Læs dagbog

om en måske Trold og om en indre Trold

En side i dagbogen ""
Skrevet af hypenhjertet 19. juni 2020 22:28

jeg er ved at genlæse en bog, der hedder "Trolde-Om mennesker, som har andre mennesker i deres vold" af Henriette Eiby Christensen.
En Trold er et msk, der er ødelæggende for deres omgivelser.
Den indre Trold er det inde i en der fortæller noget ødelæggende om en.
Det kan være nogle indlærte mønstre fra barndommen/ungdommen/tidl oplevelser og erfaringer.
Den indre Trold er også det der mærkeligt nok gør en "tryg" i forhold til en ydre Trold.


Jeg har tænkt en del over min indre Trold. Jeg vil gerne være bevidst om den, så kan jeg måske komme videre i mit liv. Min indre Trold gør mig i tvivl om hvad der er sandheden om mig, om mine meninger og om mine beslutninger og vurderinger.


I dag var jeg sammen med en, som jeg har kendt i ca 8 år. Han er en jeg er nødt til at være sammen med og samarbejde med . Ikke en ven, ikke en kæreste og ikke mand, jeg lever med. Jeg har tidligere været blandet af at være fascineret af ham og irriteret. Nu er jeg bare irriteret. Og jeg er utryg ved ham.


1. han forstyrrer mig ved snak. Jeg har brug for ro. Han forstyrrer også andre.
I dag sagde jeg til ham, at det var vigtigt at vi på de og de tidspunkter ikke skal smalltalke, for det forstyrrer.

2. Han overholder ikke en meters grænsen. Her tænker jeg både på smittefare men ikke kun det, for det irriterer mig også ellers. Det er ubehageligt når han stiller sig klods op af mig. Han berører også en når han går forbi. Jeg har ikke noget imod at kramme eller blive berørt, men her er det sammen med hans anden adfærd er det bare for meget eller forkert.

3. Han laver aftale på egen hånd selvom han ikke har kompetence til det og får sin vilje igennem. Lidt svært at forklare. Det er noget med at regler ikke gælder så meget for ham som for andre.

4. Han kan ikke takle kritik. Når nogle har prøvet at få ham til at følge nogle regler, sagt noget til ham gælder det jo ikke. Så man tør iikke sige noget. Det er også lidt svært fordi det foregår som det gør. Desuden så hjælper det jo ikke.

5. han kan blive vildt dominerende, aggressiv og dominerende i en diskussion.

6. Sommetider gør han mig og andre til noget vi ikke er.

7. Nogle er kommet hen til mig og fortalt noget om ham, hvordan han forløber sig eller er braldrende. Men de tør ikke gå til ham og sige det.

Og så er det blandet med noget jovialitet, et "hyggeligt" grin.


Jeg har tænkt over hvorfor jeg blev så irriteret i dag på ham. Måske skyldes det Corona, at vi har haft en pause.

Måske er det godt at jeg mærker hans grænseoverskridende adfærd. Det ville jo være værre hvis jeg ikke mærkede noget. På den anden side er det noget jeg må prøve at ignorere for han ændrer sig i hvert fald ikke. Det er bare så svært når han er så pågående og dominerende.

hm. så er der min indre Trold. Hvad siger den?

Den fortæller mig at jeg ikke er værd at elske. Det er den korte udgave.
Den fortæller mig at jeg er for grim, gammel, tyk, rodet, skør, overfølsom til at elske.
Den er for bange for at blive afvist.
Den fortæller mig at jeg er for dårlig til at kommunikere.
At det er min skyld hvis noget som helst går galt i en situation
At jeg ikke må fejle
At jeg skal bliver bedre
At jeg skal skamme mig når jeg fejler, at jeg skal skamme mig når jeg roder, at jeg skal skamme mig fordi jeg er for tyk.

Jeg har jo en drøm. Om at få/vise tillid og om at føle mig og blive elsket. Nu tror jeg ikke det er muligt. En af grundende er at når jeg har Trolden i mig, så er det jo netop ikke muligt. Det gør mig trist.

I bogen blev der stillet et spørgsmål i forb med afsnittet om den indre Trold. Hvordan har du det?

Pyha et spørgsmål. Sådan genreelt et det et lidt træls spørgsmål for man går ikke rundt og er lykkelig ustandseligt. Men i forhold til konkrete situationer giver spørgsmålet god mening for mig.

Jeg vil prøve at gøre noget ved det her. Vil prøve at gøre en god ting for mig selv hver dag. Det tror jeg kunne være sundt.