Læs dagbog

Skræmmende

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 6. september 2021 19:25


...Kommentarer fra andre brugere


Jeg var hjemme ved mine forældre i dag. Jeg holdt fri i går. Jeg trængte til en dag uden sygdom. Det er ok, det skal jeg huske mig selv på.

Nå, men jeg var der i eftermiddag. Min far var … ??? Jeg ved det ikke. På en måde frisk, på en måde ikke.

Han sad i en solid havestol, fordi han har problemer med at komme op og ned af sin lænestol. Nå, men på et tidspunkt skulle han over i lænestolen alligevel. Han skulle rejse sig fra havestolen og gå 2 meter, og han HEV efter vejret!

Min mor holdt fast i ham, og han havde sin rollator, og da han kom hen til lænestolen, sagde min mor, at han lige skulle dreje benene lidt for bedre at kunne sætte sig. Det gjorde han, og så sagde han, ”hvad skal jeg?”. Han skulle jo bare sætte sig, men han kunne ikke finde ud af det.

Vi snakkede om den dag, hvor han kom hjem og havde siddet nogle timer i sygetransporten. Han mente, at han var kørt fra afdelingen kl. 14. Ja, det mente vi også. Så sagde han, ”om natten”. Nej, de sender jo ikke rigtig nogen hjem midt om natten. ”Nå nej, om formiddagen selvfølgelig”, sagde han så. Han har ingen tidsfornemmelse og kan ikke forbinde kl. 14 med, at det er om eftermiddagen. Det er altså lidt skræmmende.

Han kunne heller ikke huske, hvad dag det var i dag.

Og så sagde jeg, at han ikke havde spist sin sidste brunkage. Nej, for der er ikke rigtig noget, der smager ham mere (han er meget glad for brunkager og har altid et lager). Det er jo træls. Så sagde jeg, at der snart kom brunkager i butikkerne igen, nok i oktober. Jeg kunne se på ham, at han ikke vidste, hvad måned vi var i nu, så det fortalte jeg ham. Så sagde han, hvorfor mon de solgte brunkager i oktober, og jeg sagde, at det nok var for at tjene penge. ”Ja, det må jo nok have noget med julen at gøre”, sagde han så. Altså igen, lidt forvirret, for selvfølgelig har det det.

Når man ikke snakker direkte med ham, sidder han og kigger ud i luften, som om han er i sin egen verden. Han er klar nok meget af tiden, men det er som om … at han er ved at forsvinde?

Min mor sagde også i dag, at han er meget forvirret.

Ja, det er han virkelig. Men om det skyldes det ene eller det andet, det er jo spørgsmålet.

Han skal have penicillin til og med torsdag, og så går vi ud fra, at han får en indkaldelse til endnu en CT scanning.

Ja, og når der er gået lidt tid endnu, og han har fået medicin for det lave stofskifte lidt længere, så må vi se, om han er mere klar, eller om han så skal testes for demens.

Jeg tænker stadig … at det måske havde været mere humant, hvis han havde fået fred under indlæggelsen. Også selvom det er min far, og jeg holder af ham. Men det er godt nok svært at se ham være så skidt.

I går skrev jeg til min mor, at det var lidt grænseoverskridende at høre så meget om uheld osv. At de selvfølgelig gerne måtte snakke om det, men måske bare ikke så meget. Hun skrev tilbage, at hun nok skulle lade være med at snakke om det, men at hun jo ikke kunne forhindre, at min far gjorde det. Da jeg så havde været der i dag og var på vej hjem, skrev hun, at min far sagde undskyld, hvis han havde snakket for meget om det. Jeg fik med det samme virkelig dårlig samvittighed og skrev, at det havde været helt fint i dag, og at hun skulle hilse ham og sige, at de ikke skulle undskylde. Åh, men altså.

Tak for hilsener.

