Læs dagbog

Puha

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 2. januar 2021 11:06


Jeg var alene nytårsaften, som jeg plejer. Det er fint nok. Men det er egentlig lidt trist, at jeg vælger at gå i seng og sove 4 timer og så stå op igen og se fyrværkeri – vente på det værste stilner af og så i seng igen. Jeg ville gerne kunne sidde og hygge mig på sådan en aften. Men når jeg er længe oppe, bliver jeg rastløs, og så spiser jeg for meget og bliver irriteret på underboerne. Og det har jeg ikke lyst til. Så jeg går i seng. Det har jeg gjort de sidste 2-3 nytårsaftener.

Ja, men i år var jeg lidt trist over det. Jeg går normalt tidligt i seng, men sådan en aften er det lidt anderledes. Jeg håber også, at når jeg flytter, så har jeg lyst til at være lidt længere oppe. Bare se lidt tv og hygge lidt.

Selve nytårsaftensdag gik okay. Jeg fik pakket en del, og underboerne var stille, så jeg var endda i helt godt humør en del af dagen. Det er bare ærgerligt, at det skal komme an på det. Jeg fik også lagt puslespil, for det skulle væk, så bordet kan klappes ned, så der kan stå kasser der. De fylder jo enormt. Ej, men hvor har jeg mange ting.

Jeg var ved at glemme Dronningens nytårstale, men kom dog i tanke om det 10 minutter før. Den skal jeg jo se. Jeg fik sgu næsten tårer i øjnene, da hun sagde, ”Gud bevare jer alle sammen”. Så fint. Ja, må 2021 blive et bedre år. Men må vi også huske de gode øjeblikke, der trods alt også har været i det forgangne år. Jeg fik også gåsehud, da hun sagde, at hendes fødselsdag var en, hun ikke ville glemme. Nogle gange skal der ikke pomp og pragt til, for at det er godt.

Jeg mødte underboen i går, og han sagde, ”vi har da haft det godt sammen, tak for din hjælp (trappevask)”. Jeg sagde bare i lige måde. Har vi haft det godt sammen? Ja, de første år, jo det havde vi. Men ikke de sidste mange år, synes jeg. Men det er nu alligevel mærkeligt, at jeg skal flytte, og det sagde jeg også til ham.

Jeg har det som om, jeg bare skal på ferie, og så skal jeg tilbage hertil. Det er bare et kort afbræk, og så skal jeg bo her igen. Men det skal jeg jo ikke. Det er mærkeligt. Er det normalt at have det sådan mon? Det er jo mange år, jeg har boet her. Men jeg har da prøvet at flytte før, og jeg synes ikke, jeg har haft det sådan før. Det bliver måske anderledes med årene.

Så fik jeg hentet nøglen. Jeg havde det, som om jeg var en fremmed, der trængte mig ind på andre folks enemærker, og det var jeg jo ret beset også. Som om det var forbudt område. ”Hvad vil du her, her bor vi”. Jeg turde næsten ikke gå hen over gulvet. ”Hvad hvis de hører mig”.

Mine forældre kom og så den, og de syntes, den var fin. Vi gik lidt rundt og kiggede og snakkede, og jeg fik nye idéer. Jeg ville jo gerne have et ekstra tv, men det er lidt besværligt, fordi der kun er stik i den ene stue. Min mor foreslog en iPad, og det er da en god idé. Det tænker jeg kunne være bedre.

Så sagde de, ”hvad med lamper”. Gud ja, lamper. Jeg har ikke lamper nok, og jeg kan jo ikke komme ud og kigge på nogen, mens det hele er lukket ned. Jeg kommer til at mangle i de to stuer. Nå, men i starten må jeg klare mig med standerlamper. Der er heller ikke lys i det nye køkken, kun i emhætten, så det bliver nok en noget primitiv madlavning de første par uger. Jeg vil have en elektriker til at hjælpe mig, så er jeg sikker på, at det bliver gjort forsvarligt. Men ja, jeg må vente.

Rummene var egentlig større, end jeg lige huskede, men alligevel er lejligheden kun 65 m2, når alle rum er talt sammen. Og på papiret er den jo ellers 92 m2. Men den er jo alligevel 15 m2 større end min nuværende lejlighed. Og altanen er svimlende 8 m2. :)

Der er også et kælderrum til, og det så okay ud. Ikke så stort eller praktisk, som dem jeg har nu, men jeg skal heller ikke opbevare så meget fra nu af.

