Læs dagbog

tanker nu

En side i dagbogen ""
Skrevet af hybenhjerte 12. marts 2018 09:19

Min datter har været hos mig i et par dage. Nu er hun taget hen til sin far. Spiseforstyrelse.

Pyha. Huset har været fuld af mad eller rettere hendes tanker om mad, (forsøg) på diverse diskussioner om mad.
Ved første besøg hos psykolog på psyk fik vi at vide at vi bare skulle servere mad som fra før hun blev syg. Det var for mig en lettelse i forhold til de der madplaner som hun skulle følge på det somatiske sygehus. Det går op og ned og jeg vil ikke skrive så meget om det. Andet end at der er meget styrke i det og det kan til tider være voldsomt. Men det siger jo også noget om at hun har en styrke i sig, som jeg tror kan bruges til noget konstruktivt og positivt. Vi har også lavet andre ting i weekenden, bl.a. noget kreativt.

I denne periode har jeg gjort mig nogle overvejelser.
For eksempel at der er noget der er min opgave i det her og noget der ikke er. Jeg skal tilbyde hende noget mad, men hjernearbejdet og spisearbejdet er ikke mit. Min datter har noget hun skal deale med, evt nogle erfaringer som hun skal gøre. Jeg skal også gøre erfaringer men ikke hendes.
Jeg vil gerne støtte hende optimalt og tænker at det med at adskille mine opgaver i det her fra hendes er en del af støtten.

Jeg skal også, for alle parters skyld, finde andre fokuspunkter der giver mig ro i hovedet. Noget der på en gang gør min verden større og mindre.
Jeg er begyndt at læse. For en mdr siden kunne jeg slet ikke samle mig om at læse fordi jeg var så fortvivlet på mit datters vegne. Nu kan jeg læse igen.
Min mor har givet mig et års abonnement på en avis i julegave, der netop er begyndt at komme. Nu tvinger jeg mig til at læse den, eller det gjorde jeg til at begynde med, nu er det blevet noget jeg har behov for at gøre for at samle mig og for at tænke på andre ting. Det er også godt og sundt for mig at få sat mine problemer i et større lys.
Og så tegner jeg.
Jeg tror at jeg vil købe en masse blomster eller planter. Bare få noget liv i lejligheden.
Måske skulle jeg få mig lidt luft de kommende dage hvor hun ikke er her.
En del i min omgangskreds ved godt hvordan sagerne står og de er begyndt at fortælle noget fra deres familie som jeg ikke vidste. Jeg er sikker på at det er fordi de nu ved at jeg ikke kan mobilisere et perfekt liv eller familie og så er det ikke farligt at fortælle mig noget. Så måske kommer der noget konstruktivt ud af den tilsyneladende elendighed.

For nogle år siden især under mit ægteskab tænke jeg meget på min vægt eller rettere var det efter fødslen af mit første barn (der nu er 18). Min krop ændrede sig, jeg blev sulten og tog på. Min eks sagde at hvis jeg blev meget meget fed så vidste han ikke om han ville blive hos mig. Det var idiotisk sagt. Samtidig har mit selvværd nok aldrig været helt godt så igennem årene troede jeg på hvad han sagde. Jeg troede på at jeg ikke var god nok hvis jeg ikke var slank. Så den kombination var jo slet ikke god. Jeg var så utilfreds over at jeg ikke magtede at tabe mig og syntes ikke at jeg havde nogen rygrad i det med at tabe sig. Jeg syntes jeg var grim og jeg kan huske at jeg også skrev meget om det herinde. Efter min datter har fået en spiseforstyrrelse er jeg blevet ligeglad. Når folk, især veninder og bekendte taler om deres vægt og at de synes at de er dovne, så siger jeg at dovenskab eller det de oplever som dovenskab jo ikke behøver at være noget dårligt. Jeg er ikke ligeglad med det med at have det godt. Og sundt mad er også fint nok. Det er også sundt at røre sig og få luft. Men alt det der damebladsvægttabspis, særlig alternative slankende diætagtigt mad og motion fordi man skal tabe sig hvis man er lidt overvægtig. Slankeindustri, mediehysteri og kollektiv løgn, det er hvad det er. Budskabet i det usunde budskab er: Tab dig, så bliver du lækker, attraktiv og lykkelig. Du holder også al sygdom og død fra døren. Du får det på aller måder godt. Det rager mig en høstblomst i dag. Og jeg bliver irriteret og provokeret fordi min datter har taget det til sig og overopfyldt samfundets og mediernes ævl om at slanke sig og få et perfekt krop og dermed et perfekt liv.

Min mor sagde også at jeg bliver stærk. F.eks når jeg mange gange har oplevet den hårde spisesituation med min datter så får en jeg erfaring og styrke i den og det vil smitte af på andet. Det tror jeg hun har ret i for det kan jeg se på hende og i hendes liv.

Jeg fik et brev fra en gammel veninde. Det var meget sødt og opmuntrende og rørte mig meget. Jeg tror på det hun skriver for vi er som sagt gamle veninde og hun kender mig godt på godt og ondt.
Jeg tænker også en del på mine to andre børn, hvor den ene nu er blevet 18, så helt børn er det ikke. Men de oplever jo også en del i det her. Jeg er bevidst om at jeg skal være der for dem. jeg ved ikke helt hvordan og hvor meget negativt denne periode er for dem. men de skal også have deres platform i livet.


Kommentarer fra andre brugere

Hej hybenhjerte

Min tidligere læge sagde engang til mig, at hun havde set meget styrke hos mig, som jeg startede med at bruge negativt, men som jeg fik vendt og brugt konstruktivt og positivt i stedet. Jeg tænker, at din datter også kan få vendt den styrke, du ser hos hende, så hun kan bruge den på den rigtige måde.

Det er pisse hårdt med en spiseforstyrrelse, og det må være virkelig svært at stå på sidelinjen og skulle forsøge at hjælpe, men nok ind imellem blive stødt væk. Det er med sikkerhed også rigtig hårdt for din datter, og hun er så ung og har ikke så stor erfaring med livet at trække på. Jeg håber virkelig for jer, at I får en god hjælp, så hun kan komme videre, ja så hele jeres familie kan komme videre.

Mange tanker fra jhn

Skrevet af JHN1, 12. marts 2018 19:16