Læs dagbog

For tæt på

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 14. august 2020 08:24


Den anden dag gik jeg på et fortov inde i byen. Der stod en ældre mand med en cykel og skulle over vejen. Foran mig gik et ægtepar. De tre kendte hinanden og gik derfor ind imod hinanden for at snakke. Jeg nåede lige at gå imellem dem, inden de spærrede fortovet.

Manden med cyklen sagde, ”ja, nu skal jeg FLYTTE mig”, og så hørte jeg, at han sagde til ægteparret, ”ja, jeg siger altså noget, for det irriterer mig”.

Så gik det op for mig, at det var mig, han snakkede om, fordi han åbenbart mente, at jeg havde gået for tæt på ham for at komme forbi dem. Jeg mente selv, jeg holdt en god afstand. Der er mange mennesker, der går meget tættere på mig, end det jeg gjorde med ham/dem.

Men jeg var ked af bagefter, at jeg ikke vendte mig om og sagde, ”undskyld, det beklager jeg”, for det var virkelig ikke min mening at komme for tæt på, og jeg prøver jo at holde afstand, som man skal. Jeg ville gerne have undskyldt, for selvom jeg ikke syntes, jeg var for tæt på, så var jeg det jo ifølge ham, og det ville jeg gerne respektere. Men jeg fik det ikke gjort.

Det er godt nok svært, synes jeg. Jeg prøver, det bedste jeg kan. Men jeg tror, han var bange, for han var jo ældre, og han tænker nok endnu mere over det med at holde afstand. Så ja, jeg var ked af det, men så var jeg jo gået videre, og øjeblikket var ligesom passeret, og jeg fik ikke sagt noget. Jeg ville nu også ønske, at han havde sagt det på en pænere måde – er du ikke sød at holde lidt mere afstand.

Man skal hele tiden tænke sig om, og måske var jeg virkelig for tæt på, selvom jeg ikke selv syntes det. Jeg har tænkt meget på det siden.

Jeg håber snart, vi får styr på det Corona, men lige for tiden virker det godt nok ikke sådan. Jeg er bekymret for fremtiden, og hvad der sker.

Weekenderne er blevet svære (sværere), fordi der ikke er lejligheder på BoligPortal. Og hvis der er, er det ikke nogle, jeg kan bruge, fordi det så mest er private, der har noget til fremleje. De ”rigtige” udlejere er jo ikke på kontoret og sætter lejligheder på, når det er weekend. Så jeg resignerer i weekenderne og venter bare på, at det bliver mandag igen. Og så bliver jeg dybt skuffet, når der ikke er noget.

Der er nogle lejligheder, jeg kunne være interesseret i, hvis det altså ikke lige var stuelejligheder, og ja, så er der også nogle, der er for dyre stadigvæk. Jeg bliver jo nødt til at holde fast i det, bankdamen sagde og så kigge på lejligheder ud fra det. Jeg skal ikke sætte mig for hårdt. Men for pokker, hvor er jeg nogle gange bare fristet, fordi jeg ser en lejlighed, der virker god, og fordi jeg bare gerne vil flytte.

Jeg har fået ordnet lidt i haven, slået græs, klippet en busk og nogle stauder ned, taget lidt ukrudt. Men det er godt nok ikke fordi, jeg gider. Jeg ville med glæde overlade haven til en ny lejer. En der ville værdsætte den.

Jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre mere. Hvor kan jeg sætte ind? Jeg kigger på BoligPortal, jeg er skrevet op flere steder, jeg beder Universet om hjælp, jeg fortæller alle om mine flytteplaner (måske er der en, der kender en …) osv. Hvad skal jeg ellers gøre? Ja, jeg ved det ikke.

Tak for hilsener.

Åsa, jeg er heller ikke helt inde i nutidens børns lege, men jeg håber, de stadig kommer ud og får noget frisk luft og ja, som du siger, får rørt sig. Mon ikke de er opmærksomme på det i skolen? Jeg bliver glad, når jeg ser børn lege og hoppe i trampolin. :)
Ja, jeg forstår ikke helt min mors trang til at kommentere alting, men det har hun altid gjort. Jeg har også tit fået blikket, du ved, lige hen over lejligheden, er den nu ren osv. Men jeg er blevet mere ligeglad. Nogle gange kan jeg bare ikke lade være med at tænke over det, når det bliver for grelt.
Tak for din hilsen.

