Læs dagbog

Hormoner og det at skrive dagbog

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 11. april 2018 07:03


I weekenden skrev jeg til forlagschefen, da jeg var usikker på, om jeg kunne sende rettelserne i manuskriptet ind i OpenOffice, når han nu havde skrevet Word. Han svarede, at jeg skulle ringe til en redaktør i går. Uuuuha, ringe????

Nå, men det fik jeg gjort, og det var jo slet ikke så farligt. Jeg er bare så nervøs altid. Også når han så siger sit navn, og jeg siger mit, skal jeg så vente på, at han siger ”okay hej”, eller skal jeg bare fortsætte med at snakke. I guder altså, jeg kan gøre alt til store problemer. Nå, men han sagde, at jeg sagtens kunne sende tilbage i OpenOffice. Jeg sagde ”super” og ”tak, det var bare det”, og så var det den samtale, haha. Han grinede også. Ja, og jeg havde frygtet det værste. Jeg havde også frygtet, at jeg skulle til at downloade alt muligt. Puha. Dejligt.

Så nu er det rettet til og tilføjet lidt, og så er det sendt tilbage. Jeg har fået en mail fra forlagschefen, hvor han skriver, at jeg hører nærmere, når redaktøren har læst mine rettelser. Det er spændende, hvad der så kommer til at ske. Så er det vel forside og sådan noget næst? Eller måske skal jeg læse det igennem igen og så godkende det igen? Men jeg tror ikke, jeg kan rette mere i det i hvert fald.

Jeg er lidt stresset over alt det med bogen. Jeg kan godt mærke, at det påvirker mig en del, selvom det selvfølgelig er spændende og dejligt, at den skal udgives. Jeg tror ikke, jeg kommer til at slappe helt af, før den ligger på hylderne, og det bare er helt overstået.

Da jeg nærlæste rettelserne, var der nogle steder steder, hvor jeg ikke var enig med redaktøren. Der var steder, hvor hun havde rettet et ord, men hvor jeg ved, at det er hende, der staver det forkert. Det er jeg lidt irriteret over, for hvad hvis det kommer med i bogen, og folk så tror, at jeg ikke kan stave. Jeg har skrevet til hende, at jeg ikke er enig, og så må jeg se, hvad hun siger. Hun sætter godt nok også mange kommaer, jeg aldrig ville sætte, men hun er også en del yngre end mig, så hun har nok lært pausekommaer eller et eller andet. Nå, men jeg håber bare, det går i orden. Jeg har ikke skrevet noget til hende omkring kommaerne, men stavefejl vil jeg ikke have. Hun har også sat mine dagbøger op, så de står i kursiv, hvilket selvfølgelig er godt, og så har hun sat min ”dagbog den og den dato” ned i en ny linje. Det er også fint, men der er godt nok mange steder, hvor hun så har glemt det, så det har jeg måttet rette. Det er ikke så professionelt, synes jeg.

I går var jeg ved lægen for at snakke om hormonerne. Men jeg blev ikke så meget klogere, for hun havde for nylig snakket med en gynækolog omkring hormoner, og denne gynækolog havde sagt, at der var kommet en ny måde at gøre det på, som skulle være bedre. Så skal man tage hormonerne i 3 uger og holde en uges pause. Nu ville min læge gerne snakke mere med gynækologen om det, inden hun gav mig et svar på, hvad vi skulle gøre. Enten kan jeg gå lidt op i dosis, eller også kan jeg evt. prøve denne nye metode, men det bliver så med en anden slags hormoner. Min læge regnede med at snakke med gynækologen i denne uge, og så ville jeg få besked. Hvis jeg løber tør for hormoner inden (for jeg har kun til en lille uge), kunne jeg hente flere på apoteket, men det er jo egentlig lidt dumt, for så kan jeg betale for en pakke, som jeg så måske ikke får brug for særlig længe. Nå, men jeg må se.

