Læs dagbog

Uvirkeligt

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 21. november 2020 08:25


Jeg ryster og bævrer og kan ikke komme i gang med noget. Jo, jeg starter sådan halvhjertet, men jeg kan ikke rigtig koncentrere mig om det.

Jeg tænker hele tiden på, om det er det rigtige, jeg gør, og fordi glæden ikke rigtig er der, så er det svært at være fokuseret i sorteringsarbejdet. Hvis det giver mening.

Jeg prøver at sætte fordele og ulemper op ved begge steder.

Her er det en fin lejlighed, bortset fra badeværelset.
Her er meget lys.
God udsigt.
Rar nabo.
Tæt på værestedet, byen og vandet.
Billig husleje.

Men så er der underboerne.
Og at her generelt er meget lydt.
Haven.
Meget trafik.
Mange unge mennesker i området der fylder.


Det nye sted er også en fin lejlighed, men køkken og bad er småt.
Jeg tror også, at der er meget lys.
Der er også en rigtig fin udsigt.
Altan.
Stadig tæt på værestedet, byen og vandet.

Jeg kender ikke naboerne.
Vaskekælderen er trang.
Huslejen er en del større.

Ja, jeg ved ikke. Jeg glæder mig til at komme væk herfra, men jeg er bange for det, jeg skal hen imod.

Men nu er beslutningen taget, og jeg må stå ved den. Jeg har sagt op, og jeg har bestilt flyttemænd. Så jeg flytter den 8. januar. Udlejer sagde, at jeg måske allerede kan få nøglen i juledagene, hvis de er færdige med at male, men jeg kan jo ikke satse på det. Så hvis jeg først får den 1. januar, og jeg så også skal have gjort rent og have flyttet de sarte ting selv, så tænkte jeg, at det var bedst at vente til den 8. Og så skal der være syn her i min nuværende lejlighed midt i januar.

Ja, det er mærkeligt. Til januar har jeg boet her i 16 år. Jeg er både glad og lidt ked af det, men jeg magter virkelig ikke haven mere, så jeg bliver nødt til at flytte. Det er også synd, at haven bliver forsømt.

Det er meget uvirkeligt. Det er som om, det ikke er mig, det sker for. Jeg ved, at jeg skal flytte, men jeg kan samtidig ikke rigtig forholde mig til det. Måske det kommer, når jeg kommer i gang med at pakke?

Pludselig bliver jeg også overmandet af en angst for, at det hele er noget fup. At jeg bliver snydt og slet ikke skal flytte, men bare har betalt en masse penge, som jeg aldrig får igen. Ej, men altså. Faktisk var det fordi, jeg skrev til de nuværende lejere og spurgte, om jeg måtte købe deres gardiner, hvis jeg kunne lide dem (jeg kan ikke huske dem), og så gik der længe, inden de svarede, og så tænkte jeg, ”åh nej, det er fup, de har rottet sig sammen, dem og udlejeren, de lader bare som om, den er ledig” osv. Jeg forstår ikke, hvor de tanker kommer fra. De svarede jo til sidst, og de var så søde, og de ville bare lade gardinerne hænge, og jeg skulle ikke give noget for det. Det er godt nok pænt af dem. Og tankerne gik lidt væk igen. Jeg er tosset!

De siger på værestedet, at jeg skal have et åbent sind. At jeg skal være positiv, for hvis jeg er negativ, sætter det sig i kroppen, og så bliver det negativt. At det nok skal gå. Jeg håber, de har ret, og jeg prøver at tænke positivt, men det er lidt svært.

Jeg var ved lægen for at få det årlige sundhedscheck i forbindelse med, at jeg får medicin. Alt så fint ud. Jeg fik taget EKG, blodtryk, blodprøver og blev målt og vejet. Mit bedste blodtrykstal var 97/65. Det er sgu da flot, synes jeg, og det syntes sygeplejersken også.

Jeg har også været ved tandlæge, fordi jeg jo for 6 uger siden fik boret en sølvplombe ud, da den havde udvidet sig og gav smerter. Det gik sådan set ok, men jeg føler bare, at jeg nærmest drukner i alt det vand, de bruger. Det er vildt ubehageligt at få i halsen. Nå, men min søde tandlæge siger jo, at det vil være en god idé at få udskiftet alle sølvplomber med plast, da de kan give smerter eller flække tænderne. Problemet er, at jeg har 5 mere! Hun sagde, at de 3 var de vigtigste, da det er dem, jeg tygger mest med. Men 3 er også rigeligt.

Jeg er bange for at gå til tandlæge, og det vil være mange gange, jeg skal derned, når hver tand først skal bores ud og have bedøvende dims i og så sidde en måneds tid og så bores ud igen og have plast i. Og så er det dyrt jo. Jeg gav 2400 kr. for en plastfyldning, 2 bedøvelser, det bedøvende i tanden, tandeftersyn og tandrensning. Det vil sige, at jeg nok skal give omkring 2000 kr. for at få lavet hver af de andre tænder. Det er 10.000 kr. Av for den! Ja, jeg ved ikke, men det er selvfølgelig mest fornuftigt.

