Læs dagbog

Hvad gør jeg så?

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 9. oktober 2020 08:21


Søndag var jeg ude at gå tur, som jeg plejer. Jeg går ofte forbi der, hvor min udlejer måske får en lejlighed ledig snart, og det gjorde jeg også søndag. Der gik en kvinde ind i en af opgangene, lige før jeg nåede derhen, og så kom hun ud igen, og idet jeg gik forbi, begyndte hun at snakke med mig. Jeg nåede lige at tænke ”hvad?”, men så var det fordi, der lå en halvdød rotte lige foran trappen. Uf! Hun sagde, at hun lige ville tage et billede af den, og så ved jeg så ikke, hvad man kan gøre på en søndag. Men jeg tænkte bare, ”er det her, jeg skal bo”, haha.

Jeg ved godt, at der er rotter overalt, og vi har da også haft dem i blokken ved siden af her, men det var godt nok ulækkert lige at se den så tæt på, og jeg må indrømme, at jeg tænkte en del på det i løbet af dagen. Men ja, det kan jo ske, lige meget hvor jeg kommer til at bo.

Jeg ved jo slet ikke, om det kunne være en lejlighed for mig. Måske kan man ikke vaske på badeværelset. Måske er den for dyr. Måske er der for lydt. Jeg ved jo ingenting endnu, og jeg ved ikke engang, hvornår jeg finder ud af mere. Så ja, lad det ligge lidt.

Jeg har jo kigget på BoligPortal de sidste 2 år. Det første stykke tid ikke så ofte, måske 3 gange om ugen, men det sidste lange stykke tid mange, mange gange om dagen. Nå, men jeg kan huske en lejlighed, der var på for lang tid siden, og den tænker jeg stadigvæk på, for der var ingen private naboer. Jeg fortryder ofte, at jeg ikke reagerede dengang, for måske kunne jeg have boet et meget bedre sted nu.

Men dengang var jeg ikke helt parat endnu. Jeg havde ikke været inde og se, hvad jeg kunne få i boligstøtte på forskellige lejligheder. Jeg havde ikke været i banken for at få helt styr på min økonomi. Jeg turde ikke foretage mig noget aktivt, som f.eks. at melde mig ind på BoligPortal eller tage ud og se lejligheder. Så jeg var slet ikke der, hvor jeg skulle være for at komme til at flytte. Men jeg ønsker rigtig meget for tiden, at den lejlighed kommer på igen, så jeg får chancen igen.

Det gør så også, at jeg er lidt bange for at sige ja til noget andet. For hvad nu, hvis jeg siger ja til en lejlighed, skriver under på kontrakten, måske når at flytte og så, bum, så bliver den anden lejlighed ledig. Jeg ved godt, at det ville være usandsynligt, men det kan jo ske, ikke. Eller der kan komme en anden lignende lejlighed.

Og hvad gør jeg så? Hvis jeg flytter, men fortryder. Kan jeg flytte igen med det samme, eller skal man bo i sin nye lejlighed i et vist antal måneder, før man kan sige op igen? Det går jeg og tænker meget på den her tid. Jeg drømmer om at finde den helt rigtige lejlighed, og jeg er bange for, at den kommer, lige efter jeg er flyttet et andet sted hen. Eller måske endda ikke er flyttet endnu. Altså, at jeg har skrevet under og skal flytte måske om en måned og så dukker der en anden, bedre lejlighed op. Det ville jo være frygteligt. Eller ja, det ville være godt, men også besværligt. Kan man leje to lejligheder på samme tid, hvis man først kan sige en lejlighed op, når man har boet der f.eks. 3 måneder? Altså er det muligt at leje den lejlighed, man har skrevet under på og så samtidig sige ja til en helt anden lejlighed?

Hm ja, mange tanker.

Jeg var ved hørekonsulenten i onsdags, men jeg syntes ikke rigtig, jeg fik noget med denne gang.

Tak for hilsener.

Åsa, nej de var nu rigtig flinke i genbrugsbutikken, og jeg blev ikke sat til noget, som de andre ikke også lavede. Så det kan jeg ikke klage over. Ja, jeg kunne stadig godt tænke mig et eller andet, men jeg har ikke lige fantasi til at se, hvad det skulle være. Måske jeg falder over noget en dag, og ellers må jeg finde på noget andet at fylde mit liv med. Tak for din hilsen og støtte.

