Læs dagbog

finde glæde?

En side i dagbogen ""
Skrevet af hybenhjerte 5. marts 2018 10:23

Snevejr. En weekend uden varme. Nu er det dog blevet ordnet. Når børnene kommer hjem fra deres far om nogle dage vil de spørge hvad jeg har lavet i weekenden og jeg vil svare det samme. Arbejde, kirke, lidt snak med naboen, oprydning, indkøb, rengøring, bibliotek, krimier i tv. En enkelt gåtur.
Jeg føler mig så kedelig. Jeg kan ikke engang sige noget sjovt som jeg kunne for bare et halv år siden. Jo lidt men jeg er mere alvorlig også udadtil...tror jeg.
Især for mine børns skyld prøver jeg at finde en glæde ved nogle ting. At jeg lever mit liv. Det vil jeg vil støtte dem. Men jeg går bare og er så trist. Hvor er det bare tåbeligt.
Min mellemste har fået et spiseforstyrrelse. Vi skal til møde på børneungsomspsyk hvor hun skal knyttes til en specialpsykolog og en sygeplejerske. Den sidste skal stå for spiseplanerne. Jeg ved ikke hvordan dette vil udvikle sig. Det var lidt af et slag da vi fik at vide at hun havde en spiseforstyrrelse. Jeg vidste det godt et sted. Det har bare ført så mange tanker med og følelser som skyld, afmagt, vrede. Jeg vil så gerne se håbet for jeg er sikker på at der er et håb som jeg bare ikke kan se nu.
Og nu kan jeg ikke engang støtte hende ved at være glad, eller ved at gøre ting jeg er glad for.
I går tvang jeg mig ud af gå en lille tur. I dag vil jeg tvinge mig til at læse avis. Ellers ligger jeg bare og ser tv og laver ingenting. Børnene er hos deres far i disse dage.

Det at vælge at leve mit liv, at vælge at fokusere på nogle ting så jeg ikke bliver trukket nedad i noget negativt er noget af det jeg har fundet ud af gennem min datters spiseforstyrrelse.
Mine børn har nogle store tanker om deres uddannelse arbejde og den slags. Men de er jo også følsomme på hver deres måde. Pyha hvor får de det hårdt tænker jeg også.
Jeg har også mærket og fundet ud af at lykke ikke er reelt i livet. Livet er noget der skal leves. Man får jævnligt chok, der ryster en. Man er alene også selvom man skulle være sammen med nogle. Selvom livet måske er retfærdigt synes det ikke altid sådan for os mennesker. Sorg, sygdom og smerte og død rammer ligesom i Cohens ”Who by Fire”. I weekend blev min søns nærmeste legekammerats mor bisat. for en mdr siden blev hun diagnostiseret med kræft. Jeg læste det på FB. Jeg har besøgt hende og hun mig. Hun så fit og frisk ud. Det er et chok for mig men noget der sommetider sker i livet.

Sommetider kan man gøre nogle ting for at glemme. Og et sted i mig tror og håber jeg. Jeg ved ikke om jeg elsker. Jeg vil gerne elske livet men det er svært for mig. Min mor sagde noget klogt. Nemlig at det vigtigste var at elske. For så mistede man aldrig. Og når jeg elsker min datter så er det som det skal være, jeg mister ikke uanset hvad der sker. Det kunne jeg godt bruge til noget. Størst af alt er kærligheden og det tror jeg også at den er. Det er bare så svært at være menneske. Man må gøre sit bedste.
Jeg vil virkelig prøve at fokusere på de positive ting. På at jeg har en mor, en bror og en stedfar der elsker mig. De har allerede mere end vist det og det rører mig meget. Jeg har også nogle børn, der elsker mig, men jeg kan bare ikke støtte dem som jeg virkelig gerne ville. De må nøjes med min kærlighed. Og jeg kan ikke mærke at jeg giver min kærlighed.
Selvom min stemme er i udu . Jeg ved ikke hvorfor, har været ved lægen og blive podet for det ene og det andet. De kunne ikke finde noget og foreslog at jeg fik tid ved en halslæge. Jeg synger ikke godt på mit arbejde. Jeg kan mærke at der er noget i vejen med min strube/stemme. Det kan jo også være noget psykisk men jeg må udelukke det fysiske først. Men selvom min stemme er i udu kan jeg stadig lide at tegne. Jeg skal bare finde ind i det. Det vil jeg også prøve at gøre i dag.
Jeg har meldt mig til at deltage i en meget let del af en korkoncert. Men jeg kan høre at min stemme ikke er god, så jeg har fortrudt.
Jeg vil have en god dag i dag. Prøve at diciplinere mig så jeg ikke falder ned sofaen og tænder for tvet.

jeg siger til min datter at hun er dejlig for den hun er og ikke for det eller om hun kan vælge hvad hun skal efter folkeskolen. Heller ikke på grund eller trods af hendes vægt. Hun er bare en dejlig person.
Sådan siger jeg til hende og tænker: Hold op det kan du ikke selv gøre. Du ser jo ikke på dig selv sådan. Hvis du nu synger dårligt nu. Er du så stadig ligeså god som menneske eller person, ligeså meget værd. Ups. Eller hvis du ikke har lavet interessante ting i weekenden du kan fortælle dine børn om. bliver de så trætte af dig eller er du ligeså ok? Ups.


Kommentarer fra andre brugere

Hej hybenhjerte

Jeg vil bare sige, at jeg synes, du gør det rigtig godt som mor og som menneske generelt. Du kæmper for dine børn, og du vil gøre alt for dem. Du giver dem masser af kærlighed, og det er jo det vigtigste.

Ja, det ville da være rart, hvis du kunne finde mere glæde, så du også kunne udstråle det mere, men det skal også være for din egen skyld og ikke kun for dine børns. Men jeg kan godt forstå, hvad du mener.

Kunne I finde på noget at lave sammen, dig og børnene? Mere end hvad I gør nu?

Jeg håber, det går i orden med din hals. Den (stemmen) lever du jo af, så det er ikke rart, når den ikke fungerer.

Kh jhn

Skrevet af JHN1, 6. marts 2018 19:50