Tak for alle jeres søde hilsener. Det er meget overvældende!

Frederik, jeg vil da bestemt ikke slette din hilsen og pyt med dobbeltkonfekt. :) Ja, det er en stor beslutning at flytte og ja, ganske dyrt. Det er ikke noget, jeg skal gøre for tit. Men det er samtidig rart at tænke, at jeg kan flytte igen, hvis jeg fortryder. Men selvfølgelig ikke lige med det samme. Jeg håber også, at jeg bliver glad og slipper for alle frustrationerne. Tak for din hilsen.

Ette, ja det er dejligt, at M er der, og hun er simpelthen min bedste støtte ude i det virkelige liv. Jeg kunne generelt ikke klare det, hvis jeg ikke havde jer herinde og dem på værestedet. Tak for begge dine hilsener og gode tanker.

Juce, ja det er faktisk lidt vildt, og jeg kan heller ikke selv fatte det. At jeg faktisk har gjort det. Jeg troede nok ikke helt på det. Jeg håber og beder til, at det er den rigtige beslutning. Jeg er stolt over, at jeg har rykket mig, men jeg er bange for at have gjort noget forkert. Men ja, vi kan kun prøve, ikke. Jeg kan fortryde, men jeg fortryder også, hvis jeg ingenting gør. Jeg skal flytte til januar, så det er jo lige om lidt. Det er slet ikke til at forstå, og det er meget uvirkeligt. Ja, jeg bruger M meget, og jeg snakker også med de andre på værestedet. Det er rart, at de er der. Og også at I er der herinde! Selv tak for din søde hilsen og al rosen.

Åsa, ja det er næsten lidt for spændende. Jeg kan næsten ikke være i det. Men jeg håber også, at det bliver rigtig godt. Tak for din hilsen.

Hypenhjertet, ja jeg vil godt tro, at det med at flytte er betegnet som en stressfaktor. Jeg føler i hvert fald en del stress, uro og angst. Hvad har jeg gjort, hjælp, er det nu rigtigt, manglende overskud og overblik osv. Jeg kan godt lide, at du skriver, at jeg har handlet ud fra det, jeg ved. Ja, det er jo rigtigt, og så kan jeg ikke gøre mere. Jeg tænker stadigvæk på, om det var klogt at vælge børn til, men altså, de kan jo være overalt eller pludselig komme til, så det kan jeg nok ikke helt undgå. Ja, angst er en underlig størrelse, jo det kender jeg godt. Jeg kan også tit genkende mig selv, når jeg læser dine dagbøger. Jeg prøver at tænke positivt også, så jeg ikke kun går og er bange for det, der kan gå galt, men det er ”sjovt”, som man altid ser det negative først. Tak for din hilsen og de søde ord.

Imo, ja jeg havde ikke selv troet, at det ville ske de første par år, men nu skal der simpelthen ske noget, og jeg bliver nødt til at kaste mig ud i det. Jeg er glad for, at I er der, og jeg håber, jeg vil have gode ting at fortælle. Det kan ikke kun blive slemt, vel, selvom det er sådan, det er inde i hovedet på mig lige nu. Jeg håber, det går godt. Tak for din hilsen.

Chloe, ja det er godt nok meget spændende. Jeg kan næsten ikke holde det ud. Tiden går for langsomt og for hurtigt på én gang. Tak for jeres opbakning. Jeg håber, du får ret i, at det bliver godt. Og tak for din hilsen.

Voksen, ja du har ret, der er jo lyde alle steder, og det er også det, jeg tænker. Jeg kan jo ikke helt undgå det. Men jeg håber, der ikke er så lydt det nye sted. Og jeg slipper i hvert fald for haven, og det er også et stort plus. Jeg synes, det bliver mere og mere mit sted, jo mere jeg tænker på det, og jeg tænker indretning osv. Ja, det er vigtigt at have den følelse. Jeg håber også, du stadig er glad for dit sted! Tak for din hilsen.

Skovtrolden, ja jeg håber også, at der ikke er så meget larm fra opgangen, når der kun er 3 lejemål. Jeg er vant til få lejemål her, hvor der kun er 4 lejligheder, og jeg ville også have svært med en kæmpe stor blok med mange mennesker ud og ind. Nej, det er et fritliggende hus, ligesom en villa i to etager, så der er ikke naboer til siden. Jeg håber, du har ret mht det lille barn, jeg frygter det lidt, men ja, måske hører jeg det ikke så meget. Og under alle omstændigheder vil det være en anden slags liv end de gamle, der snakker højt og skændes. Ja, det er bedst at være i bevægelse, og det har jeg ikke rigtig været længe, så det er godt for mig, men også mega skræmmende. Jeg håber, det bliver godt. Jeg er glad for, at du forstår min nervøsitet. Tak for din hilsen.Kommentarer fra andre brugere

Hej JHN .
Tillykke med din nye lejlighed . Jeg så godt du har skrevet om det tidligere men jeg har simpelthen ikke kunne skrive det sidste stykke tid. Men tillykke tillykke .
Jeg forstår så godt alt din stress og tvivl . Det er MEGA stressende at flytte og når du så står alene med det hele det må være vildt hårdt.

