Læs dagbog

Behandlingen

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 7. april 2021 19:23


I mandags skulle jeg have en lyntest, da jeg skulle til zoneterapi i dag. Jeg stod i kø i 5 kvarter, nå det var okay. Jeg havde ikke min telefon med, og de skulle jo sende mig et link, så jeg kunne få svaret der. Det vidste jeg ikke, men det var jo sådan set lige meget, for de fik jo bare mit telefonnummer, og så kunne de sende det. De kunne bare ikke tjekke, at det virkede.

Nå, men jeg gik hjem, og der kom bare hverken link eller svar eller noget. Hvad skulle jeg gøre? Jeg skulle jo bruge det. Så måtte jeg derned igen og stå i kø i 3 kvarter. Den unge mand beklagede meget, men det var jo ligeså meget min egen skyld. Vi tjekkede med det samme, at det virkede, og det gjorde det heldigvis. Så havde jeg også stået i kø to timer den dag, ha. Ja, men det er jo lige meget, jeg skulle ikke noget andet.

Hvad gør man ikke for at komme til zoneterapi. :) Det var også dejligt!

Nå, men i går var jeg jo til den nye behandling med tankefeltterapi. Det var godt nok anderledes. Vi snakkede først kort, og hun sagde, at der næsten altid var et traume fra barndommen, som skulle opløses. Hun spurgte om forskelligt, og om jeg var blevet slået, og det er jeg jo af min mor. Så mente hun, at det kunne være et hovedtraume, og så var der derudfra kommet flere mindre traumer. Men hovedtemaet kunne godt være noget med at miste kontrol, ligesom jeg jo oplever i forbindelse med støj. Hun spurgte også, hvad der ellers fylder meget for tiden, og det gør min vægt jo, og det er også noget med kontrol.

Selve behandlingen gik ud på, at jeg skulle finde forskellige følelser. F.eks. hvad jeg oplevede, når jeg blev slået. Det kunne være ked af det hedet. Så skulle jeg sige efter hende (en del gange), ”jeg er ked af det”, mens hun tappede på mig. Jeg tror, det er meridianbanerne, hun tapper på. Andre ord var ”frustration”, ”manglende kontrol”, ”flovhed” osv. Jeg kan ikke huske hvorfor, men jeg skulle også sige, ”jeg dør”. Det var lidt spooky. Jeg mener, jeg er vant til, at jeg skal tænke positivt, men her skulle jeg sige negative ting.

Hun var rigtig flink, så det var fint nok, men ja, lidt anderledes. Behandlingen tog 1½ time, og hun sagde, at nu skulle kroppen bruge en uges tid på at hele, og så kunne jeg vurdere, om jeg ville komme igen. Det vil jeg lige se. Hun sagde, at det kunne tage 1-5 gange at komme helt i mål. Jeg kunne også opleve lidt feber, træthed eller andet, men jeg havde kun lidt hovedpine.

Nå, så var det lidt sjovt, for jeg var på værestedet bagefter, og jeg fortalte de andre om det og sagde, at jeg var lidt tvivlsom overfor det. Så var der en bruger, der virkelig sjældent kommer, men som ”tilfældigvis” var der i går, og han havde selv været hos den behandler og havde været meget glad for det, og det havde hjulpet meget. Det var da rart at høre, så det vil jeg have in mente i hvert fald.

Ja, nu har jeg da prøvet det. Så må jeg se, om jeg vil gå videre med det. Foreløbig er der ingen forbedring, men måske kommer det.