Jeg var lidt frustreret, men jeg kan jo godt forstå, at hun gerne vil gøre det på den helt rigtige måde. Så jeg må bare være tålmodig og afvente, hvad hun siger. Hun spurgte også, hvordan det gik med det psykiske, og om jeg var i systemet, men det er jeg jo ikke. Så syntes hun, jeg skulle have en opfølgning på min medicin, dvs. blodprøver og EKG. Det plejer jeg jo også at få en gang om året, men jeg havde da helt glemt det, så godt at hun har styr på det. Men det er først til maj, for der skulle lige være en tid til opfølgning hos min læge.

Jeg fik også taget blodtryk, og det var på 112/66, så det er jo helt perfekt. Godt at jeg motionerer så meget, så jeg kan holde det nede, selvom jeg spiser forkert. Og hormonerne havde ikke påvirket det.

Jeg tog ikke i fitnesscenteret i går, for jeg gad ikke efter lægebesøget. Jeg havde besluttet på forhånd, at jeg ville springe det over. Men jeg havde lidt dårlig samvittighed, fordi jeg jo samtidig spiste rigtig meget. Jeg gik 11 km, steppede og brugte kondicyklen, så jeg fik motion nok, men spisningen går, for at sige det mildt, ad helvede til.

Min krop skriger på rigtig mad. Jeg har fået salat med blandet salat, avokado og tun de sidste to dage, og det er bare rigtig godt, men det er så også det eneste rigtige mad på en uge (udover havregryn til morgenmad), og det er jo slet ikke nok. Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg skal komme ud af det. I går gav jeg bare op og spiste og spiste.

Jeg har ikke den samme, store trang til at skrive dagbog, som jeg plejer. Jeg ved ikke hvorfor? Måske er jeg bare blevet mættet efter x antal år. Jeg kan ikke engang huske, hvornår jeg startede herinde, og jeg kan ikke se det, for jeg skiftede brugernavn i 2013. Men det er vel 10 år?

Jeg vil stadig gerne skrive, men jeg kan godt mærke, at jeg ikke har behovet hver dag mere. Jeg synes også generelt, at det er gået ned ad bakke mht. skrivning og kommentarer herinde. Der er færre, der skriver dagbog og endnu færre, der skriver kommentarer. Jeg er heller ikke selv ligeså god til at skrive kommentarer som tidligere. Jeg kan mærke, at jeg har svært ved det af forskellige årsager.

Ja, sådan er det jo. Men jeg kender og har kendt nogle gode mennesker herinde, og det vil jeg altid være taknemmelig for.Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN .
Det er dejligt at det går fremad med bogen og at du oven i det overkom at ringe til redaktøren .. ja det er svært det ville også være svært for mig . Jeg håber bare det hele løser sig for dig min ven .

Ja det med hormoner kender jeg ikke noget til desværre men det er jo godt din læge undersøger det hele før du får noget mere .

Det er synd det med maden du har jo brug for vitaminer og andre ting når du træner så meget men ja jeg ved du kæmper . Håber en dag for det vender og går den rigtige vej .

Jeg har godt lagt mærke til du ikke er så meget herinde mere men det er jo fint nok bare du har det godt søde ven . Ja vi skal jo kun skrive herinde når vi har lyst jeg er her jo heller ikke hver dag .
Men min ven vil du altid være uanset hvor du er .
Jeg sender dig alle de bedste krammere og tak fordi du skriver til mig så tit pas nu godt på dig selv min søde ven .
Knus fra Mælken


Skrevet af Mælken, 11. april 2018 10:19

Sødeste du:) JHN det er sgi osse en masse du går rundt med, tror dit hoved snart springer og puf! så fiser du ud af vinduet:) Jeg har desværre selv haft en del at rode med, og får heller ikke som du skrevet, men vores net gik osse og vi skulle op og ha ny boks:X det hjælper heller ikke på det. Kan god forstår du bliver nervøs, ang. med at ringe, jeg skulle selv ringe for at få hjælp til nettet, men manden han var sød og hjalp mig igennem med forsøg på at genstarte computeren, men hader det som du:) Også er vi tvillinger i overgangsalderen ha ha - jeg vil ikke ha hormoner, men for hedeture kl. røv om natten med mindst 1000 grader:X sidder totalt nøgen i en vulkan:D Men sådan er det bare, jeg har ikke de samme symptomer som dig, og kan godt forstå du vælger at forsøge at prøve det.