Jeg sender dig et varmt tæppe og noget guf og varme tanker så du måske kunne slappe lidt af jeg ved du har det hårdt nu her .
Ja tænker på dig søde ven og jeg håber så meget for dig at det bliver godt når du er flyttet og det hele er overstået .

Knus og mange varme tanker fra Mælken

Skrevet af Mælken, 21. november 2020 15:52

Hej igen JHN. Jeg tror, det er helt normalt, at være lidt nervøs før en flytning- det er jo et meget stort skridt at flytte. Et nyt kapitel begynder, og et andet er slut!

Men jeg tror, det bliver godt for dig.

Held og lykke

Håber du kan nyde juletiden, uden at få for meget stress.
Kh fra voksen

Skrevet af voksen, 22. november 2020 13:54

Ved du hvad.. jeg er sikker på, at du kommer til at fortælle om gode ting i fremtiden og jeg er i sær spændt på til forår og sommer, hvordan du indretter og oplever din nye altan, for den lyder rigtig god og det er så dejligt, at kunne gå lige ud under himlen.
Selv når det regner :)

Jeg tænker, at du har været i den her flytteproces i meget lang tid og nu skal du igennem den sidste fase.

Selv de fleste med stålsatte nerver, oplever sikkert også stress og udmatning under en flytning, der er mange bolde som skal holdes i luften og det er en stor omvæltning og den bliver ikke mindre, hvis man har antennerne langt ude.
Skrevet af en, som også kan få katastrofetanker.
Hold fast i, at du nu har taget beslutningen, skal sige farvel til de 16 år på godt og ondt og er på vej til den forandring, som du har ønsket og ventet på i så lang tid.
Og hvis og når tankerne kommer væltende, så snak med M og de andre rundt om dig og fortæl også herinde, for du har heldigvis mange som rigtig gerne støtter og hjælper dig også igennem den her flytning (:

Og hvor godt med helbredet, du er helt fit for at pakke og slæbe dig ud derfra :)
Jeg er også smadderbange for tandlægen og avs for at skulle igennem så mange nye fyldninger, både psykisk, fysisk og økonomisk.
Jeg ville vente til der begyndte at ske noget med de gamle fyldninger og i hver fald indtil der var meget mere ro på.
Ment som i, at når du er faldet på plads det nye sted, så først tage stilling til det.

Jeg røg også i her i ugen med katastrofetanker, skal jo prøve at holde mig i live til vaccinen kommer, men det er sværere at ikke kunne være ret meget social nu hvor det er mørkt og koldt.
Så skrev til min læge og hvis det var op til ham, så ville jeg være en af de første, som får den og jeg håber så meget og vildt, at den vaccine snart lander her i landet..

Kærlige tanker fra imoSkrevet af Imozopia, 23. november 2020 07:28

Det er da super spændende! At flytte er en stor ting, så det er klart, at du er påvirket og i vildrede. Det er jo også lige om hjørnet.

Jeg har forstået det således, at dit ønske om at flytte ligeså meget er begrundet i ønsket om at rykke sig, være i bevægelse og turde nogle flere ting. Således er den fysiske del af beslutningen kun den halve. På den baggrund er den specifikke lejelighed måske mindre relevant.

Uanset hvad der venter, så lyder det til at være den rigtige beslutning!

Nu står du jo også på div. ventelister, så på den måde er det ikke en ”fatal” beslutning. Mao. behøves du måske ikke være så nervøs!! Jeg er sikker på, at det bliver godt! Pudsigt – så fik clairvoyanten ret, selvom vi jo har været en my… lad os sige ”tvivlende”!!!

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 23. november 2020 17:13

Hej JHN

uhja, man gør sig rigtig mange tanker. Men ved alle tilvalg er der også fravalg. Du flytter til fordel for en ny lejlighed. Du har fravalgt din gamle lejlighed med underbo-støj og haven. Man kaster sig ud på dybt vand. Jeg håber sådan for dig, at det bliver godt. Tag en veninde med og en lysestage med lys og hyg Jer på gulvet i din nye stue, når du får nøglerne og nyd at det er DIN lejlighed.

Jeg har selv fået ny overbo. En ung knægt, men han er bankansat og allerede kendt af nogle af de andre i hundegruppen. Så jeg gætter på, at de lever almindeligt selvom de er unge. Min fordel er at jeg ikke er tvunget til at gå tidligt i seng, da jeg er pensionist. Jeg har talt med hans mor, og de skal gøre rigtig meget i lejligheden. Jeg kunne så fortælle, at i de 35 år jeg har boet her, er der ikke sket vedligeholdelse af overboens lejlighed. Så jeg kan høre, at de er i fuld gang med at skrabe tapet ned.

Skrevet af Åsa, 24. november 2020 18:20