Læs dagbog

Delirium

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 10. september 2021 19:08


...Kommentarer fra andre brugere


Nu er den helt gal med min far, og han er blevet indlagt igen i går aftes.

Da de havde spist aftensmad, havde han spist sovs direkte af gryden, og bagefter blev han ved og ved med at rense den samme tand med en tandstikker, for ”der sad en mand inde i tanden, og han skulle ud”! Min mor måtte til sidst tage den fra ham, og så havde han råbt, ”du ødelægger alt for mig”. Hjemmeplejen havde fået samme besked.

Sygeplejersken mente, at han havde blærebetændelse, og hjemmeplejen mente, at han var dehydreret, så der blev ringet efter vagtlægen, og han indlagde ham. Da min mor kom derned, ville min far ikke snakke med hende, og han var sur over, at hun havde ringet til mig. Lægen på sygehuset sagde, at det muligvis var delirium pga. lungebetændelsen.

På tirsdag kan min mor være med til en lægesamtale, så før der bliver han i hvert fald ikke udskrevet. Nu ville de undersøge ham mere grundigt de næste par dage. Han skulle bl.a. magnetscannes, for de mener, at han muligvis har haft en blodprop eller lille hjerneblødning, og at det var derfor, han faldt ude i haven i foråret.

Så havde min far også sagt på sygehuset i går aftes, at hvis han havde en kniv, ville han stikke den ind. Lægen havde spurgt, om han var voldelig, men det er han jo ikke, og det var altså ham selv, han ville ramme. Han ønskede at afslutte det hele! :/

Det gør sgu ondt at høre alt det her, og jeg ved, at min mor også er ked af det selvfølgelig.

Men jeg forstår godt min far, hvis han virkelig ønsker at dø nu. Jeg ved jo ikke, om det blev sagt i vildelse/forvirring, men jeg kan sagtens følge ham. Det er ikke rart for ham at have det sådan her.

Min mosters datters svigermor er lige død, og min moster havde sagt til min mor, at svigermoderen havde været på nøjagtig samme måde til sidst som min far. Ja, men jeg ønsker jo faktisk, at det sker, hvis det er det bedste for min far.

Ja, jeg ved ikke, hvad det ender med …Skrevet af JHN1, 10. september 2021 19:09

Jeg sender kærlige tanker til dig, det må være rigtig svært for jer alle tre. Jeg føler med jer <3

Kram
jegvinder

Skrevet af jegvinder2, 10. september 2021 19:18

Kære JHN

Det gør mig virkelig ondt på dine vejne.

Jeg har også tænkt, om din far får nok at drikke. Måske der skal stilles en kande vand/saftevand på bordet i køkkenet til din far, så I kan holde øje med hvor meget han drikker i løbet af dagen. Dehydrering giver også konfushed. Og så kan an sige noget, han aldrig ville have sagt ellers. Men hårdt at det at høre, at han vil stikke en kniv i sig selv, så på et eller andet plan er han klar over, at hans tilstand ikke er normal.

Og ja, hvis hjerneblødning eller blodprop rammer uheldig, kan han også sige de mærkeligste ting som senfølger.

Det ville være dejligt, hvis lægerne fik lavet en facitliste med hvad der er galt. Det andet er alt for uholdbart.

Kh Åsa

Skrevet af Åsa, 10. september 2021 19:22

Hvor gør det mig ondt at høre. Hvis det er pga en infektion og deraf følgende dehydrering, vil et drop gøre ham godt. Selv let dehydrering kan gøre ældre helt forvirrede. Jeg kan sagtens forstå dine tanker. Du elsker din far. Dem, man elsker, ønsker man fred og ikke lidelse. Din far er i gode hænder. Nu skal du passe på dig selv. Måske kan det være en motivator, at du skal være der for din mor. En jhn, der har energi, er den bedste støtte. At du så også hjælper dig selv, er jo heller ikke dumt, men det er måske ikke nok. Giver det mening?

Skrevet af studerende21, 10. september 2021 20:04

Det gør sgu ondt at høre kære ven, at din far ikke vil mere og at de nu overvejer alt muligt så han kan få det bedre. Hvorfor må man ikke i Danmark få en værdig død? hvorfor skal vi blive så gamle og syge med år i evig lidelse ? jeg er harm over for vores regering ikke tager det op igen! For vi vil ikke ha vores kæledør skal lide, men vores elskede fam. det er hul i hoved :((( Du har alt min sympati ven, og jeg ved hvor meget det går en på, jeg har levet med min families sygdom i så mange år at det, har lavet permanent skade på min sjæl.

Jeg håber sådan han vil lukke sine øje 2 og for evigt fred, så du kan slippe for at se din far lide. Hold fast kære ven okay ? Kærlige knusssssssssss 🧡🧡🌹🌹

Skrevet af juce, 10. september 2021 22:25

Hej JHN .
Sender dig tanker i en svær tid .
Knus fra Mælken

Skrevet af Mælken, 11. september 2021 08:19

Kære JHN

Det er forfærdeligt... Det er svært at være vidne til. Jeg kan godt forstå, at du egentlig ønsker, at han måske skulle herfra. Det er der ikke noget galt i. Det er blot en måde, hvorpå han kan få fred.

Tanker herfra...
Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 11. september 2021 18:09