Læs dagbog

Hold nu kæft

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 10. november 2020 15:42


Hold nu kæft, hvor er jeg i tvivl om alting … lejlighedsmæssigt forstås, ja bare som noget nyt. :)

Jeg har set en lejlighed på BoligPortal, som jeg måske kunne være interesseret i. Jeg har kontaktet udlejer og skal ud at se den på torsdag. Ja, så langt, så godt.

Problemet er, at den er (for) stor. 92 m2. Det betyder, at jeg ikke kan få særlig meget i boligstøtte, og jeg vil få omkring 2400 kr. i merudgift om måneden. Hvor skal jeg finde de penge?

De 1600 har jeg styr på gennem overskud på kontoen og de spareøvelser, jeg er i gang med.

Men de sidste 800?

Jeg aner det ikke.

Jeg kan spare lidt ekstra, hvis jeg sætter zoneterapi til endnu færre gange, hvis jeg sparer på cola, hvis jeg sparer på mad og slik, og hvis jeg køber mindre tøj. Men det er nok ikke 800 kr. om måneden jo.

Jeg får nogle penge af mine forældre, men dem kan jeg jo ikke sætte ind i budgettet. Alting kan jo ændre sig. Men de penge, de giver mig i fødselsdags- og julegave, kan jeg måske regne med. Men så vil jeg kun have min egen lille opsparing til reel opsparing, og så skal der ikke være mange vaskemaskiner, der går i stykker, før det hele vælter.

Hvis jeg tæller de penge med fra mine forældre (altså gaver) + de ekstra penge, jeg kan spare, så kan det måske liiiige løbe rundt.

Men har jeg lyst til at leve så skrabet?

Lejligheden er en 3-værelses, der er altan og mulighed for egen vaskemaskine i kælderen. Det er i en 3-families ejendom, og de andre lejere skulle efter udlejers udsagn være stille og rolige.

Jeg har besluttet, at nu ser jeg den først og fremmest, og så må jeg se. Hvis det er noget lort, er sagen jo ikke længere. Hvis den er fantastisk, så må jeg gøre op med mig selv, om den er de sparede penge værd. Ja, hvorfor bruge så mange kræfter på at spekulere? Jeg kan bare ikke lade være!

Nå, men hvorfor ser jeg den overhovedet, når jeg godt ved, at det bliver for stramt økonomisk? Fordi jeg blev ved med at kredse om den, og fordi jeg så gerne vil flytte, tænker jeg. Ja, måske er det dumt, men der sker jo på den anden side ikke noget ved at se den, altså bortset fra at jeg så spilder udlejers tid.

Ja, ellers sker der ingenting. Jeg drømmer om min drømmelejlighed, men det er jo den, der er en ejerlejlighed. Ja, hvad er chancerne for, at det bliver en mulighed? Men jeg kan ikke lade være med at drømme alligevel. Det koster jo heldigvis ingenting. Hvis den blev ledig, og det var en almindelig lejebolig, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg ville være villig til at spare penge. Ja, hm … men her, jeg ved det ikke.

Nå, jeg må se …

Ette, tak og også god dag til dig.Kommentarer fra andre brugere

Haha… god overskrift kære JHN!

Som du selv er inde på, er det nok ikke en god ide, at sidde i en super dyr lejelighed. Jeg kan godt forstå, at du overvejer det - det er helt naturligt, når du nu er lettere desperat, ikke har mulighed for at bevæge dig og er ”fanget” i status quo.

92 m2 lyder nu også gigantisk!! Hvad er huslejen?

Jeg synes, at det er fint at bruge en eftermiddag på at se lejeligheden. Således kan du få afklaret om det overhovedet er noget (forhåbentlig er den afskyelig!) og blive lidt klogere på udbuddet. Ift. huskøb/udlejning/etc. kommer folk ofte for blot at snuse, så det skal du ikke være bekymret for.

Jeg kom selv i tanke om clairvoyanten og hendes syn, mht. at der ville ske noget godt her i november. Spændende!!

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 10. november 2020 18:12

Ja der er altid plusser og minusser.
Min første tanke var også, åh nej spinke og spare evig og altid, det er det ikke værd.
Min næste tanke var, - at dét at der er rart at være dér hvor man bor, er meget fundamentalt i livet og står dermed måske højere end de fleste andre ting - hvis det altså VIRKELIG er et rart sted at være.
Dog er det jo uanset hvad surt ligefrem at mangle penge i budgettet hver måned, det rareste er at kunne lægge lidt til side - eller i hvert fald have muligheden, hvis der opstår noget man ønsker sig el. lign.

Men du har et billede af en drømmebolig i hvert fald, så kan du jo vurdere hvorvidt denne lejlighed kan matche dette, for det skal den jo i hvert fald kunne.
Men de 800 kr. om måneden vil jo stadig mangle..... de skal jo skaffes et eller andet sted, jeg kender godt det med at drømme og tanker prøver at flytte bjerge, og jeg synes da det er ok at se den, så bliver du måske lidt klogere på den. :)

Skrevet af Skovtrolden, 12. november 2020 02:21