Ette, ja det kan du egentlig nok have ret i, at min mor snakker om min fars uheld på samme måde, som hun snakker om alt muligt andet. Ja, hun har det med at kommentere alting og gerne ville snakke og snakke om alle mulige detaljer. Ja, det er jo det samme, det kan jeg godt se.
Jeg ved ikke, om jeg er særlig betænksom. :) Men jeg synes, jeg tager hensyn til mig selv også, jo. Jeg snakker meget med M, når der er tid til det, og det hjælper mig meget, så jo, jeg er nok også betænksom overfor mig selv. Jeg tog også den fridag i går, godt nok med lidt dårlig samvittighed, men jeg gjorde det.
Ja, det er dejligt, at min far kan lave sjov. I dag var der ikke så meget sjov, men dog nogle gode smil. Det er svært at se ham sådan, men ja, vi kan jo kun håbe det bedste.
Tak for din hilsen og du får et knus tilbage!

Chloe, tak for din forståelse for alt mit ”skriv”. :) Det har i hvert fald hjulpet at skrive, og det hjælper stadigvæk.
Jeg ved ikke, om min mor forstod, at jeg ikke har det der store behov for at høre detaljer om min fars uheld, men nu er det i hvert fald sagt. Ja, men det er lidt svært, fordi jeg så nemt får dårlig samvittighed, når jeg giver udtryk for mine behov. Men det er nok godt at øve sig på.
Ja, jeg håber også, at det vil gå fremad, og du har ret i, at man sagtens kan komme sig, selvom man er gammel. Jeg synes blot, det er bekymrende, at han er så forvirret.
Tak for din hilsen og for opmuntringen!

Emmie, ja det er nok rigtigt, at strejken og corona ikke har gjort det bedre i forhold til hjemsendelse osv. Jeg synes godt nok, det er bekymrende, at de bare sender folk hjem, når de har det så dårligt. Min far er jo sikkert ikke den eneste. Ja, men der kan være mange årsager, det er rigtigt. Jo, der havde været ergoterapeut i dag, og i morgen kommer der en fysioterapeut, så den del er der heldigvis styr på. Og hjemmeplejen var for størstedelen sød, sagde min mor. :)
Tak for din hilsen og dine søde tanker.Skrevet af JHN1, 6. september 2021 19:26

God Morgen J

Jeg forstår godt hvis du synes det er skræmmende - py ha:/

Jeg læser dine dagbøger når du slår dem op - sådan ca. - og ville have skrevet til dig i går.

A, som jeg kender, blev 75 år for et par mdr. siden. Hun fortalte mig at hun nogle måneder før fik tilbudt at få en "seniorrådgiver" fra kommunen på besøg. Det var hun lidt skeptisk ved men sagde alligevel Ja tak til det. Besøget gik rigtig godt og hende der var på besøg spurgte til behov osv. Måske har I noget lign i din by

Du må være flad når du kommer hjem fra dine forældre. Klarer du dig nogenlunde der (?)

Stort kram til dig, J

Skrevet af ette, 8. september 2021 07:36

Hej JHN

Puh hvor lyder det hårdt.
Efter min mening, men det er jo kun min mening, giver det ikke mening at vente med en udredning for demens. Det er klart for mig, at det godt kunne være dét. Det kan give lidt klarhed og forudseenhed for jer alle, hvis han bliver testet.

De bedste hilsener,
Emmie

Skrevet af EmmieIgen, 8. september 2021 12:04

Kære JHN

Super godt, at du fortalte, at du ikke lige orkerede at høre om de detaljer. Javist, kan det det være, at de blev lettere knotne, men sådan må det nu engang være. Det er en vanskelig situation for alle

Jeg kan godt fortå, at du synes, at det er skræmmende. Det lyder det også som. Men, husk nu, at det godt kan være en refleksion af den fysiske tilstand og altså situationsbestemt og ikke en varig tilstand.

Jeg havde en tidligere nabo, som havde været alkoholiker i årtier og generelt var helt fra snøvsen. Hun blev syg, alting forværredes og hun var ude af stand til at betjene sin egen hoveddørsnøgle. Det var forfærdeligt at være vidne til.

Imidlertid kom hun sig og var tilbage i sit alkoholiserede, voldsparate selv... Ha, ja, det var jeg helt glad for.

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 8. september 2021 17:28