Læs dagbog

skraldespand/ventil

En side i dagbogen ""
Skrevet af hypenhjertet 16. juni 2020 23:39

Lige inden jeg skrev denne db kom jeg til at tænke på at jeg ofte skriver om angst, bekymring, panik, sorg, kedafdethed, noget negativt. At jeg ofte bruger dette forum som en mulighed for at komme af med eller som en ventil til at lukke negativitet ud.

Jeg har lyst til at sige, inden jeg forsætte med mine bekymringer mv. at jeg også oplever at jeg har gode ting i mit liv. jeg kender nogle virkeligt dejlige mennesker. Der er også trælse msk mennesker, frygteligt irriterende msk, men der er faktisk mange dejlige msk. Og det glæder mig. En masse af den lille (store) godhed, trofasthed glæder mig.
Jeg er også begyndt at tænke over det menneskelige, vilkårerne.
Jeg er glad for at jeg ikke sidder fast i noget, jeg kunne have siddet fast i og som ville have ødelagt mig fuldstændigt.
Lige nu har jeg ikke ondt.
Jeg har kunnet sove ude på min altan i to nætter uden problemer med at falde i søvn.
Jeg glæder mig over mine børn, selvom de nok ikke ved det.
Jeg ved hvad jeg skal lave til madklub.
Og der er flere ting, jeg glæder mig over...

Og så til ventilen/mine bekymringer mv.

Hm. Der er mit job. Der er noget med den praktiske kommunikation der ikke fungerer pt. Det irriterer mig virkelig. Folk prøver sikkert at gøre deres bedste, men når vigtige ting ikke formidles går det mig på og jeg tror faktisk at det er derfor at jeg ikke kan sove i nat.

Det gode er pt at jeg har fundet en måde at takle en svær kollega på. Lige nu går det ok.

Jeg kan ikke lide denne årstid. Ja der er fint og grønt og man kan bade. Men ellers er det for varmt og jeg bliver bims af varmen. Foråret er fint og efteråret er vidunderligt, men sommeren er bare varm.

Og så er der sommerferien, som jeg ofte har det lidt svært med. Kan faktisk bedst lide hverdagen. I år er sommerferien blevet lidt speciel. Jeg kommer til at være sammen med min yngste (datter på 13). Hun er meget sød og omgængelig. jeg havde bestilt et højskoleophold til os, men det er blevet aflyst pga Corona og hun har ikke lyst til et andet ophold. Så vi tager til Jylland på et tidspunkt. Måske besøger vi nogle af mine venner. Måske skal vi være i min mors sommerhus noget af tiden, måske hendes hus, måske min brors lejlighed i Nordjylland.


Men intet er planlagt endnu. Det er også lidt svært fordi min mors hofte er helt tosset eller rettere føles det for hende som om det er lårbenet, det er galt med. Jeg frygter at hun skal opereres. Hun er 76 år og jeg frygter at det bliver for hård en operation i den alder. Så vi kan ikke regne med at hun er mobil. jeg tænker at hvis alt held er ude så må vi lægge i telt et sted. jeg har snakket med min datter om Skagen, selvom der er et godt stk vej fra hvor vi bor. Måske betyder min mors sygdom også at hun skal have hjælp. Men jeg har tre ugers ferie, så jeg skulle nok kunne nå at hjælpe og gøre noget med min datter.

Det er dog også den uvished, jeg frygter og så det at jeg måske bliver irriteret på min mor og min stedfar, hvis vi er for meget sammen. Næ nej jeg skal ikke ringe rundt og lave aftaler, siger min mor. Jeg synes at jeg er lidt i et dilemma pga hendes sygdom.

jeg orker heller ikke helt samfundet mere. Står på en måde af politisk. Udfører dog min borgerpligt ved valg og sådant.

Men her til aften hørte jeg at man skal man til at undersøge om 14 årige viser tegn på mistrivsel for at opsnappe psykiske lidelser. Det kunne jo være meget smart. Men der er jo mange 14 årige der ikke har det godt. Desuden er der nogle der siger og jeg har også erfaret at teenagere foregår en "ombygning af øverste etage" og kan man så måle om de er normale. Jeg frygter at man kommer til at stemple dem, der ikke følger et eller andet snævert normalitetsbegreb, eller en bestemt gruppe i samfundet, der ikke har så mange penge. Jeg synes ikke at det er dårligt at være opmærksom på de unge, men der er en helt del unge der i nogle år flyver lidt rundt og nogle vælter omkuld i deres sind, mens andre ikke gør. Kan man virkelig forudsige hvem der kan vælte og hvem der ikke kan? Hm i nogle tilfælde kan man måske. Måske er det en god ide, det er bare ret følsomt og kan måske også være en svær balancegang.

Jeg orker heller ikke al det hykleri, der er i forhold til miljøet. Nu vil staten støtte SAS. ja lad os få gang i luftfarten og forureningen igen. Lad alting blive som før og forbruget skal op. Alting skal bare gå hurtigere så vi kan få tjent flere penge. Forbrug, forbrug, forbrug.

Man kan ikke gøre ret meget ved det, men tænke over hvad man selv vil. ja det kunne jo også være at der kommer en modreaktion til denne økonomiske hidsighed.

Jeg tænker på at jeg gerne vil leve et stille og roligt liv i en lille lejlighed eller bo i et hus med (køkken)have og have en kat. Kommer til at tænke på sangen "Noget om helte"


Stort og småt herfra. Vil prøve at få sovet....God nat herfra.

Kommentarer fra andre brugere

Inspirerende tanker du deler.
Jeg genkender en del af dem.
Lige mht. det med de 14 årige, så synes jeg også diagnoser hurtigt kommer til at lyde som om det er noget meget slemt, min egen diagnoser lyder også på nogle af punkterne som en person der virkelig er tabt fra denne verden, og det er jo simpelthen bare så firkantet, meget af det er jo netop som du også skriver, individer der måske stikker lidt ud fra den allermest almindelige norm, det behøver ikke være sygt.
Jeg håber ikke det når derhen hvor alt skal sygeliggøres for at blive taget alvorligt, det er rigtig positivt med mere fokus på trivsel, det manglede i høj grad da jeg voksede op, men jeg håber de finder på andre alternativer end "psykisk lidelse" hvis nogle har problemer udover hvad man bør slås med alene, udfordringerne kan jo godt være store, men med den rette hjælp kan mange måske undgå at udvikle diagnosekrævende tilstande.
Jeg er helt enig med dig i at det er balancegangen i det som er vigtig. :)

Skrevet af Skovtrolden, 18. juni 2020 02:41