Læs dagbog

Man kan ikke altid se det på folk

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 10. januar 2018 07:20


Det var lidt glat i går morges, så jeg listede af sted til fitnesscenteret. Jeg besluttede at blive der lidt længere i stedet for at gå en tur bagefter, så jeg gik kun 4 km i går. Men med step og cykling fik jeg alligevel 3 timers motion i alt. Det må jo være godkendt. Det var ikke voldsomt glat, bare lidt rim der lå på fortovet, men jeg bliver hurtigt bange. Jeg kunne godt have gået mere om eftermiddagen, men jeg valgte så tv'et i stedet, ha.

Jeg var inde i genbrugsbutikken og bytte blade med min mor. En mand i deres meget fjerne bekendtskabskreds har begået selvmord, og min mor sagde, at det var mærkeligt, for han havde altid virket til at have tjek på alting. Det var en mand i 70'erne. Jeg sagde til hende, at det kunne man overhovedet ikke regne med, men jeg ved ikke, om hun forstod det.

Jeg tænker, at det er lidt … ja, hvad skal jeg kalde det … altså der er nogle gange nogen, der siger med overraskelse, ”man har aldrig kunnet mærke noget på ham”, men jeg ved bare, at man ikke altid kan se på folk, om de går med selvmordstanker. Hvis jeg havde taget mit eget liv for nogle år tilbage, var der nok også mange, der ville være blevet overaskede, for der kunne man heller ikke altid se på mig, at jeg havde det skidt. Jeg viste det fx ikke til mine forældre. Men ja, jeg ved ikke, om min mor tænker sådan. Hun var i hvert fald overrasket over, at han havde gjort det. Det er ikke en mand, hun har haft så meget at gøre med, men det er selvfølgelig trist.

Jeg fik lavet indholdsfortegnelse til bogen i går, og jeg tror, at jeg fik skrevet følgebrevet færdigt. Men jeg er meget i tvivl om den synopsis, jeg skal sende med. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal skrive den. Jeg synes, jeg gentager mig selv i forhold til følgebrevet. Jeg har de punkter med, der stod i den bog, jeg læste om at skrive en bog, så ja, måske er det godt nok. Men der stod, at synopsis'en skal være 2-3 sider, og min er kun på godt en side. Ja, jeg er i tvivl.

Jeg er også kommet i tvivl om noget af indholdet, men jeg vil simpelthen ikke lave det om nu. Jeg bliver nødt til at stå ved det, jeg har skrevet. Jeg er bare bange for, at noget af det er irrelevant. Men nu gør jeg det altså. I dag skriver jeg det sidste færdigt af det, der skal med. Jeg mangler stadig en bagsidetekst. Og så sender jeg det ind på fredag, har jeg besluttet. Bum.

Jeg er lidt morgensur eller morgentrist i dag. Jeg ved ikke hvorfor. Måske bare det sædvanlige – jeg er ked af at have underboere, jeg kan høre, og jeg er ked af min vægt og spisning. Jeg spiste jo rigtig mad i går, men jeg spiste også for meget slik, og så kan jeg jo ikke tabe mig, når jeg får begge dele. Alligevel har jeg taget det sidste mad op fra fryseren til i dag. Nu skal det spises, og så må jeg se.

Sofie, mange tak skal du have for de pæne ord. Jeg håber, du har ret. Jeg er glad for at have skrevet den, men du ved, det dårlige selvværd spiller ind. Tak for din hilsen, den blev jeg glad for.Kommentarer fra andre brugere

Hej Jhn,

Jeg tror det er sådan for mange. Folk bliver i hvert fald også nogle gange overraskede når jeg åbner lidt op og fortæller hvad der foregår indvendigt. Udadtil har jeg jo meget godt styr på det, så der er mange der ikke kan sætte sig ind at det så kan være så svært at få det til at fungere indeni.

God dag til dig.

Vh Pernille

Skrevet af PernilleH, 10. januar 2018 08:19

Hej JHN :) jeg håber, at du fik en god dag i dag på trods af dit morgenhumør ;) jeg kender det godt og man kan ikke lige sætte fingeren på noget bestemt , men som regel klarer det op igen :)

Du får SÅ meget motion ven , at du skal være stolt af dig selv , at du overhovedet får det gjort :) tænk på, hvor mange kilometer du får gået på en måned :) så vær glad og tilfreds :)

Jeg tror også, at nogle er rigtige gode til at skjule, hvordan de har det indeni og så bliver man jo chokeret , når det går op for en, hvor galt det egentlig stod til . Mht min mor , så vidste vi godt, at hun ikke havde det godt , at hun havde en depression, for det fortalte hun selv og hun græd også nogle gange og sagde, at hun ikke magtede livet mere , men alligevel tænkte vi aldrig på , at hun ville vælge den udvej :( idag er jeg jo så meget klogere . Jeg syntes jo, at man selv må bestemme over sit eget liv , det er blot trist at tænke på, at mennesket har været alene om at tage så fatal en beslutning , og man vender det jo ikke med nogen , hvis man gerne vil lykkedes med det . Jeg syntes også, at det gør en forskel om det er et ungt eller et gammelt menneske , der vælger den udvej .

Det bliver godt at få bogen sendt afsted JHN , så du ikke kan rette mere til ;) jeg tror, at du skal stole på, at den er godt nok skrevet og er der nogle ændringer, der skal foretages, så tænker jeg, at forlaget gør opmærksom på det ;) det er helt vildt at tænke på , at den er færdig :) jeg kan slet ikke få armene ned igen , hold op, hvor er det spændende :)

Jeg har det heldigvis godt idag , men var meget træt igår, så jeg fik ikke skrevet til dig . Det er helt vildt som de hormoner kan svinge , men heldigvis er de dage, hvor de er i ubalance blevet færre og det varer ikke lige så længe , så der er fremgang JHN :)

Jeg vil rose dig fordi du har overholdt din målsætning om de sunde måltider :) det er flot :) nu skal du bare fortsætte også :) jeg håber jo, at de sunde måltider kan fortrænge noget af det usunde ;) jeg forstår godt, at du ikke helt vil undvære slik og kager , for så bliver livet sgu da for trist , sådan tænker jeg også :) alt med måde, hvis man kan det :) ha’ en rigtig god og forhåbentlig rolig aften uden støj fra underboerne ;) kh mosi

Ps: min ældste , der bor i lejlighed på Frederiksberg , har lige fortalt mig, at hans overboer vasker tøj om natten og når maskinen centrifugerer, så vækker det ham , da han har soveværelse lige neden under, han er ved at blive vanvittig :( det er også en gammel ejendom , hvor der er meget lydt , så du er ikke alene i støjhelvede ;)

Skrevet af Mosi123, 10. januar 2018 17:18