Læs dagbog

"Er du bange"?

En side i dagbogen ""
Skrevet af JHN1 29. august 2021 19:21


...

Kommentarer fra andre brugere


Nå, det viser sig, at det var min far, der snakkede med vagtlægen fredag aften, og han har det jo med at underdrive lidt, så måske derfor kom de ikke.

Lørdag morgen ringede min mor, og de kom med det samme, og min far blev indlagt.

Min mor og jeg var på sygehuset i 4½ time, for min far nåede at flytte stue 3 gange, og han skulle have taget prøver og installeres osv. Han var meget, meget afkræftet, da vi kom, og han sagde til lægen, ”jeg kan ingenting, jeg kan ingenting”.

Han hostede meget, og han var så svag, at han næsten ikke havde kræfter til at hoste, så det var voldsomt at se på. Han rystede også hele tiden på hovedet, fordi det var så hårdt.

Lægen lyttede på hjerte og lunger og sendte ham så til røntgen, fordi der var en mislyd på den ene lunge. Da billederne kom, sagde hun så, at det kunne være lungebetændelse, men det kunne også være lungekræft. Det kan de først se i morgen, når han skal scannes.

Lægen var udlænding, og min far især forstod ikke det hele, så da hun var gået, sagde han, ”tror de, at jeg har kræft”? Vi sagde ja, og han sagde bare okay. Han spurgte stille og roligt og accepterede svaret på samme måde. Der var ingen drama, ingenting.

Og min far, som har haft så meget imod læger og undersøgelser, han har også bare accepteret at skulle undersøges på kryds og tværs. Og det med at prøve at være på i alt 4 stuer, det tog han med stoisk ro. ”Jeg er ligeglad, hvor jeg ligger”.

I dag har vi været der igen i næsten to timer. Han syntes ikke selv, at det gik bedre, men jeg syntes, han så en anelse mere frisk ud. Men når han blundede … så så det ud som om, han var død.

Jeg må helt ærligt indrømme, at jeg mange gange denne weekend har tænkt, at det var bedre, hvis han var død. Hvis det er kræft, så tror jeg ikke, at han vil igennem en hård behandling, og hvordan kommer hans sidste tid så til at se ud? Hvor længe vil det tage at dø? Hvis det ikke er kræft, så tror jeg alligevel ikke, at han kommer til at blive så frisk, at han kan få nogle gode, sidste år.

Sygeplejersken sagde, at inden 48 timer efter indlæggelsen skulle de meddele hjemmeplejen, hvilken form for hjælp mine forældre ville få brug for, hvis min far kom hjem. Så i dag snakkede de om hjemmepleje, sygeseng, hjælp til personlig hygiejne osv. Det er på ingen måde et værdigt liv for min far. Han var også meget sådan modvillig, men han kunne jo godt se, at han ikke kunne komme hjem, hvis der ikke var de nødvendige hjælpemidler.

Det ville også blive mega hårdt for min mor, for hun ville jo ikke kunne gå nogen steder, hvis han bliver ved med at være så dårlig.

Så ja, jeg må erkende, at jeg tænker, at døden vil være det bedste for min far. Det kan jeg selvfølgelig ikke bare sige på hans vegne, men jeg er faktisk overbevist om, at han tænker på samme måde.

Vi er jo ikke vant til at snakke særlig dybt, men vi har dog mange gange berørt døden. Og lægen spurgte ham, om han ønskede genoplivning, hvis hans hjerte skulle stå af. Nej, det ønskede han bestemt ikke! Han ville ikke risikere at ende som en grøntsag på plejehjem. Det forstår jeg SÅ godt.

Da jeg på et tidspunkt var alene med ham, spurgte jeg ham, om han var bange eller bekymret. ”Nej, overhovedet ikke”, sagde han. Det er jeg glad for.

Ja, jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske nu. Jeg håber virkelig ikke, at de sender ham hjem for tidligt. Det ville godt nok ikke være særlig hensigtsmæssigt. Og selv om jeg har sagt, at jeg ikke ville kunne være alene med ham, så ved jeg jo også godt, at jeg kan få så dårlig samvittighed, at jeg vil gøre det alligevel, så min mor kan få en pause.

Men jeg synes, det er ubehageligt. Jeg blev også dårlig i går, da vi lige var kommet. Jeg blev helt svedig og følte, at jeg skulle falde om, så jeg måtte helt diskret sætte mig ned. Jeg er virkelig bare ikke god til sådan noget.

Jeg tager på værestedet i morgen formiddag, og så tager jeg med på sygehuset om eftermiddagen, for jeg vil gerne være der, hvis vi får at vide, at det er kræft. Også for mig mors skyld, så vi kan snakke på vej hjem. Jeg var jo forberedt på, at det kunne være det, men jeg tror, min mor blev lidt chokeret. Men han hostede ikke så meget eller så besværet i dag, og han er blevet behandlet med penicillin, så måske er det alligevel bare en lungebetændelse.

Det er svært at være der, synes jeg. Min far siger jo ikke så meget, og jeg ved heller ikke, hvad jeg skal sige, så min mor sidder bare og småsnakker hele tiden, og jeg bliver rastløs og kan ikke være i det. Ja, det er svært.

Men der er noget sødt … min mor har begge dage kysset min far farvel. Det har jeg sgu ikke set dem gøre, siden … ??? Måske ikke siden jeg var teenager, haha. Sødt!

Og min far sagde i går, da lægen spurgte, om han røg: ”Nej, det har jeg ikke gjort, siden jeg mødte min kone”, og min mor fortalte i dag, at min far altid havde sagt, at han ikke havde råd til både at have en kone og så ryge, haha. Grineren. Jeg kan faktisk godt huske, de har sagt det før. :)

Tak for hilsener og omsorg.