Ej, apropos det med hunde. Jeg går ofte (efter jeg er flyttet) forbi en skov, og der har jeg flere gange set en bestemt bil holde på P-pladsen, og så har der bare været voldsom hundegøen derindefra. Nå, forleden dag gik jeg forbi, da hun kom kørende (en kvinde i 60'erne), og hun var ikke engang stoppet endnu, da bagdøren gik op, og det VÆLTEDE ud med 4 store hunde. De åbnede simpelthen døren selv (!), og de stæsede ud, gøede voldsomt og for omkring. Og hun var sådan … nå … og skældte dem vist så ud. Måske hun skulle tænke sig lidt om i stedet???? Som minimum låse dørene og ellers spænde hundene fast eller have dem i bur. Er det egentlig ikke lovpligtigt? Jeg var helt chokeret! Indgangen til skoven er en meget trafikkeret vej, og hvad hvis de var hoppet ud der? :/

Tak for hilsener.

Ette, ja jeg forstår heller ikke, hvorfor man anskaffer sig en hund, som andre ikke kan komme i nærheden af, men så er der måske et eller andet galt med ejeren også? Siger jeg lidt fordomsfuldt! Jeg bliver også irriteret over løse hunde, og jeg bliver bange. Der var engang en hund, der kom hen og sprang op af mig, og jeg stivnede helt, og ejeren sagde bare, ”årh, slap dog af”!! Skal JEG slappe af?? Men jeg turde ikke sige noget, så ja, jeg forstår dig godt.
Jeg forstår også godt, at du ikke vil have, at alle hunde bare hilser på din. Der er noget med, at man kan få en bestemt farve sløjfe (?), men det kræver jo, at de andre ejere respekterer det. Det er vel i det hele taget det, det handler om – respekt. Men det er ikke alle, der har den indstilling. Fedt at du holder din hund i kort snor, når du ikke er sikker på, om folk bliver bange.
Ja, vi skal alle sammen være her, og jeg er glad for, du siger, at det heller ikke kræver forklaringer, hvis man er på en bestemt måde, eller man er bange eller generet af støj osv. Det kan du have så ret i. Det er jo bare sådan, man er, og det har man lov til.
Ja, men det gør ikke noget, at de siger, jeg går meget. :) Det er bare sjovt, at de gør det. Det er jo rigtig nok. Det bliver heldigvis sagt på en god måde. Men det lyder til, at det blev sagt på en anden måde med hende, der kommenterede, at du går meget med din hund. Hende om det. :)
Ja, det kan jeg godt følge dig i, det med at bevare det gode billede, du har af Bente og ikke få det ”ødelagt” (evt.). Måske ville hun blive glad for at vide, hvor stor en forskel hun gjorde, men på den anden side ved hun det jo nok. Det er i hvert fald rart med sådanne mennesker i ens liv, og det er altid godt at tænke tilbage på. Ja, min mormor gav ubetinget kærlighed, det tænker jeg tit på. Jeg følte ofte hos mine forældre, at der var betingelser for den, men ikke hos min mormor. :)
Tak for din hilsen og de gode tanker!

Åsa, ja det er lidt koldt for tiden at mødes udenfor. Nogle dage om ugen er vi fra værestedet i en kolonihave, og det er også køligt. Men så må du se din bror en anden gang. :) Foråret må da komme på et tidspunkt.
Tak for din hilsen.

Skovtrolden, haha ja det er da en god idé at gå rundt med logoer. Måske kunne jeg også tjene lidt ekstra ved at gå med reklameskilte for is eller andet, haha. Et af de der store skilte, der fylder hele kroppen. :) Ja, det er sjovt, når nogen kommenterer mine gåture. Jeg har også sådan en farvestrålende, turkis regnfrakke, som jeg har haft på som læ hele vinteren, så jeg er nem at se. :)
Ja, det er rigtigt, at det både kan slide og bygge op. Jeg tror ikke altid, det er så godt for mine hofter at gå for meget, men hvis det bare er muskelsmerter, der går over, så er det jo fint nok.
Det er en god tanke at have, at hunden ikke vil være ligeså modig, hvis den kommer udenfor haven, det vil jeg prøve at tænke på. Den halvskøre hund på vejen er bag et plankeværk, så jeg håber, den bliver derinde!
Det er faktisk en rigtig god betragtning, at vi også har vores terræn, som vi beskytter. Ja, det kan du have ret i. Jeg bliver i hvert fald irriteret, når jeg føler, at andre ”invaderer” mit helle, og det gør de jo, når de støjer.
Jeg kan godt følge dig i, at det er både-og, det med at komme ud blandt andre. Jeg kan også ønske helt vildt at komme hjem, men det er ikke ude i trafikken, det er mere, når jeg er sammen med andre mennesker, der snakker højt, spiser højlydt osv. Så tænker jeg også bare, at jeg vil hjem. Og når jeg så er hjemme, er der bare andet, der generer. Det er faktisk rigtig svært, men det kender du jo så godt.
Tak for din hilsen. Du har en god måde at betragte tingene på.Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN,

