Læs dagbog

Reflektioner

En side i dagbogen ""
Skrevet af hybenhjerte 4. oktober 2017 23:21

Tanker tanker tanker. Analyse af mit liv. Ikke så mærkeligt at jeg sommetider føler mig bims.

Lige nu sidder jeg og lytter til en irsk folkemusik. Noget som jeg især havde hang til for ca 20 år siden, da jeg boede i Aarhus. Lytter til gruppen La Lugh
https://youtu.be/e5wjfNB1Y6U,

der spillede på en eller anden irsk pub, hvor mine to gode gamle veninder også var med og vi smagte forskellige dejlige øl, mens vi nød musikken. En god blanding.

Jeg skriver på en lille computer, fordi min egen har fået virus og jeg ikke gider den mere. Min kæmpeprinter vil heller ikke kommunikere med min computer, hverken min tidligere eller den jeg bruger nu. Så det går ”godt”. Dette er min søns første computer som han fik for ca 7 år siden da han gik i 5 klasse. Men den har, hvad jeg skal bruge. Det irriterer mig med min printer, for den var stærk og fungerede godt. Vi, dvs min søn, har prøvet alt muligt, men det hjælper intet. Så nu står den bare og fylder. Jeg overvejer at skille mig af med den.

Jeg har netop sendt min søn afsted på en lang tur med gymnasiet. Han er vant til at rejse og god til det. Men derfor tænker jeg alligevel på ham.

Jeg tænker også en del på det, at jeg nu ligesom pludselig er rykket en generation. På at jeg skal gøre noget andet end for bare et par år siden. Jeg har ikke små børn mere og min rolle har ændret sig lidt. Jeg kan godt lide at have store børn, selvom jeg sommetider er meget bekymret.

Min nevø er 21 år. Jeg husker den alder så tydeligt som var det et par uger siden jeg var så gammel eller rettere så ung.

Når jeg kigger i spejlet ser jeg en midaldrende dame, der er på vej ind i overgangsalderen. Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal stille op med den ændrende krop. Hvad tøj skal jeg f.eks have på. Jeg kan ikke gå i det samme slags tøj som jeg kunne for 10 år siden. Men tager jeg noget damet på bliver jeg for konet. Der er nogle der er rigtigt gode til at klæde sig smart efter deres alder også når de bliver mere modne, men jeg ved ikke rigtigt.

Jeg tænker dog at det dybest set ikke er så stort et problem. For der er jo noget, der er mig uanset alder og krop. Og der er desuden også noget ved min alder jeg har det ok med. Da jeg var 21 brugte jeg vildt meget energi på at tænke over fremtiden. Dengang var det sååå vigtigt at lykkedes med karriere og finde ud af hvad man skulle være og arbejde med. Nu er det ikke så vigtigt mere. Og det er en lettelse for mig. I morges bad jeg også og læste jeg i nogle bøger. Det giver de rette proportioner i livet. Jeg er begyndt at læse igen selvom det er noget jeg tvinger mig til om aftenen, inden jeg skal sove. Det er godt for mig at fordybe mig i det og få tankerne styret og struktureret. Jeg glæder mig også over mine venner og min familie, som jeg ved holder af mig. F.eks en af de gamle veninder fra den irske pub. Hun kender mig så godt og jeg hende. Det gør at man kan have et særligt godt forhold. For hun kender også mine svage sider og hun har fulgt mig igennem mange år. Det er en gave som jeg er meget taknemmelig for.

Her sidder jeg og skriver på db. Tror at det efterhånden er 7 år siden, jeg var herinde første gang. Min yngste var dengang 3 år. Min livsituation var helt anderledes og en ting er sikker: Jeg havde det rigtigt dårligt. Jeg havde det som om jeg hele tiden var ved at drukne mentalt. Jeg kunne ikke komme i land og bølger af smerte skyllede ind over mig. jeg oplevede det som at være i en våd klam sky. men også ensomt på en kold og død måde ligesom jeg lå i en grav eller næsten gjorde det, som om livskraften og -saften var ude af min krop. Jeg er stadig trist og føler mig ofte tung og ind i mellem rammer uoverskueligheden, stressen og selvbebrejdelserne. Men det er slet ikke det samme. Det er jeg glad for. Jeg prøver at arbejde med det og det skal jeg jo også resten af mit liv ved jeg.

Det blev vist til en ret så reflekterende dagbog i dag.

Kommentarer fra andre brugere

Hej hybenhjerte

Ja, du har ret, der er nogle ting, der naturligt ændrer sig med alderen. Jeg kan også mærke nogle tanker, nu hvor jeg nærmer mig de 50. Og du kan jo også se det på dine børn, der bliver større.

Det lyder positivt, at du også ser fordele ved din alder og ved, at du tænker på en anden måde nu. Det er måske også nogle vigtigere værdier, det med refleksion og læsning og fordybelse.

Jeg tror også, du er kommet langt. Det er dejligt at læse, at selvom du stadig kan være trist, så er det ikke på samme måde som før. Men du arbejder også meget med tingene og tænker meget. Ja, nogle gange kan man godt tænke for meget, men det kan jo også være godt at reflektere. Du er god til det og kommer tit med nogle spændende tanker.

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 5. oktober 2017 08:39