Jeg havde problemer med nøglen til min entredør. Den var svær at låse (på ydersiden), og nøglen var svær at få ud (på indersiden – hvor man skal have nøglen i for at låse). Det er sådan noget, der kan skræmme mig lidt, for jeg går meget ud og ind. Men mon ikke jeg lærer det efterhånden.

Der er så meget, der fungerer her. Jeg har en ordentlig lås, vaskekælderen er rigtig god, jeg har et pænt køkken. Det er nogle ting, der ændrer sig lidt. Mit nye køkken er mindre og ikke nær så pænt. Vaskekælderen er mindre, og det bliver lidt besværligt at hænge tøj op. Trappen er også meget bedre her. Og det nye kælderrum er som sagt ikke så stort. Men jeg må løse det, det er jo trods alt kun praktiske ting. Jeg kan jo have et mini tørrestativ stående på badeværelset. Ja, det skal nok gå. Men låsen, æv ja det irriterer mig. Kan man ændre på det?

Da jeg stod og ventede på udlejeren, kunne jeg tydeligt høre barnet nedenunder, og jeg tænkte, ”åh nej”, men inde i lejligheden syntes jeg ikke, det var så slemt. Jeg kunne høre deres stemmer i baggrunden, men ikke så tydeligt som her. Så jeg håber, det kommer til at gå. Jeg er spændt! Det er en lille dreng på ca. 5 år, for jeg så ham og hans mor, da jeg stod i vinduet og ventede på mine forældre.

Puha, ja jeg er spændt. Det er nyt og lidt spændende, men det er også sådan, ”hvad har jeg gjort”. Men jeg ER træt af at bo her, og jeg er træt af min have, så der bliver altså nødt til at ske noget andet. Men allerede nu tænker jeg, at det nok ikke bliver et permanent hjem. Jeg ved ikke hvorfor. Det er bare sådan en fornemmelse. Men det gør jo heller ikke noget. Ja, det er dyrt og besværligt at flytte, men hvis jeg på et tidspunkt finder noget bedre, så er jeg ikke bange for at flytte igen.

I dag kommer C. Jeg har nogle flere hobbyartikler, hun må få. Jeg troede, jeg havde givet hende det hele, men ikke alligevel. Vi skal også ud at se den nye lejlighed, og jeg er spændt på, hvad hun siger til den. I fødselsdagsgave fik jeg en pude og en plaid af hende – til min altan. :)

Selvom der er nogle ting, der nok kommer til at genere mig, kan jeg alligevel mærke en lille (bitte) boblende spænding og glæde over at skulle noget nyt. Og jeg skal jo heller ikke sammenligne de to steder. Jeg skal starte på en frisk.

Tak for hilsener.

Frederik, du har ret, det er altid et sats at flytte. Man ved aldrig rigtig, hvad man går ind til. Man kan jo ikke forudse noget, og det er nok også det, der trigger mig lidt, for jeg er et kontrolmenneske, og jeg vil gerne have styr på alting, og det kan man jo ikke. Jeg kan forstå, at du gerne vil flytte igen i fremtiden, og sådan har jeg det egentlig også. Jeg tror ikke, at denne lejlighed bliver min sidste bolig. Men det er jo også fint, selvom du har ret i, at det er dyrt at flytte.
Ja, man må tage nogle chancer, og det gælder jo alle steder i livet. Det er jeg ikke så god til. Jeg er tryghedsnarkoman og er bange for at kaste mig ud i det ukendte. Men jeg skal øve mig i det, for det er jo også det, der giver livet kolorit.
Tak for din hilsen og også godt nytår til dig.

Voksen, tak og også godt nytår til dig.

Ette, ja familieforhold kan være ret komplicerede. Men jeg håber, du finder ud af noget på et tidspunkt, måske med brevet, måske på en anden måde. Skriver du andre steder end herinde? Det virker godt, lyder det til.
Nej, jeg tænker meget, når jeg skal sove, så nogle gange tager det lidt tid at falde i søvn. :) Ja, det er meget spændende, lidt for spændende egentlig, men jeg håber bare så meget, at det kommer til at gå godt.
Tak for din hilsen. :)Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN

Også godt nytår til dig.

