Læs dagbog

Naboerne

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 10. januar 2021 18:19


For et par år siden var jeg med mine forældre ude at spise, og vi mødte en mand, de har arbejdet sammen med i postvæsenet. Jeg har jo selv været post, men har ikke kendt ham. Men siden har vi hilst, når vi har set hinanden.

Den anden dag, hvor min mor hjalp mig med at flytte et par ting, mødte vi så den post, og han sagde, at ja, han havde jo hørt, at jeg skulle flytte op ovenpå ham. Jeg vidste godt, at det var en post, der bor her i stuen, men jeg vidste da ikke, at det var ham. Hvor sjovt. Så får jeg en nabo, jeg allerede ”kender”.

Mens vi slæbte op, kom hende på 1. sal ud for at hilse på. Det er en kvinde i 20'erne, tror jeg, og hun bor der sammen med sin kæreste. Det er så kæresten, der har barnet, og han er der hver anden weekend. Han er i øvrigt 7 år, og ikke 5 som jeg havde bedømt ham til. :) Måske er det et af børnene i stuen, jeg har set. Hun var rigtig flink, underboen, helt nede på jorden, virkede rigtig sød. Jeg havde allerede gættet, at barnet nok var et delebarn, fordi der står så mange forskellige efternavne på postkassen.

Den første weekend startede så med, at drengen var her, og jeg kan godt høre ham, når han løber op og ned ad gulvet, men ellers hører jeg ikke så meget. Jeg kan høre lidt mumlen i baggrunden, men ikke decideret snak. Kun i dag, hvor de vist havde gæster, var der mere uro. Jeg kan også høre, han spiller klaver, men ikke noget generende. Med mindre det er en af drengene i stuen, der gør det. Lidt svært at høre. Og så kan jeg høre, når der går nogen i opgangen, og især når hoveddøren lukker, for så klaprer min dør, men jeg har fået noget filt af min mor, og jeg tror, det hjælper. Det skal lige afprøves.

Jeg håber virkelig, jeg vænner mig til lydene. Det er vigtigt, for at jeg kan holde ud at være her. Jeg prøver at sige til mig selv, at det er hyggeligt.

Selve flytningen gik godt. Det tog 3 timer. Flyttemændene knoklede, og jeg kiggede på, ha. Min mor kom for at køre mig herop, så jeg havde da nogen at snakke med. Bagefter spiste vi et rundstykke og forsøgte at sætte modemet til. Det lykkedes ikke, så jeg måtte ringe til min back up fra værestedet. Han kom med det samme og fik det hurtigt til at virke. Så fik han en kop kaffe, og vi snakkede lidt.

Jeg kunne ikke sove, natten inden jeg skulle flytte. Jeg var over to timer om at falde i søvn, og så vågnede jeg kl. 3 og kunne absolut ikke sove mere. Jeg stod op kl. 5, for jeg ville være sikker på at være færdig. Flyttemændene skulle komme kl. 8, men de var 10 minutter forsinkede. Jeg nåede at få rigtig mange katastrofetanker. ”De kommer ikke, de må ikke pga. corona, jeg skal flytte det hele selv, det kan jeg jo ikke, jeg kender ingen stærke mænd, åh nej”. Frygteligt.

Nå, men jeg sov godt den første nat her. Det havde jeg ellers ikke troet. Men det gjorde jeg. Jeg gik endda tidligt i seng.

Jeg har nul (som i nul og niks) overblik over flyttekasserne og alt det andet. Jeg aner ikke, hvor jeg skal starte. Så det er meget primitivt lige nu. Ganske få ting i køkken og på badeværelse, lige til at overleve, ha ja. Til gengæld er min sofa-stue nogenlunde i orden. Her står de fleste af de møbler, der skal være her. Og mit tv fungerer, jubi. Min seng er også samlet.

Mine motionsredskaber er også sat på plads i motions-stuen. Flyttemændene fik lov til at rykke måtter og redskaber frem og tilbage et par gange, før jeg var tilfreds. Jeg har indviet dem, og det fungerer.

Ja, men det er meget mærkeligt. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg skal bo her. Skal jeg virkelig det? Er det mit nye hjem? Ja, det er det jo. Men hvordan skal jeg finde mig tilrette, og hvornår begynder det at føles som et hjem? Som MIT hjem?

Jeg var nede at gøre rent i den gamle lejlighed lørdag. Det tog 2½ time. Men jeg er usikker på, om jeg har gjort nok. Der var nogle mærker, efter noget jeg har haft hængene på døre og skabe, og dem kan jeg ikke få af. Og jeg har kun delvist fået afrimet fryseren. Ja, og nogle andre ting også, hvor jeg ikke rigtig ved. Jeg er lidt bekymret for, om jeg får en kæmpe regning.