Godt med blodprøverne:) men ikke så godt med dit problem med mad og slik monstret :( Ved selv når fanden tager til og man bare føler sig dum og uduelig, og ja men håber det vil går bedre de næste par dage, små skridt søde og det vigtigste først:) hende som laver stavefejl burde vist ha gået om i skolen;) det er godt du skriver det til hende, det er jo DIN BOG:) dit barn, noget du har og stadigvæk kæmper med. Jeg syntes bare du er mega sej og jeg er pis... stolt over at kende dig, og at du skal udgive:)))

Jeg har været syg en del desværre, som så mange andre danskere har jeg været ramt/er ramt af sygdom lidt for længe, de kan ikke gøre noget det skal selv gå sin gang. Hoster og hakker, hvis jeg fik en krone for hvert host så ville jeg være en holden kvinde:) Håber du alligevel for skrevet herinde 10 år det er os langt tid, men vi tager de pauser vi har brug for ik?:) Og nu begynder alting snart at spire, så er vi ude mere end vi er inde. Jeg er glad for du er her lige nu, og håber du kan bruge mit skriftlige rhododendron til noget, og hyg vi skrives:) krammmmm

Juze:)

Skrevet af juce, 11. april 2018 18:38

Hej JHN:) du er bestemt ikke glemt af mig selvom jeg ikke lige får skrevet så ofte , jeg tænker meget på dig ven :( jeg tror, at det er årstiden , det var været en laaaang vinter og vi er trætte og fortiden trækker det gode vejr jo i en og man er mere ude og dermed endnu mere træt om aftenen hehe , sådan har jeg det ihvertilfælde ;) og så er jeg jo ikke så tit på nettet mere . Derudover har du jo travlt med bogen og rettelserne , så det er da meget naturligt, at dit fokus er et andet sted :) jeg håber jo ikke, at du helt forsvinder :( jeg er glad for at kende dig :)

Du er da meget bedre til de rettelser end hende redaktøren , men de vil åbenbart gerne lige markere sig ;) det skal du ikke finde dig i , så godt, at du har skrevet, at du ikke er enig :) det bliver godt nok spændende , når den er helt færdig :) hvor lang tid tror du der går før den kan købes ? Jeg glæder mig SÅ meget til at læse den :) jeg har stor respekt for dit store arbejde med den og din ærlighed , det kræver sgu styrke :) flot at du fik ringet :)

Sikke en god og grundig læge du har :) det skal du være glad for :) hvis jeg skulle have hormoner ville jeg nok gå til en gynækolog og ikke til lægen , men måske er det normalt , at lægen står for det ? Jeg tænker bare, at gynækologen har mere styr på det end den praktiserende læge . Så skal du nok have hormonbehandling med en månedlig blødning , hvis du skal tage dem i 3 uger og så en pause . Det må ellers være lækkert helt at undvære den .

Hold da op et flot blodtryk af en på 50 år :) mit kan lige holde sig under normalen . Det må være al din motion , der har den gavnlige virkning , flot :) det er ellers kendetegnende for overgangsalderen , at det kan stige .

Kan du så få noget rigtigt mad JHN , når din krop ligefrem skriger på det . Det går ikke uden , du skal jo bygge /vedligeholde musklerne af noget andet end sukker .

Ha’ en god aften :) jeg sidder i min sofa med dynen, 2 katte og min lille hund ovenpå , så hyggeligt og afslappende :) kh mosiSkrevet af Mosi123, 11. april 2018 21:04