Mælken, ja netop, de faste rammer er vigtige, og de var der ikke i genbrugsbutikken. Men jeg var der jo selvfølgelig også på ”normale vilkår”, og de kan jo nok ikke tage hensyn til den enkelte. Jeg sagde jo heller ikke noget. Det lyder som om, dit arbejde var ret beskidt også, ja måske er det bare sådan i sådan en butik, eller hvad. Jeg syntes i hvert fald, det var lidt forvirrende at være der og lidt (meget) klamt. Men måske der venter noget andet derude, det kan jeg jo håbe.
Jeg håber også, du finder et godt sted, når du skal ud. En kirke lyder rigtig spændende, og der må også være forskellige interessante opgaver. Hvornår skal du ud? Og hvornår skal du have fundet et sted? Pøj pøj med det!
Tak, ja jeg ville sådan ønske, at den helt rigtige lejlighed bare kom – snart! Som i NU! Haha. Nej, seriøst, jeg er desperat og kan næsten ikke holde det ud nogle dage, men så må jeg jo gøre noget mere ved det. Det er da dejligt, at I ingen problemer har lige for tiden. Jeg vidste ikke, at der havde været skrigeunger også, ud over polakkerne, men fedt hvis begge dele er væk eller i ro nu. Det er sgu vigtigt med fred i sit eget hjem!
Jeg tror også, at underboerne ser ”Vild med dans”, og jeg håber, at det kan holde dem fra skænderierne, så jeg kan se det i ro og fred. Jeg kan godt lide at se det, men jeg er altid sådan lidt stresset på forhånd, fordi jeg aldrig ved, om der er ro.
Tak for din hilsen, ven. Kan du passe på dig selv, og jeg håber ikke, du er for stresset i skolen.

Imo, ja, men hvor længe skal jeg vente, jeg er SÅ utålmodig og har lyst til at tage den første, den bedste lejlighed. Men nej, så selvfølgelig ikke alligevel. Jeg er godt nok noget betænkelig ved at skulle ringe på et sted og spørge, om det er et godt sted at bo, men jeg tror, I har ret i, at det er en gode idé. Ja, undersøge så meget som muligt på forhånd.
Åh ja, det er træls med en hoveddør, der siger slam, hver gang nogen går ud eller ind. Det kan jeg også høre her, men det generer mig heldigvis ikke voldsomt. Men det er da også irriterende, når nogen bare lukker døren igen, når du sætter kile i, men måske ved de ikke, at det er dig, og at det er dig, de skal snakke med? Ja, det bedste ville være, hvis man kunne snakke om det. Kunne du sætte en seddel op?
Jeg tror, underboerne er uden for pædagogisk rækkevidde hvad angår skænderier osv. De er jo så vant til at skændes, og det tror jeg ikke, de kan lægge fra dem. Jeg kan jo heller ikke forlange, at de ikke må skændes, men jeg er glad for, at jeg i det mindste fik sagt, at det generer mig.
Nej, jeg skal ikke have et rigtigt arbejde, hvor der er penge involveret på nogen måde. Det bliver for bøvlet, og ja, det er for bindende. Det skal være noget, jeg kan hoppe fra igen med det samme. Jeg er også glad for, at jeg prøvede genbrugsbutikken, selvom det så ikke skulle være det. Nu ved jeg i hvert fald, at det ikke er mig, og jeg skal ikke gå og tænke på det.
Haha med teaterkikkerten. Har du fået en fuglekikkert nu? Jamen, hvis du har pengene, og det interesserer dig, så er det da fint at bruge penge på det. Vi skal jo have det godt og gøre noget godt for os selv. Jeg synes, det er en sund interesse, du har med at komme ud i naturen. Min far interesserer sig også meget for fugle og kan genkende deres kald eller sang, altså med mange af dem, det er lidt sjovt og hyggeligt. :)
Tak for din hilsen og opmuntring og omsorg!