Ja, der er SÅ meget at tage stilling til. Hvad skal med og hvad skal ud. Og lamper. Skal man nu til at "style" sit nye hjem, så alting passer sammen som i "Bo Bedre". Engang "stylede" jeg selv, men det gider jeg ikke mere. Jeg anskaffer det, jeg kan lide. Kan jeg lide det, passer det også i mit hjem - har jeg besluttet.

Jeg håber du bliver rigtig glad for dit nye hjem.

Kh Åsa

Skrevet af Åsa, 2. januar 2021 11:55

Hej søde JHN .
Jeg ville lige ind og ønske dig godt nytår . Jeg har slet ikke været herinde siden før jul og jeg er virkelig ked af jeg ikke nåede at ønske dig tillykke med din fødselsdag .
Du er altså ikke den eneste der ikke orker nytårsaften jeg har det på samme måde he he . I år sad jeg også alene da manden overnattede på amager for at kunne komme sikkert på arbejde næste dag .
Men jeg har tænkt på dig og jeg håber så meget at alt det med at flytte flasker sig for dig . Jeg ved hvor svært du har det og jeg forstår dig bare så godt . Det er vildt stressende og skræmmende med alle de nye ting . Men jeg sender dig alle de bedste tanker og ønsker dig jo alt det bedste .
Hav det nu godt min ven og godt nytår jeg sender dig coronakrammere og håber på et meget bedre nytår til os begge to.
Knus fra Mælken

Skrevet af Mælken, 2. januar 2021 16:19

Det er da super spændende! Det lyder virkelig som en gigantisk altan, hvilket bare er godt.

Når en af grundene til, at du flyttede, er, at du ønskede mere bevægelse, så er det da ok, at du evt. kommer til at flytte igen. Nogle gange ser man bare rødt og er ikke i en forfatning, hvor man har overblik eller kræfter til at vente i årevis på, at alt er i zen, og sol, måne og stjerne er afstemt i en guddommelig, kosmisk konstellation. Mao. gør man noget, fordi det føles rigtigt her og nu.

Kan du ikke smøre låsen med olie? Man kan købe specielle låseolier, man sprayer ind i låsen, som skulle virker. Du kan evt. spørge den lokale låsesmed.

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 3. januar 2021 15:22

Der sker så meget søde ven og alting kan virke forvirrende og angstpræget, men du GØR det alligevel og ved du hvad, man tror altid det værste indtil man så er flyttet ind og tænker ved sig selv okay det skal nok gå det her :))))) Så mange ting, det kan umuligt være værre end dette hus jeg bor i, med 3 horder og to husdyr :0 De ting gir mig angst for døden, for hvis jeg skal overskue en evt. flytning så må det sgu være til at overskue. Men min familie ved godt at jeg vil ha det ændret i dette år.

Det med låsen er os sådan noget jeg overtænker også bliver det til stress og angst, men måske kan du få C ´s hjælp? måske ved hun hvad og hvordan ? :))) Køkkenet mindre, men du er kreativ så mon ikke du hitter ud af det alligevel ?:) Vaskekælder uha det hadet jeg da jeg ikke havde vaskemaskine, der var en mindre krig imellem nogle etniske dansker og en kvinde med lidt for mange meninger, og som var racist, fandt jeg ud af i det mest underlige senarie :))) ikke for at skræmme dig, mere det at det er en lettelse at flytte væk og starte på en frisk..

Hun flyttede heldigvis ikke så langtid efter:))) Tror du kan få glæde af at sætte det lille tørrestativ op:))) Jeg håber sådan at du kan være åben og modtagelig for positive oplevelser, det nye sted og endelig fokusere på dit liv og ikke støjen. Jeg kæmper selv med fortiden med det at sætte forventningerne ned her i året 2021 og ikke allerede forpeste mig selv ind i stress og rastløshed.
Livet er nu, vi må være taknemlig hverdag inde vi går til køjs og sige tak til sol måne og stjernerne :)))))

Jeg tænker på diiig søde ven kærlige knusssssssss

Juze :))))))))

Skrevet af juce, 3. januar 2021 19:32