Læs dagbog

Overblik

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 22. juli 2020 08:19


Der er stadig en ejerlejlighed til salg i den opgang, hvor jeg gerne vil bo. Det er jo bare i stuen, og jeg har jo stadig ikke råd til det. Men øj, hvor kunne det være fedt, hvis det var på 2. sal, og hvis jeg var rig. :) Jeg synes virkelig bare, der ser så hyggeligt ud der.

Nå, men bortset fra det …

Ja, så er der ikke noget nyt.

Der er flere interessante boliger på BoligPortal, men de er bare for dyre.

Ja, jeg ved godt, at jeg nok burde holde nogle pauser, så det hele ikke går op i bolig, men jeg kan ikke. Jeg kigger nok 10-15 gange om dagen, om der er noget, og jeg bliver lige skuffet, hver gang der ikke er.

Jeg øver mig virkelig i at være i den støj, der er her. Jeg holder ud, når underboerne har gæster, der går ud og ind fra haven, og når hundene gør. Jeg kan ikke holde skænderierne ud, og der griber jeg automatisk efter hørebøfferne, men ellers øver jeg mig.

Jeg er blevet helt glad for at være i motionsrummet og høre stille musik. Det beroliger mig.

Men for pokker og fanden, hvor ville jeg alligevel gerne flytte (NU!).

Jeg var ved zoneterapeut i mandags, og da jeg gik, spurgte hun, om jeg gav en kop kaffe en dag. Ja da! Jeg var overrasket, men måske var det fordi, jeg lige havde sagt, at jeg kedede mig lidt. Men vi snakker godt sammen, så det kan jo også bare være fordi, hun gerne vil have mit selskab. Men jeg bliver altid forundret, når folk gerne vil mig. :) Så ja, hun kommer på fredag, og det glæder jeg mig til.

C var her i går for at spille kort, og det var hyggeligt. Jeg tror også, at hun synes, det er rart. Vi griner i hvert fald meget. Hun griner, når jeg skælder hende ud, når hun vinder, haha.

I dag skal jeg med min mor ud at gå i de områder, hvor jeg måske kunne tænke mig at bo ved det ene boligselskab. Men jeg er nu igen begyndt at hælde mere til de private udlejere, hvor man ikke må have hund. Ja, jeg ved ikke. Jeg er meget i tvivl. Jeg kan godt se, at man har flere rettigheder hos et boligselskab. Jeg ved det virkelig ikke.

I går fik jeg skabt et lidt bedre overblik over, hvad de forskellige lejligheder vil koste mere, end det jeg betaler nu. Altså udregnet med boligstøtte osv. For jeg havde bare en masse papirer liggende med, ”den lejlighed koster det, nå nej jeg havde regnet boligstøtten forkert ud, nå så koster den det, hvad er forskellen så, nå det kan jeg ikke lige regne ud i hovedet”, og sådan var det med de fleste af de lejligheder, der er i spil. Det hele var ét stort kaos, fordi jeg havde regnet lidt på den rigtige måde og lidt på den forkerte måde. Nu er det hele skrevet ned på den rigtige måde, og det er fedt.

Det er typisk mig at have sådan et rod.

Nå, men nu kan jeg se, at med den gode lejlighed på 63 m2, den gode på 73 m2, den jeg så på 70 m2, den hvor man må have hund på 75 m2, og den store på 88 m2 der er for dyr – ja, der er den mindste forskel på nu faktisk den lille på 63 m2, selvom det er en virkelig dyr lejlighed for de egentlig få m2. Det er fordi, jeg kan få mere i boligstøtte, fordi den netop er lille.

Problemet er så 1) at få en af de lejligheder og 2) at få plads til alle mine møbler, hvis jeg endelig fik den. Det er ellers der, hvor der er nogle pæne altaner. Jeg kunne bedst tænke mig den på 73 m2, selvom altanen er meget mindre, men der er forskellen ret stor økonomisk på nu, og jeg ville skulle spare rigtig meget. Jeg ved ikke, om jeg kan det.

Der er også nogle på 71 m2, og der ville jeg bedre kunne få råd.

