Læs dagbog

Det skal fungere

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 13. januar 2021 18:26


Der er nogle ting, der generer mig her, og som jeg forsøger at få styr på.

Døren klaprer, når nogen går ud af yderdøren. Min mor havde jo noget filt, og det så ud til at hjælpe, men så pludselig hjalp det ikke alligevel. Der måtte mere filt på, og jeg afventer nu.

Nøglen er stadig svær at få ud indendørs, og slåen er også svær at få for. Jeg ved ikke helt, hvad jeg kan gøre ved det, men jeg må blive ved med at prøve. Jo, jeg skal finde noget at spraye med på et tidspunkt. Og så har jeg tænkt på at sætte en krampe for døren, så jeg ikke behøver at låse, når jeg er herhjemme om dagen og ved, jeg skal ud igen.

Min vaskemaskine virker stadig ikke. Elektrikeren var her og sætte lamper op, og jeg bad ham sætte et nyt stik på, men han kunne ikke lige gennemskue resten af systemet og mente, der skulle en vvs'er til. Så nu går jeg og venter på, at en sådan ringer tilbage til mig. Jeg har så meget beskidt tøj, og jeg har så lidt tøj at tage på, fordi det stadig er pakket ned.

Hvad ellers?

Ja, jeg prøver at vænne mig til de nye lyde, og det er lidt svært. Jeg sover også stadig med ørepropper. Jeg har dog ikke brugt mine støjreducerende hørebøffer endnu, for jeg vil gerne forsøge at vænne mig til lydene. Men det kommer nok, tænker jeg. Men jeg skal passe på med ikke bare at tage dem på, for så bliver det hurtigt sådan, at jeg slet ikke kan være her uden at have dem på.

Ja, og mit køkken er ret lille. Jeg har målt op med de skuffer/skab, der står i kælderen, men det passer ikke til det hul, hvor opvaskemaskinen står. Jeg havde ellers tænkt, at jeg selv ville betale for en ombytning, men det bliver så ikke til noget. Men jeg forsøger at tænke alternativt, for det er jo ikke alt, der behøver at være i køkkenet, selvom det var det i den gamle lejlighed. Og der er også stadig meget, jeg kan sortere fra, fordi jeg i virkeligheden ikke bruger det.

Jeg ønsker stadig at komme til at bo i noget nybyggeri. Det gør jeg. Noget hvor jeg ikke hører naboerne så meget, hvor døren ikke klaprer, hvor der er plads i køkkenet, hvor jeg kan have vaskemaskine på badeværelset osv. Ja, hvor det er nyt, og hvor tingene fungerer. Jeg ved jo ikke, hvornår jeg får et tilbud derfra, hvor jeg ønsker at bo. Der kan gå 2 år eller 4 år eller mere, jeg aner det jo ikke. Men hvad, hvis der kommer et tilbud om 4 måneder, ville jeg så sige ja? Jeg ved det ikke. Det ville være hurtigt at skulle flytte igen, hvis det var før … lad os sige om 2 år. Men om 2 år ville jeg bestemt have mod på det igen.

Manden nedenunder har en ret dyb stemme, lyder det til. Ham kan jeg høre, men ikke kvinden, synes jeg. Ja, jeg skal vænne mig til det.

Nu så jeg lige på BoligPortal, at den lejlighed uden private naboer, som jeg tidligere har skrevet om, er til leje. Jeg tror i det mindste, at det er den. Men der er nu en sidenabo. Og så er der erhverv i stuen (stille) og så … en dyreklinik til den anden side. Vuf vuf vuf vuf. Haha, nej tak. Men den er også for stor og for dyr, så det havde ikke været en mulighed alligevel.

På værestedet tilbød de coronatest kun for os, og det var vi en del, der tog imod. Det var en lyntest, så det var gennem næsen. Jeg havde hørt, det var ret slemt, men det syntes jeg egentlig ikke. Det gjorde en lille smule ondt, og jeg måtte lige lukke øjnene et halvt sekund, men det var jo hurtigt overstået. Heldigvis og som forventet var den negativ.

