Læs dagbog

Sygehuset

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 13. februar 2021 18:49


Nå, så var jeg på sygehuset med hofterne. Lægen sagde, at han godt kunne forstå, hvorfor min egen læge havde henvist mig, for jeg havde en snert af bagudvendte hofteskåle. Men det var ikke noget, der skulle gøres noget ved, for hvis man opererede nogen over 45 år, fik man ofte et dårligt resultat.

Desuden var det nok ikke årsagen til mine smerter, men snarere at jeg gik så meget og havde overbelastet hofterne. Det var jo også det, min egen læge oprindeligt sagde til mig. Så jeg måtte stadig gerne gå ture, men hvis jeg fik ondt, skulle jeg gå mindre. Men det gør jeg jo også helt automatisk.

Ja, det var det. Ingen operation. HURRA! Men jeg skal tænke mig om, det er jeg godt klar over. Det er bare SÅ svært for mig, fordi jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg skal få tiden til at gå med.

Min mor kørte jo for mig, og vi sad længe og ventede. Jeg skulle være der kl. 13, men jeg skulle først til røntgen kl. 12.30. Og vi kørte tidligt, fordi der muligvis kunne ligge sne. Det gjorde der så ikke, så vi var der allerede kl. 11.45. Og så ville de ikke have røntgenbilleder alligevel, da de jo havde dem fra sygehuset her. Så vi kunne bare gå over til Ortopædisk afsnit og vente. Ja, og så var de forsinkede, så vi sad der mere end 5 kvarter. Og så tog det 5 minutter inde ved lægen. Nå, men det gik nu okay.

Det var rart, at min mor var med, for jeg var aldrig kommet derud selv, og hvis endelig, så var jeg faret vild mange gange. :) Det er dejligt, at hun gider, men det gør hun, og hun siger aldrig nej. Der er hun altså god.

Så ringede hun, da jeg havde været hjemme lidt, for hun skulle bestille noget over nettet, og så havde hun jo fået besked på, at hun skulle bruge en kode gennem Nets. Det har jeg selv lige fået, og hun kunne ikke se, hvad hun skulle gøre, så hun ringede og spurgte. Vi fandt ud af det, og jeg var så glad for bagefter, at jeg også kunne hjælpe hende med noget. Det er jo ofte den anden vej.

Min far var faldet igen. Han stod på stuegulvet og skulle bare dreje sig lidt, og så havde hans sko siddet fast i gulvtæppet, og han kunne ikke holde balancen. Han har meget svært med det med balancen, det er slet ikke rart for ham. Han havde fået en stor hudafskrabning, fordi han er så tyndhudet.

Nå, men nu ville han altså have en rollator. Det har jeg tit tænkt på at foreslå ham, men jeg har ikke fået det gjort, men det er dejligt, at han selv har tænkt på det. Så nu har min mor bestilt en. Han vil ikke til læge, selvom han har det med balancen, og han skiftevis fryser og sveder, og hans stemme ryster åbenbart nogle gange, når han skal sige noget (det har jeg ikke bemærket selv). Jeg kan egentlig godt forstå, at han ikke vil igennem en masse undersøgelser, men det er jo også ærgerligt, hvis han nu kunne få det bedre.

Min mor var her jo til frokost i dag, og det gik godt. Minestronesuppen var rigtig god (hvis jeg selv må sige det), men nachos-retten var en katastrofe, alt for tør. Vi spillede kort og Memory, og jeg fik tæv i de fleste runder. :) Så fik vi også lige banket en antenneledning på plads, det var dejligt. Det er noget, jeg har syltet, fordi jeg har svært ved at overskue sådan noget, så det var dejligt, min mor ville støtte op.

Tak for hilsener.

Åsa, du har da godt nok også mange børn omkring dig så, men godt at du generelt ikke bliver så forstyrret af dem. Jeg synes, det er svært med børn. Men ja, du kan have ret i, at det måske bliver værre, når de bliver teenagere. Der er nok en periode ind imellem, hvor de bare sidder klinet til skærmen, så den må du nyde. Ja, jeg håber også, at det ender med at blive godt her, eller at jeg kan flytte igen. Jeg er også skrevet op flere steder. Jeg troede egentlig, at man var rimeligt sikret mod børn, hvis man boede i en mindre lejlighed, men måske er jeres lejligheder af varierende størrelser. Min sidste lejlighed var kun 54 m2, og der nåede kun at bo et barn i løbet af de 16 år. Ja, det kan godt være en fordel ikke at bo til leje. Der er nok både for og imod det. Det er dejligt, at du er glad for at bo der i hvert fald. Det er det vigtigste. Tak for din hilsen og alle dine erfaringer.

Chloe, ja jeg har et stort behov for at finde mening. Jeg har i hvert fald lært, at det ER super vigtigt for mig, at der ikke er støj, der hvor jeg bor. Og at alt det mere materielle betyder mindre. Og ellers ved jeg ikke rigtig, for jeg synes, det virker uretfærdigt, at jeg skulle flytte fra støj til nyt støj. Jeg ved ikke, hvad jeg skal lære af det – måske at jeg bare ikke kan få tingene på min måde. Jeg håber, at der viser sig en eller anden mening, som jeg kan bruge på et tidspunkt, for ja, som sagt, det er vigtigt for mig. Ja, jeg ved, du har ret – svaret er ikke altid så åbenlyst. Nogle gange er det mere indviklet end som så. Ja, lige nu, hvor de har drengen nedenunder, er her mere larm, og han er her jo heldigvis ikke ligeså meget i hverdagen, og ja, det bliver nok også bedre med dem i stuen, når alle skal i skole igen – lige inden de skal have sommerferie, åh gru. :)
Tak for din hilsen og din støtte!

