Læs dagbog

Sertralin - bivirkninger

En side i dagbogen ""
Skrevet af Kosmiskkaos 29. marts 2020 16:47

Jeg har i over 4 måneder fået Sertralin og nu i flere uger været på højeste dosis. Dog bliver jeg ved med at opleve bivirkninger i form af især træthed og søvnløshed. Jeg vågner nærmest pr. automatik ved knapt 5-tiden efter typisk 4-5 timers søvn. Derefter kan jeg ikke sove. Jeg føler mig endda særdeles frisk på dette tidspunkt. Efter ca. 1½ time indfinder søvnen sig igen, og jeg vågner først langt oppe af formiddagen, helt forsovet og decideret depressiv. Det tager lang tid at "komme sig" oven på denne depressive tilstand, først langt henne på eftermiddagen. Sådan har det været i lang tid.

Er der nogen, der har erfaringer med sådanne bivirkninger og/eller løsninger til, hvad der kan gøres?

Jeg skal tale med lægen i morgen og håber at få en god snak, evt. gerne justeret medicinen.

Kommentarer fra andre brugere

God idé at snakke med lægen.

Selv har jeg været på en lav dosis sammen med høj dosis af lamotrigin i to år. Mine bivirkninger har været træthed og mundtørhed, der bl.a. har givet et hul i en tand. Men ikke søvnløshed.

Hvornår på dagen tager du din medicin? Jeg tager al min medicin om morgenen. Har engang prøvet - med råd fra min psykiater - at tage det om aftenen, men det gjorde, at jeg ikke kunne sove. Så jeg måtte leve med træthed i løbet af dagen for at kunne sove om natten.

Skrevet af Maria1992, 30. marts 2020 18:54

Hej Maria

Tak for dine erfaringer med Sertralin.

Jeg tager ligeledes min medicin om morgenen, også fordi jeg har været nervøs for, at jeg ville have problemer med at falde i søvn, hvis jeg tog den om aftenen.

Når jeg i stedet tager Sertralin om morgenen, kan jeg ret hurtigt falde søvn om aftenen. Det er temmelig uvant, for jeg har altid haft problemer med at falde i søvn, siden jeg var barn.
Dog hævner det sig altså i den anden ende - at jeg vågner alt for tidligt.

Hvordan har du oplevet effekten af Sertralin sammen med Lamotrigin? Hvordan med virkningen ift. dep.?

Skrevet af Kosmiskkaos, 30. marts 2020 21:49

Tanken bag at tilføje sertralin til min lamotrigin var netop at fokusere på behandling af depressionen. Jeg har bipolar type II, og med type II får man typisk flere og længere depressioner end hypomanier. Sådan er det i mit tilfælde. Da jeg i starten af 2017 begyndte at gå ned igen, og næsten indlagde mig selv på Bispebjerg, gik jeg fra 300mg lamo til 400mg, og så tilføjede vi 50mg sertralin.

Det har fungeret rigtig fint. Der var lige en begyndende depression i starten af 2018, men vi skyndte os at reagere, og jeg blev sygemeldt. Vi fik depressionen holdt nede og jeg klarede mig igennem.

Derefter har jeg gradvist fået det bedre, og har været stabil i ca 8-10 måneder, hvilket er stort for mig.

Mine bivirkninger er som sagt træthed og problemer med mundtørhed. Men fordi jeg har været stabil længe, begyndte min psykiater og jeg langsomt at gå lidt ned i lamo dosis. Så nu er jeg på 350mg :)

Det er selvfølgelig bare min personlige oplevelse. Alle reagerer forskelligt på medicin. Men lamotrigin er meget almindeligt mod bipolar depression, når man har type II.

Skrevet af Maria1992, 31. marts 2020 18:28

Hej igen Maria

Mange tak for dine erfaringer med Sertralin og Lamotrigin. Det var oplysende og godt at læse.

Skrevet af Kosmiskkaos, 31. marts 2020 18:53