Det lyder spaendende med den behandling du skal igang med :) Hvor er der bare mange forskellige former for terapi og mange forskellige behandlingsformer i dag. Taenk på hvor "lidt" man kunne bare for nogle år siden. :)

Jeg synes det er godt at du bliver ved med at pleje og holde dig selv ved lige, som du goer. Jeg kunne godt taenke mig at goere det samme, og fortsaette som du goer. Vi har ikke fortjent mindre.

Bedste hilsner i din retning og god dag til dig :)

Skrevet af ette, 8. april 2021 08:57

Det lyder vildt spændende med tankefeltterapi, og det lyder da lidt som "en tilfældighed med mening bag" at den person lige kom i værestedet nu her.
Og ja jeg tænkte også da jeg læste det, man fokuserer på alle de ubehagelige ting, helt omvendt af hvad man plejer at møde.

Jeg deler fuldstændig samme opfattelse mht. at det skyldes traumer på forskellig vis, altså uforløste følelser/reaktioner/handlemuligheder der sidder fast i systemet og bliver til alt muligt andet.
Jeg oplever også selv helt klart, at de følelser jeg får og reagerer på mht. lyde, er meget de samme som jeg oplevede som barn i situationer jeg ikke kunne slippe ud af og ikke kunne tackle konstruktivt da de var dysfunktionelle.

Jeg tror dog personligt ikke at livslange udviklede mønstre kan kureres på så kort tid, men hvis det kan flytte noget af det er man da også langt, og kan måske fortsætte videre på anden vis med andre ting, det er jo som trin, at hvis man kan tage det første og komme det stykke videre, så kan der åbne sig nye man slet ikke kunne se før.

Og sikken en historie med hundene der selv åbnede døren.... det lyder øh.... temmelig risikabelt, men nogle mennesker er bare sådan, nogle gange går det godt netop fordi de bare er sådan, tror jeg, kendte fx en pige som barn der lod sit marsvin løbe frit på græsset, for det skulle den kunne uden at løbe væk, sådan var det bare - og den løb ikke væk, når jeg prøvede med mine egne, så løb de i alle retninger, måske fordi jeg frygtede de ville gøre det, jeg ved det ikke ;)
Men altså ja klart, uanset hvad skal døre til biler være lukkede under transport, altid.
Jeg kommer lige i tanker om at nogle billåse kan udløses fra førersædet, mon hun kan have udløst låsen indefra og det så har set ud som om hundene bare åbnede?
Og jo der er regler, jeg mener at de skal være afskærmet fra føreren, enten via afskræmning i bilen, eller i bur eller sele.

Haha dagens grin, jeg ser det for mig, en omvandrende is-reklame som et kæmpe vandrende skilt, nå i dag er det kæmpe eskimo der går forbi, i går var det isvaffel med krymmel, i morgen læskestang haha :D
Ok farvestrålende turkis frakke kan godt forklare lidt af blikfanget også ;) - men ja klart, et omvandrende is-skilt, så får du helt sikkert også mødt mange nye mennesker ;)

Skrevet af Skovtrolden, 10. april 2021 01:12