Læs dagbog

Diva

En side i dagbogen "....."
Skrevet af ette 30. november 2021 21:42

Jeg har været på operationsgangen i dag.

Det var ikke noget alvorligt - bare noget der skulle overstås. Jeg mødte tidligt ind - fastende selvfølgelig, og så kom ventetiden. Jeg skulle vente i rigtig mange timer - nå, det hører med - indimellem..

Ved siden af mig lå en kvinde omkring 70, og overfor lå en mand omkring de 60.
Hold op, hvor hun fyldte hende på 70 - det var helt vildt.
Der skulle snakkes i telefon med Gud og hver mand, og folk skulle sættes igang og have at vide hvad de skulle gøre, og hvordan hun havde det. Og der blev talt højt - rigtig højt. Så ville hun gerne have et vindue åbnet og ud på
gangen og gå og have mere vand og mere kaffe. Og sådan konstant.. Så opringning igen og snak med den ene og den anden sygeplejerske hvor det skulle hygges og fortælles historier om alt muligt. Så græd hun og så grinede hun og naturligt nok - der er en masse følelser i spil..

Så skulle der hyggesludres med manden overfor. Jeg var ikke "med" - men det var jo heller ikke derfor jeg var der. Jeg skulle bare igennem operationen og så ud. Ud og videre. Jeg synes ikke jeg ville være med på spøg og skæmt - hvorfor skulle jeg - det var ikke derfor jeg var der. Endelig kom jeg til og skulle opereres. Det gik godt. Og så til opvågning og så videre tilbage til stuen og divaen. Hun fortsatte hvor hun sluppet og jeg kunne næsten ikke høre hvad sygeplejersken sagde, og så skulle der ringes igen - og mere kaffe og ja tak til aftensmad og det var dog en dejlig suppe osv osv..

Jeg var blæst oven på operationen og stadig påvirket af narkosen og bare træt træt træt og ville hjem til hund og bare hjem. Hold ud, ette, hold ud - det er snart ovre. Bare klap i, som en østers og æd larmen - så det gjorde jeg..

På vej ud sagde divaen til mig: Ha' det godt, dit sure løg - ja, til mig..

Jeg var ærlig talt.. ja.. bare.. og ja selvfølgelig - hensynsløs på alle andre områder hvorfor så ikke her og uden fornemmelse for andre end sig selv og sig selv ... og tænkte på om hun sagde sådan, fordi jeg ikke gav hende samme opmærksomhed ? som hun fik fra personalet, dem hun havde i røret og hyggesnakken med nogle af de andre patienter.. hvorfor skal jeg undskylde eller have det forkert med at jeg ikke var med.. Det var ikke derfor jeg var der.. ej men - diva, der er vant til at få det som hun vil have det - allesteder?

Det bliver ikke sidste gang at jeg oplever noget lign. Det kunne være fint med lidt mere teflon og bare lære at glide af..

Nå, nok for i dag. Jeg vil sove narkosen ud efter 11 timer på sygehuset... Gosh, hvor er jeg træt..

I morgen: D. 1. december. God aften til alle..