Jeg har fået svar på røntgenbillederne af mine hofter. Min læge er usikker på, om det kan være hoftedysplasi. Hun har henvist mig til en ortopædkirurg, som bedre kan læse billederne. Jeg håber ikke, det er det, for jeg har læst på nettet, at der så måske skal en operation og genoptræning til. Det orker jeg ikke. Jeg krydser fingre for, at det ingenting er. Jeg skal til ortopædkirurgen i februar. Det er på et sygehus i en anden by, og jeg er bekymret og bange, for jeg tør ikke alene. Jeg ved, at min mor vil køre for mig, men jeg er usikker på, om hun må gå med ind pga. corona. Måske kan man få tilladelse med begrundelse i angst?

Det er hyggeligt at gå tur med dem fra værestedet, men jeg savner nu mit gode, varme værested i de her dage. Jeg glæder mig, til de åbner igen, men det er tvivlsomt, om det bliver før marts. Man må jo ikke være mere end 5 samlet, og der er jo en del personaler, så det kan ikke rigtig blive, før forsamlingsantallet bliver sat op igen. Vi må bare være tålmodige. Til gengæld får jeg gået ekstra meget. I går var jeg oppe på 29000 skridt! Men jeg kunne slet ikke få varmen, da jeg kom hjem fra den sidste tur og måtte sidde med morgenkåbe og tykt tæppe. Og jeg gik i seng lige efter kl. 19, fordi jeg var helt færdig. :)

Tak for hilsener.

Ette, ja jeg går også og kigger lidt i kasserne og leder efter forskellige ting, med større eller mindre held. :) Tak for din hilsen.

Voksen, ja det kommer nok til at tage lidt tid at få det hele på plads, men den tid har jeg selvfølgelig også, så jeg må være tålmodig. Tak for din hilsen.

Åsa, tak skal du have og tak for din hilsen. Ja, jeg håber, det bliver godt.

Chloe, jeg håber, du har ret mht. lydene, for jeg vil virkelig gerne vænne mig til dem. Dejligt at høre dine erfaringer, så kan jeg håbe, at det også bliver sådan for mig. Ja, du har nok ret i, at det er fordi, det er nyt. Det føles heller ikke så trygt her endnu, altså jeg bliver lidt utryg ved nogle af lydene. Ikke bange for at være her, men utryg fordi jeg ikke kender det hele endnu, hvis det giver mening. Ja, det virker i hvert fald umiddelbart som gode naboer, det er rart. Tak for din hilsen.

Imo, åh ja, men det er godt nok svært at overskue at komme i gang med de kasser. :) Jeg går lidt fra det ene til det andet. Ja, du har ret i, at det nok vil komme lidt efter lidt med at falde til og få det til at være mit hjem. Jeg tænker også, at tingene skal fungere. F.eks. er det svært for mig, at sådan noget som vaskemaskinen ikke virker. Det skal bare være sådan noget, jeg gør automatisk. Ja, tingene skal fungere.
Ja, jeg synes også, det er rart, når min mor lige har været med oppe, og jeg har kunnet vise hende, at nu har jeg lagt det her på plads osv. :)
Altanen har jeg ingen planer med lige nu. Jeg skal bare have et bord og to stole derud til foråret, tænker jeg, ha. Jeg er ikke så meget til det der udendørs. Jeg vil bare gerne kunne sidde derude og sole mig. Jeg skal ikke have blomster osv. Men måske noget lys til næste vinter/jul? Det lyder som om, du har en hyggelig altan. :)
Ja, det kan være, den lille dreng er fin nok. Han lyder glad i hvert fald. Og han bliver jo også ældre og måske lidt mere stille. Jeg kan også høre delebørnene i stuen, men kun svagt, så det er til at holde ud. Ja, det bliver spændende, hvordan det udvikler sig, og om jeg kommer til at vænne mig til det hele. Tak for din hilsen.