Voksen, ja det kan nok være svært nogle gange at vurdere, om det er en selv eller den anden part, der har startet surheden. Vi taler også om det på værestedet ind imellem, fordi det breder sig, hvis der er dårlig stemning. Ja, sjovt at du også oplever det med din datter. Måske skal vi blive gode til også at lade det positive sprede sig. :)
Tak for din hilsen.

Juce, jeg har heller ikke fået skrevet til dig, og det er jo helt okay, at vi ikke lige har energien til det. Ja, pyt med lidt støv i hjørnerne. Min mor kan selv tage det, hvis det generer hende. Jeg håber, du passer godt på dig selv, ven! Tak for din hilsen.Kommentarer fra andre brugere

MIN skønne veninde:) Du har ikke noget at undskylde for, ham manden, må jo lære at sige det så det som du osse hentyder til, at kommunikere på en mere hensynsfuld måde, som andre aml. mennesker!:) Han kan ikke forvente at du samler den besked op, det er helt hen i vejret! Så f...ham! videre brug ikke tid på ham og selvf. bliver vi kede af det, det er da bare for meget, sådan en narhat! Du har ordnet haven pasta bum:) Ingen siger vi to har grønne fingere ha ha, mig slet ikke, har lige vandet haven, suk det er blevet til en Jungle - snart vil de planter æde mig levende uhaaa:)

Forstår god dine flytte frustationer! Det er som at slå sig selv ud, jeg var højgravid da jeg osse gik som du gør ni:X Det var et rent helvede, og siden da har jeg fået hjælp fra fam. Men du står med det hele alene, og det er sgu ikke sjovt ven:( Så mandag må være en hade dag ? Eller er du for kørt op? og falder ned når intet viser sig? Det ville være kanon hvis den kom i den tidsremme som vi snakkede om, men i disse tider er alting usikkert. Jeg har som du osse svært ved den C virus:( Så jeg havde mundbind på til lægen og i Bilka, og da jeg endelig, efter ret så mange timer kom ud, hev eller flået jeg l...af! træk vejret dybt og cyklede hjem.

Vi må håbe stadigvæk på, at der snart kommer en anti vaccine, den vil komme søde ven:) Så nu her i weekenden, læg dit hoved i sæbevand og find noget som for dine tanker helt væk:) universet og de ubesvaret beskeder vil vise sig:) Kærlige tanker og kæmpe knusssssss.

Juze. ---->--@

Skrevet af juce, 14. august 2020 19:02

Ja, kære JHN, jeg tror simpelthen, at løsningen er, at han må lære at tale pænt. Hvis folk blot taler ordentlig, så vil man jo gøre hvad som helst. Det modsatte vækker til gengæld en vis modstand – uanset budskab.

Det er bestemt ubehageligt, at være i den form for vakuum mht. boligsituation. Jeg kender det godt. Altså, lejeligheden (eller hvad det nu er) bliver løsningen på alting. Det er lidt trist, fordi man så sidder tilbage med et liv, hvor det eneste der giver mening, er ideen om noget andet.

Der vil bestemt være larm i et rækkehus også, men dog meget mindre. I et rækkehus har man to naboer og en række på fx 20 boliger. I en lejelighed har man derudover 3 lejemål over og 3 lejemål under, der støder op i mod ens bolig. Dvs. man har hele 6 flere lejeligheder, der ligger op af ens lejemål.

Dvs. plus 6 bornholmerure, 6 violiner, 6 klaverer, 6 hunde til de 2. Ha, ja, det lyder måske knap på charmant, men det kan vist ikke siges tydeligere!

Hvis vi tager udgangspunkt i en række på 20, vil dette endda skulle ganges med fx 4, hvis bygningen har 4 etager, hvilket vil sige 80 ”naboer”. Således er der en ret stor forskel mht. larmepotentiale, vil jeg mene!

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 15. august 2020 18:23