Nå, men foreløbig er det jo (desværre) ikke et problem. Der kan jo gå år endnu, før det bliver aktuelt.

Jeg er også bekymret, for lige nu må man ikke have hund der, men jeg ved, at udlejerne har andre lejlighedskomplekser, hvor man godt må, og hvad så, hvis jeg flytter ind, og man så pludselig laver det om, så man gerne må have hund der også? :/

Jeg går jo meget, og jeg lægger mærke til flere og flere steder, hvor der er fritliggende erhverv, og hvor jeg så tænker, om der mon er en lejlighed ovenpå. Det kunne være så fedt, for så var der ingen private naboer. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig.

Tak for hilsener.

Juce, hvordan går det med lillepigen? :) Ja, den forbandede angst omkring Corona og alt muligt andet. Bare vi dog kunne slappe en lille smule af. Selvfølgelig skal vi være påpasselige med den virus, men ja, vi skal også vælge vores kampe og ikke stresse fuldstændig op. Ja, men det er SÅ svært, jeg forstår dig godt!
Ja, jeg tror også, det ender med at tage livet af mig, det med boligsøgningen, det er i hvert fald stressende. Men det er faktisk mest stressende at være i støjen og hele tiden tænke, at det kunne blive bedre, hvis jeg bare kunne flytte. Og så er det stressende, fordi jeg hader sådan noget med at skulle ringe til nogen, og det er jeg jo tvunget til, hvis der kommer en god bolig, og ja, det gør mig bange.
Ja, jeg har det skidt herhjemme, og jeg har jo mere tid nu, hvor værestedet holder ferie, men du skal ikke være bekymret, jeg skal nok klare det. Én dag ad gangen. Men du har SÅ ret, det ville være godt for mig at lave noget andet også end bare at tænke på lejligheder. Jeg er klart mere stresset for tiden, men det er jo lidt min egen skyld også, så jeg må lære at slappe lidt af.
Jeg bor ikke ved et boligselskab nu, men hos en privat udlejer, og jeg tror ikke, jeg kan klage over, at de skændes. Jeg tror ikke rigtig, jeg kan gøre noget ved det, men jeg har faktisk lyst til at slå dem, når de starter, og sådan er jeg ellers ikke som person, så det er lidt skræmmende.
Jeg ved, du er der og støtter mig, og jeg værdsætter det rigtig meget. Jeg håber, du har det bedre, søde ven. Tak for din hilsen og pas godt på dig selv, ikke!

Chloe, ja det lød i hvert fald på sekretæren hos boligselskabet, som om de ikke ville tage parti, hvis en hund gøede. Hun sagde bare, at så ville de forsøge at mægle. Jeg tænker, at det måske også handler om, hvor meget den evt. gøede? Eller hvor ofte? Eller om der var flere klager end min? Jeg ved det ikke, men jeg må indrømme, at jeg er meget bekymret for at skulle bo sammen med hunde.
Ja, det er faktisk en ret god pointe, at ens gæster jo heller ikke må terrorisere andre, og derfor skulle man heller ikke tro, at en hund måtte, bare fordi den er tilladt. Det er svært at vide, hvad boligselskabet faktisk ville gøre, og om de ville være til nogen hjælp, men altså, hvis der var en hund, der virkelig gøede døgnet rundt, så ville jeg tro, at andre også klagede, og så måtte de vel tage det alvorligt? Jeg har aldrig boet hos et boligselskab før, så jeg er lidt på bar bund.
Det er rigtigt, at jeg kunne undersøge på forhånd, hvor mange hunde der evt. var i komplekset, men problemet for mig er også, at bare én hund ville kunne genere mig. Det er også derfor, jeg tænker, om jeg skal give lidt mere i husleje og undvære den sikkerhed, der er hos et boligselskab, for at jeg dermed kan undgå hundene. Jeg er godt nok meget i tvivl. Men jeg kigger fortsat meget på BoligPortal i hvert fald. Der er nogle af de lejligheder hos boligselskabet, hvor jeg godt kunne tænke mig at bo, der i hvert fald er i nærheden af huslejen hos de private.
Tak for din gode hilsen! Jeg håber, du har det godt!