Læs dagbog

Dilemma

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 18. oktober 2020 08:20


Den anden dag var der en annonce på en lejlighed i den lokale avis. Jeg havde ikke selv set den, da den ikke lignede de andre lejligheds-annoncer, men en fra værestedet gjorde mig opmærksom på det.

Det er en lejlighed i byen på 90 m2 og til en yderst fornuftig husleje. Jeg ville få en merudgift hver måned, men jeg ville have råd til den. Jeg tyggede lidt på det og skrev så til udlejeren, som man skulle. Det er faktisk kommunen, der ejer ejendommen, så den ville blive min udlejer, hvis det var.

Man kunne skrive og stille spørgsmål, og jeg spurgte, om man kunne have vaskemaskine på badeværelset eller i køkkenet. Der stod nemlig, at der var fælles vaskeri. Det vidste hun ikke, men hun ville undersøge det, når hun skulle derind senere. Jeg spurgte også, om hun vidste, om der var meget støj, for der er nemlig erhverv i stuen og på 1. sal, og så er der en lejlighed på 2. sal og så den her lejlighed på 3. sal. Det vidste hun heller ikke, men det ville hun også spørge lejeren om.

Det var fredag morgen, at vi skrev sammen, men hun er ikke vendt tilbage endnu. Jeg skrev så til hende fredag aften, at jeg under alle omstændigheder gerne ville se den. Det kan der jo ikke ske noget ved.

Og ja, når der kun er to private lejligheder, så ville det måske være okay med en fælles vaskemaskine. Jeg ved det ikke rigtig.

Nå, men den venter jeg på svar fra. Hvis det er noget, når jeg har set den, skal man sende en ansøgning, og så får man svar efter den 1. november, om man har fået den.

Det er så mit dilemma …

Hvad hvis jeg ser den lejlighed, min nuværende udlejer snart får ledig, og jeg godt kan lide den, men jeg så også ser den her på 3. sal, og den på 3. sal så lige er sagen, men jeg ikke ved før efter 1. november, om jeg får den. Så kan jeg sige til min nuværende udlejer, at jeg ikke vil have hans lejlighed, fordi jeg hellere vil have den på 3. sal, men så kan jeg jo risikere, at jeg ikke får den på 3. sal, og så står jeg jo uden lejlighed igen.

Jeg ved godt, at jeg tænker for meget, for det kan jo ligeså godt være, at jeg ikke kan lide nogen af lejlighederne, og så er det jo spild af energi at tænke ”hvad nu hvis”. Og det kan jo også være, at den hos min nuværende udlejer slet ikke er ledig nu, så jeg først får den set efter 1. november, og så er det jo fint. Men jeg kan mærke, at jeg er usikker på, om jeg skal gå derned i morgen, som det var planen. Jeg gør det dog nok, for jeg vil jo under alle omstændigheder gerne have gang i noget.

Ja, de driller mig på værestedet med, at jeg tænker for meget. Hvorfor mon, haha.

Jeg har et andet problem lige for tiden. For et par år siden havde jeg problemer med min højre hofte. Det gjorde ondt, når jeg skulle i gang om morgenen og gik så over igen. Det varede et par måneder og har så ikke været der mere. Men for ca. 4 måneder siden dukkede det op igen, og det var det samme mønster. Smerter i starten af den første gåtur, og så gik det hurtigt over igen. Det varede igen et par måneder, og så er det mere eller mindre stoppet.

Men i fredags var der lidt smerter igen om morgenen, og senere da jeg var på vej til værestedet gjorde det lige pludselig voldsomt ondt. Altså som i helt afskyeligt ondt. Det føltes ærlig talt, som om mit ben var ved at blive revet af. Det varede kun 5 sekunder, men det bekymrede mig meget. Og da jeg skulle hjem senere, gjorde det ondt 3 gange. I mindre grad end tidligere, men stadig meget ondt. Jeg måtte gå lige så forsigtigt hjem.

Lørdag var der ingenting, men jeg må indrømme, at jeg er bange, for hvis smerterne kan komme sådan lige pludselig akut, så kan de jo komme når som helst, og jeg kan mærke, at jeg går mere forsigtigt nu og hele tiden tænker på det. Jeg er bange for, at det kommer igen, eller at det bliver værre.

