Læs dagbog

Rørt

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 17. juli 2017 08:25


Det var en spisedag i går (igen). Jeg kunne ikke stoppe. Jeg havde ellers nok at lave. Gåture, step, dagbøger, skrive, gøre soveværelse rent. Men jeg var måske lidt rastløs alligevel.

Sidst på eftermiddagen skrev ”lillebror”, om jeg ville gå/løbe en tur. Det ville jeg godt. Han var så glad for det og sagde, at han nok ikke ville være kommet af sted alene. Så var jeg glad, fordi jeg havde sagt ja. Jeg var nemlig træt og øm i benene, så jeg overvejede at sige nej. Han hjalp også mig, for jeg var lidt sløv, men det hjalp at komme ud. Det skal jeg have fortalt ham.

Jeg bliver fyldt af så mange forskellige tanker og følelser, når jeg læser mine gamle dagbøger. Al den kærlighed jeg har fået og stadigvæk får fra M og min tidligere læge. Al den hjælp og støtte. Det er utroligt, så megen god energi de poster i mig. Har jeg fortjent det, tænker jeg så, men mest af alt er jeg bare taknemmelig, fordi de har været med til at give mit liv mening igen. Jeg har selv gjort meget, men jeg kunne ikke have gjort det uden hjælp. Jeg bliver så … ja, taknemmelig, glad, rørt. Ja, rørt. Jeg kan mærke, hvordan mit hjerte vokser. Ja, det lyder måske overdrevet, men det er sandt.

I dag tror jeg, at M er tilbage. Så jeg vil tage på værestedet. Jeg glæder mig til at se hende igen. Men jeg er også blevet meget, meget bedre til at undvære hende. Jeg synes, de 3 uger er fløjet af sted. Tidligere gik jeg i panik bare ved ordet ferie, men i dag klarer jeg det bare. Der er sket meget. Ikke at jeg ikke tænker på hende (hver dag) og savner at snakke med hende, men jeg klarer det alligevel fint. Jeg kan være i det.

Mosi, tak for din hilsen. Ja, du har ret i, at jeg ikke behøver at analysere så meget på det dårlige humør. Sådan er det nok bare ind imellem. Jeg synes stadig, det er svært, men jeg er også blevet lidt bedre til at tænke, at det går over igen. Ja, jeg tror altså også, at overgangsalderen spiller en del ind, men jeg kan også mærke, at det med spisningen påvirker mig rigtig meget. Jeg er slet ikke tilfreds med min indsats for tiden.
Jo, jeg fortsætter med at meditere. Jeg kan mærke, at det er godt for mig med den lille pause, og jeg håber, at det vil hjælpe mig til en større rummelighed også. Ja, jeg ville også virkelig gerne kunne være mere til stede i nuet. Jeg er stadigvæk dårlig til det. Det er rigtigt, som du siger, at der er så meget, vi ikke kan vide, hvordan udvikler sig. Ja, slippe bekymringerne lidt, det ville være godt. Ja, jeg tror også, at der skal noget andet til, for at jeg kan slippe slik og motion lidt, men jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal overvinde angsten. Da jeg gik tur i går, tænkte jeg på det, ”hvad kan der ske, du kan jo bare prøve noget frivilligt arbejde og så stoppe igen, hvis du ikke magter det”. Men det er SÅ svært for mig at skulle starte sådan noget op. Det er som en kæmpe mur, jeg skal have kæmpet mig over.
Tak for dine søde ord om, at jeg fortjener et godt liv!
Det lyder da som en rigtig god fødselsdag for din søn. Uhm, gammeldags isvafler. Det fik jeg også i lørdags, men minus vaffel, haha. Jeg elsker guf. Og så lagkage og grillmad oveni, nej hvor lyder det lækkert! I er gode til at hygge jer som familie, synes jeg. Haha og så lige lidt cykelløb også, så havde han en god dag. Smiler. :) Den drink kender jeg ikke, men det lyder hyggeligt. :) Ja, jeg kender ikke særlig mange drinks, haha. Så du havde lidt tømmermænd måske, haha, jamen det gør ikke noget, bare du har haft det sjovt, haha. Dejligt at I havde sådan en god dag, det glæder mig oprigtigt!
Du kan tro, jeg kan bruge dig og dine ord rigtig meget. Jeg tænker meget over, hvad du skriver til mig. Du får et stort kram tilbage! Ja, jeg ville gerne kunne se lidt mere nuanceret på livet, det kunne virkelig være godt. Jeg synes, der er så meget, jeg gerne vil ændre, men jeg synes også, det er rigtig svært at gøre det.
Mange tak for din hilsen og de søde ord! Jeg værdsætter det meget! Jeg håber, du får en rigtig god dag!Kommentarer fra andre brugere

Hej søde JHN .
Ja jeg har ikke været her et stykke tid har det ikke helt godt men sådan er det jo bare .
Jeg har læst lidt med i dine dagbøger men overskudet har bare ikke været der til at skrive noget .

