 21:27