Læs dagbog

Mit lod?

En side i dagbogen "....."
Skrevet af ette 12. januar 2021 10:15

og hvis det er, skal der ændres på det.

"Jeg gav dig de stærkeste våben, du skal vide at bruge dem godt".

- Fra "Barndommens gade" af Tove Ditlevsen

Jeg kender godt nogle af mine "stærkeste våben" /ressourcer. En af dem er at jeg er god til at lytte. Lytte, lytte og lytte til andres lort.
Det var det jeg var bedst til i forhold til mine forældre - eller det var dér, den bedste kontakt mellem mig og mine forældre var.

Hvad er der galt, mor? Fortæl, mor. Og hun fortalte og fortalte og græd - og det VAR synd for hende - kan jeg se i dag. Hun knoklede som en hest for at få det hele til at hænge sammen og var i stort underskud af overskud og energi.

Men den adfærd har jeg taget videre med mig. Det er bl.a. en af de måder jeg er god til - for det er jeg jo trænet i - at være i kontakt med andre på. Det er bl.a. derfor at jeg ikke kommer på chatten mere. Jeg ved godt at vi slås med mange ting og brænder inde med rigtig meget og har brug for at fortælle - men nogle gange, altså: Man tager det man skal bruge og mere til. - Planer om selvmord, hvordan selvmordet skal foregå osv osv. Tag hensyn til dem du fortæller til - de er også mennesker og har også deres. For fanden altså..

Det har taget mig en del år at finde mennesker omkring mig, hvor udvekslingen er gensidig. Hvor vi lytter til hinandens. Og det er sådan det skal være. Jeg vil gerne bruge den ressource, men ikke ubetinget.

Det er absolut en force at kunne "lukke op for andre" på den måde og at andre har tillid - men nu kan det være nok.

Jeg er ikke psykolog eller en man kan hælde alt sit lort i.

For en uges tid siden skrev en mandlig bekendt til mig - jeg kender ham ikke særlig godt - og har ikke haft kontakt med ham i en to års tid. Og nu skriver han til mig fordi han har brug for en at snakke med..

Det bliver ikke med mig..

Kommentarer fra andre brugere

Hej ette

Ja, det er vigtigt at finde en balance. Lytte og selv være på. Ellers brænder man jo ud. Men som du skriver, så er det ofte noget, man har lært fra barn af, og den rolle kan være svær at komme ud af. Flot at du tager dig selv seriøst og insisterer på også at blive hørt og ikke kun blive brugt. Du er god til at arbejde med dig selv - tror jeg skrev det sidst også. :) Bliv ved med det, ikke.

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 12. januar 2021 18:46