Læs dagbog

Jeg ved ikke hvorfor

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 16. september 2021 19:50


...Kommentarer fra andre brugere


Nøj, hvor jeg skriver meget! Om det samme!

Nå, men sådan er det altså lige nu …

Jeg skrev til min mor i går, at jeg tænkte, at min far måske skulle udredes for demens, for nogle af hans symptomer er altså startet inden blodproppen. I dag besøgte hun ham og snakkede så med en læge, og denne havde sagt, at min far skal PET scannes.

Jeg kan læse mig til, at man især PET scanner i forbindelse med kræft, men at man også bruger det ved mistanke om demens. Jeg ved så ikke, hvorfor min far skal scannes. Jeg tør næsten ikke tænke nærmere over det.

De vidste ikke, hvornår han kan blive scannet, så han kommer enten hjem eller i aflastning, mens han venter.

Han blev i øvrigt flyttet tilbage til det mindre sygehus i går. Han bliver godt nok flyttet noget frem og tilbage. Da han skulle flyttes til det større sygehus, havde han snakket med min mor i telefonen, og han havde sagt, ”hvad skal jeg nu ligge på i ambulancen, hvad skal jeg have med derned” osv. Han var bekymret for de praktiske ting. Så jeg tænker, at han nok ikke har været mindre forvirret, nu hvor han skulle tilbage igen.

På mandag bliver der en lægesamtale, som jeg gerne må være med til. Det har jeg sagt ja til. Så må jeg få skrevet mine spørgsmål ned inden.

Åh, jeg har modtaget den smukkeste buket fra min kusines to voksne døtre. Jeg har især lidt kontakt med den yngste, og hun er bare den sødeste pige. Meget betænksom og omsorgsfuld. Hun skrev til mig på facebook, at hun godt forstod, hvad vi gik igennem. De havde også et hårdt forløb, da deres morfar (min farbror) døde for 8 år siden. Jeg blev virkelig glad og rørt over deres tanker.

Ja, og ellers går tiden jo bare, som den plejer. I dag var jeg til motion, og altså … det er så utroligt kedeligt, at jeg bare ikke kunne mere i dag, så jeg endte med at gå før tid. Jeg lyttede til mig selv! Jeg tror, nogle af de andre er godt tilfredse med konceptet, men jeg keder mig, og jeg har sagt det flere gange. Men nu skal det jo heller ikke bare være mig, der bestemmer, hvad der skal ske der, og jeg kan jo vælge at stoppe. Jeg vil bare så gerne noget mere ud over mine gåture og hjemme-motion. Nå, jeg må se, hvad det ender med.

Ja, og så kommer jeg selvfølgelig stadig på værestedet. I morgen skal vi have bagekonkurrence. :) Den store bagedyst a la værested. Det bliver sikkert hyggeligt nok. Jeg ved bare allerede nu, at jeg ikke kan spise noget af kagen, fordi jeg er så ufattelig bange for at tage på, så jeg vil kun spise herhjemme. Det er jo helt skørt, men sådan må det være. Jeg har det jo også svært med spiselyde, så jeg tror, jeg vil tage massage, mens de andre spiser.

I dag har jeg købt en lille gave til min mor. Det er fra en delikatessebutik, så det er forskellige gode ting, spiselige og drikkelige. :) Det skal hun have, fordi hun passer på min far.

I morgen skal jeg i terapi. Jeg skal have en mini-hypnose. Det er jeg spændt på.

Tak for hilsener.

Studerende, ja du har ret i, at man godt kan trænes op igen, ligesom din ret seje farmor! Og ja, min far var aktiv inden, så måske det kan lade sig gøre. Jeg håber det, for det ville ikke være værdigt, hvis han bare skulle sidde i en stol og ikke kunne noget. Ja, vi må se, hvad de siger på mandag, jeg er spændt på det. Tak, ja jeg tager også pauser, for ellers ender det med, at jeg slet ikke kan klare det. Men det er godt nok med dårlig samvittighed ind imellem. Tak for din hilsen og opmuntringen!