Ette, tak for dine tanker og for styrke!

Åsa, ja præcis, der er meget magtesløshed i det, det er svært ikke at kunne gøre noget. Tak for kram og et tilbage!

Chloe, ja, jeg tænker, at de her dage har været gode nok at få med, også så jeg kunne se, hvor slemt han har det, altså så det vil føles nemmere, hvis han dør nu. Så vil det ikke komme som et chok. Ja, jeg var også ked af hans bemærkning, for jeg kan ikke holde ud, at han skal have det så svært. Jeg håber det bedste for os alle sammen. Tak for dine tanker.

Juce, ja det ville være meget svært for mig at være alene med ham. Når min mor er der, går det nemmere, og jeg føler mig mere tryg. Så hvis han når at komme hjem, så kan jeg bedre besøge dem ofte og så gå, når jeg ikke kan mere. Men jeg ved bare ikke, om jeg kan lade være med at tilbyde min mor at sidde hos ham, så hun kan gå en tur f.eks. Men det kommer selvfølgelig også an på, hvor slemt han har det, og om han kan være alene. Vi må tage én dag ad gangen. Men ja, jeg er glad for, at vagtlægen kom i går, puha.
Du skal ikke undskylde for noget, ven. Jeg ved, at du også har det hårdt, og at du har en masse at kæmpe med.
Ja, jeg tænker virkelig meget på, at det ville være det bedste for min far, hvis han fik fred nu. Han fortjener ikke det her. Han er sådan en stolt mand og har altid været pæn, hvis du forstår, altså han fortjener en værdig afslutning, og jeg synes ikke, det her er værdigt. Han har også altid været aktiv, og han kan bare ingenting nu.
Nej, jeg føler mig ikke alene. Jeg har dem på værestedet og jer herinde, så det er helt fint, tak. Og tak for dine tanker. Pas godt på dig selv og din familie. Jeg er ked af, at I også har mere sygdom!Skrevet af JHN1, 29. august 2021 19:22

Tænker på dig- jeg har selv været der...og det er svært

Skrevet af voksen, 29. august 2021 20:37

Hej JHN

Godt han kom afsted. Men uha det er nogle svære dage I går igennem og en frygtet samtale på mandag, der samtidig også giver vished.

💖💖 ÅsaSkrevet af Åsa, 29. august 2021 21:54

Hej J

Jeg har også tænkt på dig her i weekenden.
Det er godt at læse at du lyder nogenlunde fattet
midt i det hele
Håber det bedste for din far

Knus fra ette

Skrevet af ette, 30. august 2021 07:51

Kære JHN!
Det gør mig ondt med din far. Jeg sender tanker til ham og til jer.
Kh Kirsebær.

Skrevet af kirsebær, 30. august 2021 11:16

Kære JHN

Det var da godt, at han ikke blev, men kom på sygehuset. Således står I heller ikke alene med hele ansvaret.

Det er en svær situation. Uanset om han dør nu, eller senere, er det jo forkert og svært.

Men, jo, det er da betryggende, at han ikke er bange. Det er en positiv udmelding.

Håber du klare dagene. Du kan jo altid skrive herinde, hvor "vi" lytter.

Kh
Chloe

Skrevet af Chloe, 30. august 2021 17:02

Jeg sender gode støttende tanker din vej, det er hårdt det I står i ligenu, jeg håber det bedst mulige, ud fra omstændighederne.
Det kan jo sagtens være lungebetændelse, men det kan i så fald også være livstruende når en person i forvejen er så svækket.
Jeg håber det bedste for jer <3

Skrevet af Skovtrolden, 30. august 2021 17:44

Åh altså kære ven, jeg kom til at eftertænke , senere efter at ha skrevet omkring min undskyldning. Jeg følte slet ikke at den kunne vise hvor meget mit hjerte faktisk var ked af, at endnu en gang at ha lad jer venner herinde i stikke. :(((( Dumme ord og mig.

Jeg er glad for at høre at din far blev indlagt, for det var da noget af en omgang de udsatte jer for :X Så nu går i og venter på svar på om det er kræft el. lungebetændelse ? Jeg forstår godt du ikke kan magte det her, det er som at få flået sjælen af ens sind og krop. Jeg husker tydeligt da min vi besøgte næsten hverdag min mormor, og hun var tynd som en streg, det var rædselsfult at være på hospitalet og din far er virkelig en viking, at skulle skifte stue 4 gange er da helt ude i hampen ven:(

Jeg tror at dine tanker om en værdig død for din far, er meget menneskeligt, vi ønsker ikke de skal lide mere. At ens sorg vil følge med, er slet ikke med nu hvor han er så dårlig. Sødt at din mor kysser sin mand, tegn på at hun elsker ham. Jeg tror det er rigtig godt du tager på værestedet, at du passer på dig selv og at du ikke mister dig selv i alt dette mørke. Jeg kan kun sige at jeg syntes du gør alt hvad du kan og mere til..

Min farmor var heller ikke bang for at dø, jeg har den overbevisning at mine skytsengel vil være ved min side, den dag jeg skal krydse over. Vi vil alle ses igen på den anden side:)

Jeg sender diiig alt min kærlighed og styrke til de næste par dage, og husk at holde fast, få nok at drikke og at du finder et helle så du ikke falder sammen psykisk okay? Kæmpe knusssssssssss sødeste ven

Juze.

Skrevet af juce, 1. september 2021 15:54