Ja jeg har kunnet mærke du har været lidt trist på det sidste min søde ven og jeg har sendt dig så mange varme tanker .
Men det glæder mig at M kommer tilbage og at du får glæde af at læse gamle dagbøger . Ja det er rart at du har nogen gode mennesker i dit liv du er jo også en super dejlig ven .

Ja jeg ville bare sende dig en masse glade tanker og jeg håber du har det godt .
Knus og mange tanker fra Mælken

Skrevet af Mælken, 17. juli 2017 14:19

Hej JHN :) sikke dejligt , at M er tilbage fra ferien igen :) måske det hjælper , at snakke lidt med hende :) flot, at du er blevet så meget mere selvstændig :)

Jeg forstår godt, at du bliver rørt over at læse i dine gamle dagbøger , om den støtte og hjælp du har modtaget ; det betyder Så meget :) sådan har jeg det også mht den støtte jeg har mødt under min mands lange sygeforløb , man er dem evig taknemmelig, fordi de var der for en :)

Tak for dine altid søde hilsner tilbage JHN :) jeg håber, at du med tiden bliver lidt mere øvet i at slippe bekymringerne , jeg tror, at det hjælper at meditere :) jeg kan også altid bruge dine kloge kommentarer , dem tager jeg til mig JHN , så tak tilbage :)

Det er så synd for dig med den angst , som spænder ben :( Det er jo let at sige, at du " bare " skal vove forsøget , jeg ved godt fra min mor , hvor invaliderende angst kan være :( måske kunne man ligefrem sige ærligt , hvis du fandt et frivilligt arbejde , at det var sådan , at det var , så hvis du alligevel ikke magtede , så var det også helt i orden , så vidste de det :) så skulle du ikke bekymre dig om det . Måske får du mod på det en dag :) Det er sgu lidt ærgerligt , at du ikke må ha' en hund , syntes jeg , for den lille give dig så meget nyt indhold, nye oplevelser og kærlighed :) du kunne gå mange gode lange ture med din retriever :)

Jamen , det var også en rigtig god dag :) jeg kender stort set heller ikke til drinks hehe , men det er en drengene ofte får i byen og som de godt kan li' , så nu var der en anledning til at smage den hjemme på terrassen :) de var en dårlig infludelse på mig de sønner hehe , lærer mig om alkohol ;) de har også lært mig om G&T ( Hendrich gin og tonic med frisk agurk i ) det er altså også godt :)

Jeg håber, at du fik hilst og talt lidt med M idag :) skal vi se, om vi kan gi' den en sund skalle de næste par dage os to sammen ? Jeg har blot et barn hjemme fortiden , så er det lidt nemmere for mig ;) jeg tror på, at vi kan :) forsat god dag og aften JHN :) kh mosiSkrevet af Mosi123, 17. juli 2017 15:34

Hej JHN, det er længe siden sidst.

Jeg læste din dagbog om dit møde med psykologen sidste gang.

Jeg kan ikke sige at det undrer mig at du vil stoppe.
Vi har vendt den før, og jeg griber den lige igen.

Der findes ikke en psykolog på denne klode som kan få dig til at lade være med at spise slik, uden at de må inddrage andre ting som måske, måske ikke, forekommer at være relevante.

Det du efterspørger hos din psykolog er faktisk at få hjælp til at holde din spiseforstyrrelse i live.
Og det tvivler jeg stærkt på at en psykolog kan forsvare at gøre.

I øvrigt ligger problemet ikke så meget hos psykologen.
Det er faktisk kun dig selv som kan rykke ved noget.


De to ting som skal til for at få et forløb med succes, er...
1) Du skal have en stor grad af motivation.
2) Du skal stole på din behandler, og være helt klar til at sluge en del kameler.

Hvis du ikke kan opfylde disse krav, så spilder i bare hinandens tid.Det kan være forbundet med megen undren at læse dine dagbøger.
Nogle gange har du det svært med bestemte ting i dit liv, og andre gange forsvarer du de selv samme ting med stor energi.

Der er jo ikke så meget tvivl om at du har nogle generende (for dig) konflikter i dig.
Men dem har du tilsyneladende ikke tænkt dig at gøre så meget ved.
I stedet fokuserer du på slik og kage.

Det er i virkeligheden så enkelt som det kan skrives.
Du har besluttet dig for at du ikke ønsker hjælp til de egentlige problemer i dit liv.
Du vil bare gerne have stoppet dit slikindtag.
Slik er jo kun lige det øverste af låget, der ligger ting som er gemt godt i dit sind, måske endda fortrængte, eller også ønsker du ikke at pille ved det?

Den slags problematikker som du har, kan vare i årevis.
Men så skal forudsætningerne for at gå i terapi, eller hvad du nå kalder det, også være 100% i orden.


Vel, det var lidt en krads én jeg havde til dig i dag, men deter sådan set bare det jeg tænker.


Mvh. Bip.

Skrevet af Bipolarix, 17. juli 2017 16:37