Ette, ja det er jo også, hvad jeg selv skriver – at jeg tænker over, hvad jeg kan lære af det, men som sagt er jeg lidt i tvivl om det lige nu. Nutella er – ligesom flødeboller – altid godt at bruge i en krisesituation. :) Haha lyder sjovt med hunden, ja den hygger sig nok i sneen. Også god aften til dig og tak for din hilsen!Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN

Det er noget værre noget med hofterne. Mon en fysioterapeut kan komme med ideer til øvelser, og hvad med fodtøj. Godt at du slap for kniven.

Mænd i den alder er typisk besværlige at få kostet til en læge. De kan ikke se fornuften i det.

Ja, når jeg tænker over det, er der børn til begge sider og nedenunder - Hahaha. Fælles for de lejligheder er, at de er alle sammenlagte - dvs to to-værelsers lejligheder, der er lagt sammen til ca 125 m2 pr lejlighed. De koster så også godt 8000 kr. at bo i pr. mdr.

Der var så nogen, der festede i naboopgangen. Jeg kunne ikke lige lokalisere det, tror det var en etage over mig. Men kl. 24 var der ro igen. Deres musikanlæg var ret lille og ingen bas, så det gik 🙂 Til sammenligning har jeg så 100 watts højttalere med 8 ohm. Det er min brors hjemmebyggede højttalere. Han byggede dem på B&O, da han arbejdede der. Det måtte personalet godt. Der var to store containere med "affald" og ting der var blevet brugt til tests osv, som personalet frit kunne tage. Mine højttalere veje 50 kg stykket og på størrelse med et mindre køleskab. De er malet i vægges farve, så de syner mindre. De har sindsygt god lyd. Men min tidligere underbo kunne ikke tåle jeg spillede på dem. Jeg bruger dem ikke så tit, da bassen er gennemtrængende.

Knus Åsa

Skrevet af Åsa, 13. februar 2021 19:46Bed om Fysioterapeut. Når der åbnes op igen.
Måske kan du udfylde - motions tiden - med håndarbejde med din veninde fra væresteder. Måske i hendes hjem? (Hvis mindre støjgener )
Strikning- Maling. Et fælles projekt f.eks at lave mad og spise samme. Bage sammen. Lave boljser Osv.
( I kan lave en Bolsje Fabrik. Og børnene er stille i mens!)

Etc. Film -Tv aftener. Du må finde på noget.
God Weekend.

Skrevet af Frederik40, 14. februar 2021 00:34

Hej Jhn,

Uha, ja, der findes egentlig mange gode og egentlig lette løsninger - også på større ting :)

Jeg har fået et flip med flødebollerne med hvid chokolade og hindbærskum fra Spangsberg.

Ha en god dag. :)

Skrevet af ette, 14. februar 2021 10:01

Heey søde vensen :))))) Så glad for at du ikke skal opereres pyha!! men av da for søre så! og ja det vil nok være ret alm. at du ikke kan gå langt med stærke smerter, at lytte til sin krop er nok det bedste ik ? :)) Det med din far og hans fald, åh det er svært, jeg kan se det med mine egen forældre, det bliver bestemt ikke bedre jo ældre vi bliver, men dejligt han vil ha hjælpemidler :)))

Så sødt af din moa at tage med, jeg ved som mor at vi vil gøre alt hvad vi kan for vores børn uanset alder, min mor var bekymret fordi jeg altid bliver så nervøs nå vi for fremmede inden for. Vi skulle ha hjælp til nettet, og jeg hader virkelig at de altid kommer enten for sent eller ikke, de skulle ha været her i Fredags men kom først i dag! dumme dem :)))

Dog kan jeg godt høre på dig at du bekymre dig om din far, og det at han ryster i stemmen, tror du at han skal til lægen ?? for det lyder ikke godt med hans sår? De vil aldrig til lægen her hos os og jeg føler mig som en bussemand at skulle tvinge /skændes med dem om det, men ja det er svært jo:() Så dejligt at høre dig og din mor knalde noget kort he he, skidt da med nachos retten nu hvor selve Minestrone suppen var perfekt :)))) Jeg syntes du er en dejlig ven og jeg er taknemlig for du på trods af alt faktisk er ok :))) Op og nedture de kommer, men for nu er du okay og pas på med din træning ikke, ikke for meget og ekstra varme på når det gør ondt. Knussssssssss

Juze :))))

Skrevet af juce, 15. februar 2021 22:09

Go' Morgen, JHN

Tak for din hilsen i min dagbog igår.

Det lykkes heller ikke for mig altid at være lige rummelig - men jeg forsøger :)

Jeg bliver bare indimellem sådan: Åh, lad nu være med sige at den og den er sådan og sådan. Lad nu være med at gøre den til idiot. Det er så nemt at tillægge andre et eller andet og bare sende det videre. Måske lægger jeg for meget i det der bliver sagt, og skal nok bare tænke at det skyldes ubetænksomhed, manglende overskud eller bare: Ja, sådan noget man bare siger.

Jeg forsøger at forklare det der sker mellem mennesker, istedet for at blive vred eller ked af det. Det hjælper mig tit med at tackle noget på en bedre måde, end hvis jeg bliver vred eller ked af det.

Ka du ha en dejlig dag, J :)

Da jeg var ude at gå den anden dag, så jeg en kvinde der havde noget spændt rundt om skoene/støvlerne. Det så ud som sådan nogle der skulle sikre et bedre greb i jorden, så man ikke så let falder. Jeg tænkte lige på dig, da jeg så dem :) Jeg forstår godt, at du er bange for at falde.

Haii :)

Skrevet af ette, 16. februar 2021 08:21