Læs dagbog

Hverdag/mandag

En side i dagbogen ""
Skrevet af hybenhjerte 16. april 2018 08:16

Mandag. En travl weekend. Jeg burde ryste og være helt forvirret, men det er jeg ikke. Der må være noget der gør/har gjort at jeg ikke er stresset nu. og jeg ved ikke helt hvad det er. Men det kan jo være jeg finder ud af det. Kan det være min daglige gåtur, noget så banalt? Jeg ved det ikke.

Udover at jeg har set en del mennesker, har jeg også fået lavet nogle projekter og været ude at få noget luft, været i KBH til et arrangement.

I dag står den på vasketøj, ordne køleskab, handle, købe sportstaske til min datter, evt købe en microovn, aflevere noget til min ex som min datter skal bruge i morgen, slappe af, gå tur eller cykle, læse avis, lave frikadeller til i aften og i morgen.

Det er meget kan jeg se. Måske skal jeg prioritere i det og lave noget af det i morgen formiddag og så bliver det noget med at sætte flueben ved det jeg har gjort.

Sikke en db jeg her skriver om organisering. Det er nok nødvendigt for mig pt. for det kan skabe ro i en hjerne og et hverdag hvor nogle ting kan være rodet.

Min store søn har været en del hos mig på det seneste. Hvor er det bare hyggeligt. jeg nyder det så meget. Han tænker meget over tingene og taler med mig. Han er sådant et dejligt menneske. jeg bliver også lidt rørt fordi det er noget relativt nyt at vi taler så meget og så godt sammen. Nu er han jo også blevet ældre, det gør nok også noget.

Jeg så et program om kærlighed i går. Det provokerede mig lidt fordi der kom alle mulige argumenter for at være gift og blive i ægteskabet. Et af argumenterne var at ens liv blev længere af at være gift og så blev det tilføjet at det naturligvis også kunne blive længere hvis man havde et godt netværk. man fulgte et lykkeligt ægtepar der havde levet sammen i 16 år. Man fulgte ikke nogle der levede som hund og kat eller hvor den ene slog eller manipulerede eller dominerede. En lykkelig gift mand sagde at alle de der skændes endelig ikke skulle blive skilt men blive sammen for det bliver godt og er det bedste. Det sårer mig virkelig når folk siger sådant noget. De gør det jo ikke for at såre. Det ved jeg godt.
men jeg ville hjertens gerne have levet med den samme mand i hele mit liv og ved også at det hele aldrig er en dans på roser. Det var bare nødvendigt at gå. Hvis jeg ikke var gået var jeg (og han) og vores børn blevet mere eller mindre ødelagt af forholdet. Det var ikke ligegyldigt eller "for sjov" at jeg blev gift og det var det bestemt heller ikke da jeg blev skilt. Jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund at jeg gik. jeg kan se på os alle og uden tvivl at det var det rigtige. Jeg synes samtidig at den knuste drøm om et livslangt ægteskab er smertefuld og det der lige ind i det at denne alvidende lykkeligt gifte ægtemand taler. Man skal være varsom med at tale på andre folks vegne og det gælder på mange områder. Men som sagt så ved jeg at han ikke gjorde det for at såre nogle. Måske var det dybest set en kærlighedserklæring til sin kone og så var det jo på sin vis godt.
...Desuden må man jo leve med konsevensen af sine valg. Det indebærer også at man må leve med det ene eller det andet menneskes mening om det valg og det gælder så også her.

Synet og JHN: Mange tak for jeres kommentarer i min dagbog. Det var opmuntrende. :-)

Kommentarer fra andre brugere

Hej hybenhjerte

Jeg forstår godt behovet for at skrive dine tanker ned om at få organiseret det hele. Sådan har jeg det også. Det skaber lidt ro i hovedet. Jeg håber, du har nået det vigtigste, men uden at blive stresset!

Ja, det kan måske være svært for nogen at forstå skilsmisse-behovet, hvis de selv lever i et lykkeligt ægteskab, men jeg er nu på din side. Hvis man ødelægger hinanden og børnene mere, end man bygger hinanden op, så er det bedst at gå. Jeg tror også, at nogen giver op "for hurtigt", men der er jo samtidig mange tilfælde, hvor det bare ikke dur (længere) at være gift, og så er det da bedst at tage konsekvensen af det. Men ja, det er selvfølgelig godt, at der stadig er nogen, der faktisk er lykkelige i et ægteskab. Det er jo dejligt for dem. :) Jeg synes, det er godt, at du gik, når du ikke fungerede, og det lyder også som om, din mand på ingen måde var god for dig mere, når du sådan fortæller om ham.

Selv tak for dine søde hilsener.
Kh jhn

Skrevet af JHN1, 16. april 2018 19:29

En af de sårende ting ved mennesker er at de ofte mener deres egen løsning kan gælde for alle.
Sådan hænger det jo ikke sammen.
Du har fuldstændig ret i at der intet sundt godt eller konstruktivt er ved at være i et forhold der ikke kan fungere, der er næppe heller noget livsforlængende ved det.

Jeg har hørt at det ikke er sundt at være ensom og at man kan leve længere hvis man ikke er ensom, men man kan jo være frygtelig ensom i et forhold, og så man kan være single og have gode nære relationer og dermed ikke være ensom.

Det lyder som nogle ret snævertsynede selvoptagede udtalelser der har været i det program, det har jo bare været heldigt for dem at konflikterne var så forholdsvist små at de kunne løses.
Det gælder jo ikke for alle, det er ikke alting man selv er herre over, men det får man jo ofte først indsigt i når man selv oplever det.
Men jo bortset fra det, kan det sikkert sagtens dybest set have været en kærlighedserklæring til konen som du skriver, det er ikke altid folk tænker så langt udover egen næsetip, og måske kan det også være måden programmet blev klippet sammen på, der kan være så meget, men giver dig fuldstændig ret :)

Skrevet af Skovtrolden, 17. april 2018 18:47