M sagde, at jeg skulle ringe til lægen, og at jeg skal tage mig selv alvorligt, for pludselig kan jeg måske slet ikke gå, og hun har jo ret. Så jeg ringer i morgen. Hun siger også, at jeg skal have noget mere protein for at opbygge min krop, når jeg bevæger mig så meget, og igen har hun ret. Hvorfor er det så svært? Hun vil gerne hjælpe mig med en madplan igen, og det vil jeg nok tage imod.

Jeg er bekymret for, at det ender med en operation eller andet, og jeg kan slet ikke overskue det. Men jeg er også bange for smerterne, for det gør virkelig ondt. Jeg er også bange for ikke at kunne gå så meget mere. I går gik jeg lidt mindre end normalt, men det er svært for mig, for jeg bliver rastløs, kan høre naboerne og har lyst til at spise, når jeg er for meget hjemme.

Jeg tænker også på, om det er dumt at bo på 2. eller 3. sal, hvis jeg får problemer med hoften. Og mine forældre og C har jo også problemer med at gå på trapper. Men jeg vil ikke bo i stuen. Måske ville det være bedst at bo på 1. sal som nu? Ja, jeg ved det ikke.

Ja, så fik jeg lige det ud …

Jeg skal jo have taget blodprøver en gang om året, fordi jeg får medicin, men det er da nok mindst 1½ år siden, jeg har fået det gjort. Dengang jeg gik hos Distriktspsykiatrien, var det nemmere, fordi de mindede mig om det, men når det er mit eget ansvar, er det sværere. Men jeg tænker, at jeg får bestilt en henvisning til det med det samme, og så kan jeg få en tid hos min læge, når blodprøvesvarene er klar, for så kan det slås sammen. Hvis jeg altså kan få en tid overhovedet i de her tider, men hun kan jo ikke se min hofte gennem telefonen.

Jeg hader at skulle ringe til lægen. Jeg bliver usikker og ved ikke, hvad jeg skal sige, og ofte er der støj på linjen, og så kan jeg ikke høre en dyt. Det var bedre, da jeg kunne gå derop personligt og få en tid.

Nå, men det må jeg få gjort.

Jeg overvejer at starte i fitnesscenteret igen, så jeg ikke behøver at gå så meget, men kan træne forskellige muskelgrupper i stedet. Så slider det måske ikke så meget på hoften. Men så bliver det ikke i det samme fitnesscenter, for jeg vil gerne prøve et nyt – af forskellige årsager. Jeg vil jo stadig gerne træne og bevæge mig, og jeg vil også gerne have, at tiden går med noget godt, så det kunne være en mulighed. Jeg skal også have bestilt en ny kondicykel, for nu har den gamle været i stykker i 9-10 måneder. Jeg bilder mig ind, at det vil være mere skånsomt for hoften også.

Jeg kan bare ikke rigtig overskue at skulle bestille den og finde en tid, hvor de kan komme med den og samle den og sætte den op. Der er jo det her firma, som Ældresagen samarbejder med, og jeg vil købe den derigennem, for så skal jeg ikke selv bøvle med at få den samlet. De ordner det hele. Ja, nu må jeg få taget mig sammen.

Åsa, tak for din hilsen.Kommentarer fra andre brugere

Det kan være svært, at spille på 2 heste, når man søger lejligheder.
Jeg tænker, at det også handler om, hvor risikovillig du er/vil være?

Lad os antage, at du ser lejligheden hos din nuværende udlejer og får en god mavefornemmelse og tænker: her vil jeg gerne bo.
Derefter ser du så kommunelejligheden og finder den endnu bedre på alle planer.
Så må du vælge risikoen?
Der er måske mange ansøgere til kommunelejligheden og så er chancerne jo for at den bliver din jo mindre sandsynlig.
Og rigtig nok med, at hvis du gerne helst vil blive boende for altid det nye sted, så kan du måske ikke forcere trapperne helt op til tredje, når du kommer mere op i alderen.
Der er mange hvisser og kun du alene kan beslutte og bestemme, hvordan og hvornår du vil flytte.

