Læs dagbog

mine tanker

En side i dagbogen "mine tanker"
Skrevet af Senem 3. juli 2020 17:18

Jeg ved ikke -- ind imellem ser jeg nogle absolut snævertsynede indlæg. Jeg havde æren at holde båltalen ved året sct hans bål. Og ja den blev holdt ved at at de enkelte par stod i passende afstand fra hinanden. noget af det jeg talte var begrebet venskab.
Venskab har ingen farve, alder, religion eller politisk overbevisning -- fyld selv på. I mine øjne er venskab noget med at kunne respektere hinanden for den man nu er. Og ikke mindst være enige om at være uenige. Vi skal lytte til hinanden - måske kan vi lære noget af hinanden

Kommentarer fra andre brugere

Hej Senem

Det er ønsketænkning, når venskab ingen farve, religion eller politisk overbevisning har. Det har det.

Jeg kendte en - som i dag er død - som var overbevist liste Ø. Hun havde et had til DF'erne. Jeg fortalte aldrig, at jeg i nogle perioder har stemt på DF 😊 - havde jeg gjort det, ville hun afsky mig. Hun var imod Israel og forstod terroren. Hun glemte hvor kompliceret det hele var. En dag sagde hun, at jøder kunne man kende ved en skævhed i øjnene. Jeg sagde, at jeg troede ikke at jøderne var en race men en religion, hvortil hun sagde, at lande ikke skal opstå med baggrund i religion men i folkeslag. Hvad så med Islamisk stat ??.

Jeg kan ikke være venner med en fra stram kurs ligesom det kan være svært med en overbevist liste Ø. Andre vil føle det samme om mig.

Hudfarve alene fratrukket religiøs overbevisning er smuk. Jeg havde en elev for 25 år siden, der engang sagde, at de største racister var pakistanere. Eleven var parkistansk. Tager man til Sydkorea er det en skam at føde et ikke-racerent barn, derfor blev som mange bortadorpteret i sin tid. Det er derfor meget svært for et adopteret voksent barn at finde sin koreanske mor.

Der kunne skrives meget og mange vil være uenige.

Og jeg kunne blive ved.

Skrevet af Åsa, 4. juli 2020 19:39

Jeg er måske naiv, men din historie siger mig ingenting. Jo, jeg ser, at du måske omgåes en ekstremist som ikke har nogen fornemmelse for demokrati. Hvor er du selv i det der?
Jeg er fuldstændig ligeglad med om folk er grønne, lilla eller blå. Hvis jeg kan blive enig med vedkommende om at være uenig om ting som politik, religion osv osv osv, kan det sagtens være en ven

Skrevet af Senem, 5. juli 2020 17:51