Chloe, ja bornholmeruret slår hver halve time. Et slag når den er halv, det kan jeg leve med. Det værste er, når jeg vågner kl. 23 eller 24 og bare ligger og tæller slagene, indtil det endelig er ovre. Der er det træls. Om dagen kan jeg holde det ud, når der ikke er mere end 6-7 slag, men ellers tager jeg ofte fingre i ørerne. Ja, det lyder fjollet, men det generer mig. Ja, jeg ville også ønske, det ikke var der, men det er ikke den værste støj. Jeg synes, skænderierne og hundene og stemmerne og dørene er det værste. Uret ved jeg i det mindste går over igen.
Ja, det var ærgerligt med genbrugsbutikken, men det er pænt af jer at skrive, at det er okay og ikke et nederlag, som jeg ellers følte. Ja, det skulle nok bare ikke være det.
Jeg synes jo ikke rigtig, jeg kan bestemme, at underboerne ikke må skændes, men ja, jeg bliver meget påvirket af det. Ikke kun pga. støjen og de høje stemmer, men også fordi det er grænseoverskridende, at jeg skal blandes ind i det og høre, hvad de kalder hinanden osv. Nogle gange føler jeg virkelig sådan et had til dem, som jeg har skrevet før, og det er jeg altså ikke stolt af, men ja. Jeg håber bare, det snart er overstået.
Tak for din hilsen, der som altid er meget velkommen.Kommentarer fra andre brugere

Sådan som jeg forstår det, så kan man altid sige en lejlighed op, også inden man er flyttet ind, man har så 3 måneders opsigelse, men uldlejer har genudlejningspligt, dvs. at hvis man fraflytter før de tre måneder er gået, eller aldrig er flyttet ind, så har udlejer pligt til at prøve at finde en anden lejer, og lykkes dette skal man ikke betale for de måneder, da udlejer ikke må modtage to leje-indtægter for samme bolig.

Så skulle det ske at drømmelejligheden dukkede op efterfølgende, burde det kunne løses :)

Skrevet af Skovtrolden, 9. oktober 2020 22:32

Meget kort. Som udgangpunkt. Hæfter man for 3 mdr.
Min kontrakt - indskuds depositium var tæt på at misse ved min indflytning. Dette var efter min underskrift ( men det lykkes i 13 ne time . Akut. Flere dage over fristen for overtagelsen - boligselskabet sagde - hvis det glipper og vi ikke finder ny lejer hæfter du altså for 3 mdr.
Så de 3 mdr er både ved opsigelse og ved indflytning
God weekend

Skrevet af Frederik40, 9. oktober 2020 23:53

Måske du skulle undersøge omstændighederne, ift. den specifikke lejelighed. Husleje? Udlejer? Naboer? Hvor stor har udskiftningen af lejere været etc.

Ideen om den ”perfekte lejelighed” skulle nemlig helst ikke bruges som værn imod at tage den (angstprovokerende!) beslutning om at sige ”ja” til et lejemål og flytte, kære JHN! (sorry, det lyder vist lidt strengt, men det er sagt i en god mening;-)

Lad mig uddybe: Hvis du konsekvent hælder imod en – måske urealistisk – idé om et andet og bedre lejemål, da bliver det en undskyldning for ikke at flytte. Alle ledige lejeligheder bliver således afvist med den begrundelse.

Derfor ville det være en god ide at få afklaret omstændighederne omkring den konkrete lejelighed. Hvis det viser sig, at den slet ikke er så fantastisk endda, da kan idéen helt skrottes. Hvis ikke, kan du have den i baghovedet.

Hvis du, efter at været flyttet, pludselig bliver tilbudt den netop *utopiske og helt igennem fantastiske lejelighed*, da er der intet andet for end at flytte igen.

Det er dybt irriterende, dyrt og et par mdr. yderligere i flytterod. Imidlertid er det bedre end at blive boende i en mindre god lejelighed de næste 30 år.

En af naboerne i min bygning blev faktisk tilbudt min lejelighed (afdelings bedste;-), lige efter at han selv var flyttet ind. Han havde totalrenoveret og var just færdig med at sætte på plads, hænge lamper og billeder op, da tilbuddet kom. Så han sagde nej.

Nu er der gået 15 – 20 år og han fortryder det vist stadig…

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 11. oktober 2020 16:34

Nårh søde.

Jeg holder bare mere og mere af dig, men jeg har ikke haft tid eller overskud til svar, for for både mormor og farmor hele weekenden.
Når det heller ikke i morgen.
Kan du så svare mig, hvornår jeg mon får mit hele liv tilbage med Covid 19? .. ;)

Kærlige tanker, imo

Skrevet af Imozopia, 11. oktober 2020 20:11