Læs dagbog

Puha

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 25. marts 2020 08:19


Jeg fik ringet til akuttelefonen i går. Jeg rystede bogstavelig talt inden. Jeg er virkelig bare ikke god til det med at ringe til nogen. Og så blev den ved med at sige, at de var ”optaget af anden samtale”, så jeg måtte prøve flere gange. Ikke godt for angsten.

Men endelig lykkedes det. Det var ikke M, men den anden personale, som også er sød at snakke med. Vi snakkede bare omkring 10 minutter, men det var godt. Jeg beskrev min angst for, at værestedet eller personalerne ikke ville være der efter den her krise, og hun sagde, at der jo skulle være et værested i kommunen, så det skulle jeg ikke være bange for. ”Vi er her, og vi bliver her”, sagde hun, og så var jeg ved at græde.

Hun sagde, at de tænkte på at ringe rundt til brugerne for at spørge, hvordan de har det. Det er en god idé, synes jeg, og jeg har selv tænkt på, om det kunne være muligt. Men hun syntes, det var godt, at jeg selv havde taget ansvar for at ringe, og det var det, de helst ville, sådan at det skete efter behov. Jeg skulle endelig ringe igen.

Jeg er glad for, at jeg fik ringet, og jeg er mere lettet nu. Jeg tænker, at bare værestedet og personalerne er der, skal det nok gå.

Ikke at jeg er glad sådan generelt, og jeg hader corona krisen, men jeg kunne mærke lettelsen bagefter, og hun fik mig også til at grine.

Jeg fik malet gangen første gang i går eftermiddags. Det var hårdt, og det tog 2½ time ligesom i soveværelset. Jeg skal nok regne med det samme i dag, men så går tiden jo også med det. Og det har allerede pyntet. Det skal kun have to gange, kan jeg allerede se nu, og det får heller ikke mere!

Jeg tror, jeg vil vente med køkkenet. Jeg orker ikke at male mere lige nu. Men jeg skal have sat alt på plads i gang og soveværelse igen, og så skal jeg have gjort grundigt rent overalt. Ja, så går der da nogle dage. Ja, og så er der rørene på badeværelset. Jeg skal hele tiden finde på noget.

Jeg har lavet en liste over de dage, der er indtil den 13. april, og hvad jeg kan lave. Jeg har arbejde til 10 eftermiddage. Så er der 8 dage tilbage. Hvad skal jeg lave der?

Suk …

Én dag ad gangen. Husk det nu!

Efter lang betænkningstid har mine forældre og jeg besluttet, at jeg godt kan besøge dem igen. Vi har jo været sammen allerede, og ingen af os er sammen med så mange andre. Jeg har jo kun set C. Så jeg tager derud i morgen. Jeg ved ikke, om det er fornuftigt, men de siger jo, at man gerne må være sammen med sin familie. Vi passer naturligvis på og vasker hænder osv. Jeg tror, begge parter kan have glæde og gavn af det. Søren Brostrøm talte også i går om den mentale sundhed. Men selvfølgelig skal man ikke rende rundt og besøge alle mulige, det ved jeg godt. Det kunne jeg heller ikke finde på. Det er vel ligesom med børn. De skal helst lege med de samme kammerater. På samme måde kan jeg ses med de samme mennesker for ikke at risikere for meget. Eller hvad? Jeg har godt nok svært ved at overskue, hvad der er mest rigtigt. Skal jeg isolere mig, eller er det okay at ses med andre mennesker ind imellem, ligesom andre jo også gør?

Frederik, ja du har fuldstændig ret, én dag ad gangen. Så går det nemmere. Det er svært at overskue 3 uger. Tak for din hilsen og også god dag til dig.Kommentarer fra andre brugere

Hvor godt, at du kom igennem på akuttelefonen og fik dine bekymringer ud, blev lettet og endda grinede.
For ja. Det mentale betyder overordnet meget.

Og ja.
Familier i samme husstand, altså som bor under samme tag skal selvfølgelig være sammen og kramme hinanden.
Den her nedlukning og strategi som Danmark gør, er for at den stigende kurve ikke topper for stejlt, hvor sundhedsvæsenet kollapser, men i stedet forhåbentlig flader ud, så vi ikke ender som Italien.
Hvor det er brudt sammen og de må fravælge, at behandle personer over 60 år, give dem lidt ilt og noget beroligende ind i døden.
Så folk skal og vil forhåbentlig indrette sig under, at ikke rende rundt og smitte hinanden lige nu, så kurven kan flade ud, så sygehusene kan klare presset som sandsynligvis topper i slutningen af april.

De regner med at ca. 600.000 danskere bliver smittede, men hvis de bliver det på samme tid, kollapser sundhedssystemet.
Man kan ses og mødes udenfor og med mindst 2 meters afstand.
Det er svært, men hvis folk ikke lytter efter hvad Brorstrøm siger, så kan det gå frygteligt galt også her i vores land.
'Hvis Brostrøm siger hop, så hop to gange højere'...

Tak for dine tanker og at du også gerne vil være aktiv på mine vegne (:
Jeg tænker, at du sender energi over til mig, når du maler entreen anden gang i dag.
Kram fra Imo

Skrevet af Imozopia, 25. marts 2020 09:27