Juce, ja du har så ret, støjen er den største udfordring for mig. Jeg håber og beder også til, at jeg kan finde ro her og acceptere den støj, der naturligt er. Hvis det ikke bliver værre end nu, så tænker jeg, at det måske nok skal gå, men jeg er lidt bekymret, indrømmet. Tak for dine søde ord. Jeg føler mig ikke sej, men jeg føler mig lidt sådan, ”åh, hvad har jeg gjort, er det nu det rigtige”. :) Jeg er ked af, du har angst, min ven. Jeg håber, du snart er ovenpå igen. Måske kan det hjælpe dig at være sammen med lillepigen? Tak for din hilsen.Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN

Ej, hvor irriterende med de ting der ikke fungerer det nye sted. Jeg håber, at du får styr på det, så du bliver mere tilfreds - måske lidt hen ad vejen.

Jeg elsker også ro og er så glad for at jeg bor et sted hvor der er fred og ro og hvor jeg kan høre radiatoren gi' sig og hunden gø lidt i søvne eller slubre vand fra sin vandskål.

Hvor er det dejligt at du stadig har kontakt med din læge. Jeg er sikker på at hun også får en masse ud af at have kontakt med dig. :)
Jeg er så imponeret over at nogen - og måske især "fagfolk" - bedre ord findes - tager noget af sig selv på den måde og giver af sig selv til andre. Det er rørende, og de behøver jo i grunden ikke at gøre det - men gør det alligevel - måske af et godt hjerte

Tak for din kommentar til min dagbog i går. Da var jeg godt træt af det problem. Nogen gange er jeg fuldstændig blæst når jeg har hørt om en fremmed kvindes mor der har fået kræft eller noget andet eller om andres problemer i det hele taget. Jeg skal blive bedre til at afslutte den type samtaler, men kan godt se at det er svært for en eller anden, der står med en masse af det ene eller det andet, men derfor bliver jeg irriteret over at "blive brugt" på den måde alligevel. Jeg må prøve om jeg kan passe bedre på mig selv, og sige at jeg skal hjem og at det skal gå hurtigt, fordi jeg skal hjem også tisse - HAH - som en kvinde har forslået at jeg skal sige, når jeg havner i de situationer. - Eller hjem og tage opvasken eller slå græsset.. Nå, det bliver så lidt svært i snevejr..

Knus fra mig

Jeg håber at du har det ok med snevejret. Jeg mener at der er noget med det, at du ikke har det så godt med det.

Skrevet af ette, 13. januar 2021 20:55

Jeg kender godt de ting, hvor man mangler en "handyman" hehe, jeg kan heller ikke lige fikse sådanne ting, som sikkert i virkeligheden ikke kræver det vilde.

Men det du skriver mht nøglen, tyder så vidt jeg kan forstå, på at der ikke er smæklåse, det er jo en stor fordel mht. støj.
De fleste lejligheder jeg har boet i har man jævnligt hørt de døre smække.

Mht at døren klaprer så tror jeg måske at filten bliver trykket sammen, og at det er derfor det kun virkede kort, så ja måske mere filt, men ellers tænker jeg at tætningslister vil kunne gøre det, da de er enormt fleksible, det lyder i hvert fald som en ting der helt sikkert kan komme styr på :)

Skrevet af Skovtrolden, 14. januar 2021 17:09

Det er enerverende, at skulle høre på en ”klaprende dør”! Det burde bestemt kunne løses med enten mere filt eller en liste.

Jeg synes, at det er rigtig fint, at du forsøger at vænne dig til alle de nye lyde, uden at gå i panik. Når man har taget en stor beslutning, tror jeg, at det er meget normalt, at tvivle på om man nu har gjort det rigtige. Dvs. man svinger fra ”fint” til ”rædsel, hvad har jeg gjort”.

Er det alle lyder, du bliver negativt påvirket af? Er det også de lave lyde? Altså, som når der bliver tændt for en kontakt eller en nabo hoster?

Det er bestemt en gigantisk, stressende ting at flytte, så du klarer det flot!

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 15. januar 2021 16:07