Åsa, ja min fars blodprop må jo være kommet på et tidspunkt, hvor ingen har været opmærksomme på det, ja som du siger måske i hans søvn. Vi har i hvert fald ikke opdaget noget. Men det hænger måske sammen med hans lungebetændelse, hvor han jo var så dårlig. Det lyder voldsomt med din far, men godt at han kom sig dengang. Det er mærkeligt, så forskelligt det kan udvikle sig. Ja, det bedste er jo selvfølgelig at komme under hurtig behandling, er det ikke inden 4 timer, men det virker ikke som om, min fars fysik er blevet ekstra påvirket. Men måske det mentale. Tak for din hilsen og erfaringerne med din far.

Chloe, ja jeg var også umiddelbart lettet, da vi fik at vide, hvad det var. Så er der noget konkret at forholde sig til, og ja, noget at arbejde med. Altså jeg synes ofte, at min mor siger dumme ting, ha, men ja, det gør jeg jo nok også selv. Nogle gange skal jeg bare have en pause fra hende, men det er svært for tiden, hvor vi jo er i nærmest daglig kontakt på den ene eller anden måde. Ja, jeg følte mig nemlig afvist af C, eller at hun slet ikke var interesseret i mig, og det gjorde ondt. Hun spørger stadig ikke om noget, men jeg håber, at hun ville lytte, hvis det var. Tak for din hilsen og forståelse!

Ette, tak for de pæne ord. Jeg ved ikke, hvor meget overskud jeg har, men jo, det hjælper f.eks. at tage på værestedet og snakke lidt med M, for så føler jeg mig set og hørt, og det giver mig nok lidt overskud. Det er dejligt, at hun er der. Ja, tag imod det der kommer, det er jo rigtigt nok. Jeg tænker også ofte på nogle ord, jeg engang har hørt, jeg ved ikke hvor, ”this too shall pass”. Det gør det jo, det bliver overstået på et tidspunkt, på den ene eller anden måde. DU er også sej! :) Flot, flot med kosten, hvor er du god! Ja, kosten har enorm betydning, det er der ingen tvivl om. Sejt at du kan! Tak for din hilsen og de fine ord!Skrevet af JHN1, 16. september 2021 19:51

Hej JHN

Hvor er det sødt af din kusines yngste datter at sende dig blomster. Man bliver så glad og rørt og det varmer helt ind i hjertekulen
Dejligt at gå og "få øje på buketten" og blev glad hver gang man ser den. Jeg mener faktisk at du har skrevet om kusinens datter før

Jeg håber det gik godt med Bagedysten. Hvor jeg kender det: Det kunne være sjovt at bage lavendelsmåkager og bage en ny slags æblekage...hmm..Jeg skal godt nok ikke have noget selv...haha

Der er godt nok meget at holde styr på m.h.t. det der er dukket op med din far. Jeg håber der er lidt mere styr på det igen. Måske prøve at give slip på det lille ønske om kontrol (?) og behov for at være på forkant mht det der sker
Give lidt mere tillid til at andre har styr på det

Bedste hilsner og god søndag til dig

Skrevet af ette, 19. september 2021 09:00

Tak for din hilsen i min dagbog

Jeg forsøger at fornemme mig frem m.h.t at gl knus. Det er ikke altid det er rart at få knus. Det kan virke overrumplende. Og så er der de små intuitive kindknus der føles helt naturlige. Men jeg forsøger at mærke om det er ok.

Hej igen, J

Nu kommer der snart nye brune kager til din far. Hihi . Jeg elsker den type særheder hos andre og forsøger at huske dem. Måske fortælle ham at det snart er brunkagesæson.

Skrevet af ette, 19. september 2021 12:06

Kære JHN

Jo, 100%. Vi er nok alle - på en eller anden vis - irriterende... Din mor virker blot som om, hun har ekstra potentiale i den henseende... hvis jeg må være så frimodig... haha

Det er en svær situation med C. Hvis du fx. fortæller hende, at du har brug for, at hun viser interesse, da virker det jo ikke ligefrem oprigtigt, hvis hun senere spørger ind til situationen og din far. Altså, så kan du jo ligeså godt spørger dig selv.

Det skulle jo gerne virke som om, at det udsprang af et oprigtigt ønske, fra hendes side, og ikke fordi du "beordrede" hende til det.

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 19. september 2021 20:26