Nå, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, som man siger. Fordi vi kun må gå ture med værestedet lige for tiden, så var det muligt, at M (og 3 andre) var med oppe og se min nye lejlighed, dagen inden jeg skulle flytte ind. Det var jeg glad for. De syntes alle, at den var rigtig fin. Jeg var glad for at kunne vise den frem, for jeg har jo snakket SÅ meget om det med at flytte. De var her jo bare ganske kort, men det var rart.

Og det går også godt med at gå ture, selvom jeg selvfølgelig gerne vil være på værestedet også. Jeg kan ikke huske, om jeg har fortalt, at der er gåture både formiddag og eftermiddag, men jeg er med på begge ture, hvis jeg kan. Jeg vil gerne ud, og jeg vil gerne snakke lidt.

Jeg har fået strammet min vandhane. Udlejeren var her lørdag. Jeg spurgte jo også, om jeg måtte male i køkkenet, og det måtte jeg gerne. Nu må jeg se, om jeg får overskud og lyst til det en dag.Kommentarer fra andre brugere

Dejligt at du er landet det nye sted

Du må lette lidt på låget på de forskellige flyttekasser og se hvad der viser sig :)

Hej hej :)

Skrevet af ette, 10. januar 2021 18:56

Tillykke med flytningen/lejligheden:-) Godt at du er så langt- men det er jo en lang proces indtil alt er på plads.

kh til dig

Skrevet af voksen, 10. januar 2021 22:48

Hej JHN

Tillykke med flytningen. Det skal nok blive godt :)

Kh Åsa


Skrevet af Åsa, 10. januar 2021 23:21

Fantastisk – så skete det! Rigtig god nyhed;-) Jeg har gået og tænkt på, hvordan flytningen forløb.

Min personlige erfaring er, at man altid lægger mærke til alle (nye) lyde, når man lige er flyttet ind. Efter et stykke tid, så hører man dem simpelthen ikke – de bliver en del af ”bagtæppet”. Da lægger man udelukkende mærke til høje og afvigende lyde.

Sådan var det i hvert tilfælde for mig;-) I begyndelse lagde jeg mærke til alle lyde. Det var ikke fordi, at der var meget larm (her er helt utrolig stille), men udelukkende fordi, at det var nyt.

Det lyder godt med flinke naboer! Det har stor betydning, at have nogle gode naboersker, man kan stole på. Det giver en vis tryghed, at man ikke står fuldkommen alene, hvis man har låst sig ude, fået stjålet sin taske etc.

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 11. januar 2021 15:43

Det lyder som en tjekket flytning ;) og hvis jeg kender dig og i sær nu, hvor værestedet nærmest er lukker, så varer det ikke længe, før de kasser er pakket ud og lagt sammen :)

Og ja jhn. Nu er du der - endelig og hvornår er det dit hjem?
For mig kom det sådan drypvis.
Tingene skal fungere, jeg skal vide, hvor kontakterne er, også når jeg står op i mørke om natten og hvor kaffe og termokanden er :)
Så stille og roligt finde ud af, at gøre det rigtig beboeligt og hyggeligt og så begynde med, at fylde gode oplevelser ind i ens hjem.
Finde ud af, hvornår solen kommer ind af de forskellige vinduer og måske regner trommer på en speciel hyggelig måde på nogle af dem.
Og at andre kommer og oplever og deler ens nye værested :)
Jeg er nysgerrig, om du har planer med altanen? og hvordan du får lyst til at indrette dig der.
For mig er min altan virkelig et åndehul.

Den lille fyr på 7 er ikke så lille endda og så plejer der ikke, at være så meget natteroderi og så mange børne og virussygdomme længere.
Måske han endda vil bringe lidt sjov og glæde ind i dit liv.

Tillykke med dit nye hjem!
imo

Skrevet af Imozopia, 12. januar 2021 07:36

Så er du der søde ven :))))) Det er meget at synke men du er da godt inde, at både at kende postmanden og har hilst på nogle af de andre beboer, det kan ikke være beder søde :))) Jeg ved godt støjen er det største for dig i alt dette her, og jeg ve du gør dit bedste, jeg håber og beder til at du vil få det bedre fra nu af, at der self. er støj men at du kan ånde og få dig et frirum :)))) jeg er så stolt af diiiig!!! Du er så sej :)))) Kan ikke rigtig tænke, har angst men jeg tænker på diiig kærlige knusssssss

Juze :))))

Skrevet af juce, 12. januar 2021 21:45