Andre har svaret dig med at have to lejemål kørende og ja det kan lade sig gøre, men det kan blive frygtelig dyrt.
Jeg flyttede fra en privat udlejet lejlighed efter 9 måneder og det kostede mig 26.000 med maling, afslibning og lakering af gulvene for ca. 17-18 år siden.
Derfor jeg aldrig vil bo privat igen.

Når du kikker på annoncer, så husk at a conto varme netop 'bare' er a conto..
Kan være, at du får penge tilbage, men måske også at du får et kæmpesmæk.
Og det tæller jo også om vand er inkluderet i huslejen eller om du skal betale a conto.
Men allervigtigst er selve kontrakten når det handler om private udlejningslejligheder.
Da gælder det virkelig om at læse det hele grundigt.

Og ja. Ring til lægen, så du kan få undersøgt hoften.
Aldrig sjovt, men ikke godt at trække det ud.
Ønsker dig en god søndag, vi får også okay fint vejr i dag :)
imo

Skrevet af Imozopia, 18. oktober 2020 09:48

Glemte lige.. :)

Dengang hvor du gik forbi den lejlighed hos din nu værende udlejer og som du snart skal se, så kom du jo i snak med en kvinde som boede der og da havde du reelt alle muligheder lige der på en dejlig nem måde, at spørge hende om en hel masse.. ? :)

Jeg så min lejlighed 2 gange og jeg spurgte om de var glade for at bo her, hvorfor de flyttede, om a conto varmen nogenlunde passede og om vand og de fik i sær altid efterregning for vandforbruget.
Og så vidste jeg, at det ville jeg også få, fordi jeg er lidt storforbruger af vand.. og nu har jeg efter de her 3 år, fået tilpasset a conto betalingerne, så de næsten passer helt.

Varmen er blevet meget billigere, fordi vi har fået nye vinduer og døre og jeg fik over 6000 tilbage i foråret.
Mange penge for mig og ikke nogen grund til, at jeg har en opsparing hos boligselskabet, så har sat a conto varmebeløbet betragteligt ned.
Nogle beboere går så nærmest den anden vej og er så glade for, hvor meget de får tilbage og om de får endnu m e r e tilbage end naboerne og det er jo et valg.
Om man vil lade pengene stå på en konto hos udlejer eller selv disponere over dem :-D
Har også prøvet, at have betalt for lidt ind og så er det jo ikke så sjovt, men tror, jeg har fundet et okay beløb månedligt for både vand og varme.
Hej hej (:

Skrevet af Imozopia, 18. oktober 2020 10:10

Det lyder da super spændende med den lejelighed på 90 m2, kære JHN! 90 m2 lyder tilmed decideret gigantisk. Men, hvis priser er ok, er det jo bare perfekt.

Umiddelbart lyder det da også fint, at du kun har en underbo. Desuden er det godt, at den er ejet af kommunen. At den så er på 3. sal, er måske så knap så godt!

Jeg kan godt forstå, at du foretrækker din egen vaskemaskine. Det er bestemt ikke ideelt at dele! Imidlertid synes jeg ikke, at det skal stoppe dig, at du evt. skulle dele med en anden person.

Jeg deler med 500 andre og vaskeriet ligner som hovedregel altid et post apokalyptisk scenarium fra en katastrofefilm! Til trods for lettere rengøringsvanvid så overlever jeg;-) Dvs. jeg plejer altid at tørre indgangen til vaskemaskinen (dørpakningerne) af inden brug, vaske flittigt hænder etc. Du kunne måske overveje sådanne løsninger?

Jeg kan forstå dit dilemma, mht. de 2 forskellige lejeligheder! Eftersom der pt. er talrige ubekendte, er der ikke en endegyldig løsning. Det er fint, at du (nok) går ned hos din nuværende udlejer i morgen. Da intet er sikkert endnu, synes jeg blot, at du skal blive ved med at undersøge dine muligheder!

Ubehageligt med hoften. Jo, sådan noget med at ”ringe til lægen” om dette og hint er bare irriterende og skal overstås!

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 18. oktober 2020 17:57