Læs dagbog

Svend (fortsat)

En side i dagbogen "....."
Skrevet af ette 4. december 2021 06:49

Til sidst lå Svend fladt på maven med ansigtet nede i sneen. Han havde hverken slået igen eller kæmpet imod den lille fra klasserne over os. Sådan var han også ellers. Hvis nogen sagde noget til ham - i sjov - fra vores klasse, jeg husker ikke at der var mobning i vores klasse - så grinede han lidt lunt og rystede måske på hovedet.

Den lille havde bygget sne op omkring Svends ansigt. Jeg husker fornemmelsen af at stå at se på det fra min cykel. Forfærdelsen og følelsen af at være en kryster og ikke at gribe ind.
Jeg husker ikke hvor længe jeg blev stående. Jeg var så bange - både for den lille og hele situationen.

Svend lå helt stille med ansigtet nede i sneen og sådan blev han liggende. Det må have været så rædselsfuldt for ham og hvor må det også have været ydmygende - også at vi stod og så til. Han må også have følt sig svigtet. Jeg husker ikke hvor længe jeg blev stående, men Svend skulle være blevet liggende lang tid efter at den lille var gået..

Vi turde simpelthen ikke eller JEG turde ikke. Det logiske i at vi nemt kunne have fået den lille væk - vi var fem - seks stykker - var måske forsvundet. Jeg tror frygten var større

År senere havde jeg et job, i en meget kort periode, hvor stemningen mellem kollegaerne var helt skør og hvor der var noget ekstremt ubehageligt ved chefen. Jeg kunne ikke sige hvad det var, men jeg kunne ikke holde ud at være der og stoppede efter kort tid.

En måneds tid efter - måske mere - jeg husker det ikke, var der en af de ansatte der hilste på mig i Netto. - Vi turde ikke at fortælle dig, at hun bare er sådan, sagde hun så. Måske den samme frygt som den gang med Svend ?
At "sule" ? - kommer senere