Læs dagbog

SÅ SEJT!! / Respons til Augustha2

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 1. oktober 2018 12:04

Den ældste ville gerne have en EUX uddannelse som konditor (hvor han både får erhvervs og gymnasie uddannelse), det viste sig at være utrolig svært at finde en elevplads, godt nok har konditorerne/bagerne selv valgt, at tage EUX uddannelsen ind i faget, men derfra til at ansætte EUX elever er der åbenbart langt?

Så den ældste indså, at han måtte gå andre veje. Han var igennem mange ideer hvor han i sidste ende ville komme ud som konditor med en gymnasieuddannelse, men de fleste ville tage meget længere tid, end en egentlig EUX.

Men den ældste var ligeglad, bare han nåede sit mål.

Så blev han tilbudt en EUX elevplads, men som bager. Den ældste fandt ud af, at han kunne overbygge denne uddannelse med et forholdsvist kortvarrigt forløb og så både blive bager og konditor, og student.

Så han slog til.

Elevpladsen var i en kæmpe supermarkedskæde, og jeg må tilstå, at jeg havde mine tvivl om den håndværksmæssige værdi af elevpladsen. Men jeg tænkte også, at hvis de var godkendt til at tage elever, så ville eleverne jo også lære det de skulle. Så jeg holdt tankerne for mig selv, og den ældste virkede meget glad for stedet.

Manden og jeg talte med den ældste om, at hvis han ikke var helt tilfreds kunne han jo søge andre steder, han havde jo en prøvetid på 3 mdr. hvor han kunne sige op fra dag til dag. Men han sagde vi skulle stoppe, nu var han i gang og nu blev det sådan. Ikke mere stress, sagde han, jeg har brug for ro nu.

Jeg hentede ham tit fra arbejde, så kunne jeg handle i supermarkedet inden han fik fri og han ville spare tid, da han så ikke skulle med det offentlige. På turen hjem spurgte jeg ind til hans arbejdedag. I starten var han helt fremme i skoene og fortalte glad om det hele.

Men det var som om den glæde dalede som tiden gik.

Det lød på mig mere som produktions/fabriks arbejde end egentlig håndværk, der var ikke meget de lavede fra grunden, der var meget bake-off.

Jeg tænkte også på hans jobmuligheder som udlært. Jeg tror en uddannelse hos en rigtig bager vægte mere end en supermarkedets.

Jeg fulgte i al hemmelighed med på en hjemmeside hvor arbejdsgiverne kan søge elever.

Så dukkede der en op.

Jeg tænkte, nu gør jeg det, nu siger jeg det til ham, selvom han har sagt, at vi skulle stoppe.

Jeg forklarede ham om stillingsannoncen og stedet. Jeg havde været på deres hjemmeside og læst om dem, det lød lovende, og de laver det hele fra bunden. De søgte en EUX bager elev, men havde også en EUX konditor elev, så de lavede også meget konditor arbejde.

Den ældste tøvede først, jeg kunne mærke på ham, at han ikke rigtig orkede, men egentlig gerne ville, men jeg ville ikke presse på, så jeg lod der gå nogle dage og spurgte ham så igen. Det var i en weekend og han sagde, at han havde tænkt sig at kontakte bagermesteren den følgende tirsdag hvor han havde fri.

Her aftalte han at komme til samtale den efterfølgende søndag kl. 8 om morgenen.

Manden og jeg kørte ham til bageriet, da det lå et stykke herfra. Vi ventede spændt i bilen imens han var til samtale.

Da han kom tilbage, næsten 1 time efter, havde han en stor parpirspose med alverdens lækkerier i.

Han satte sig ind i bilen.

Jeg spurgte: Har du købt hele butikken?

Den ældste svarede: Nej, det får man, når man er ansat ; )

Han startede den efterfølgende onsdag, så kunne han sige op i supermarkedet mandag, holde fri tirsdag og så starte det nye sted onsdag!

SÅ SEJT!!

Og han er SÅ glad : )

Og der er ingen tvivl om, at her lærer han ALT!!!

Kommentarer fra andre brugere

Hvor er jeg glad på jeres vegne søde JV <3 jeg smiler over hele 5-øren :) Jeg håber så meget på at han forbliver glad for det nye sted <3

*stort kram*

Skrevet af Noralie90, 1. oktober 2018 12:12

Jeg er desværre ikke enig med Noralie.

Jeg bryder mig slet ikke om den måde, du styrer dine børn på.

Mvh. Augustha

Skrevet af Augustha2, 1. oktober 2018 16:39

Jeg synes nu det ville være ærgerligt, at han står så mange år i lære og så ikke vide hvordan han laver en napoleonshat, andet end at tage den fra fryseren, sætte den i ovnen for derefter at dyppe den i chokolade.

Nu starter han med en pose mel, han lærer at bage.

Og han er vildt glad for skiftet til et rigtig bageri.

Det er for mig det vigtigeste, at han er glad og tilfreds.

Hvorfor ikke vejlede og give den erfaring jeg har videre til drengene?

De vælger selv hvad de vil!

Skrevet af jegvinder, 1. oktober 2018 17:16

Augustha man kan tydeligt høre at du ikke kommer på chatten. Hvis du gjorde, ville du vide hvor fantastisk en mor JV er! Hun hjælper drengene med lektier, hører dem en hel dag inden eksamener, kører til og fra, henter dem hvis de lige har glemt penge til bussen, kører ud og handler tøj med dem, trods at hun er fuldstændig færdig mentalt når de kommer hjem, laver mad til dem, rydder op, vasker tøj osv! Jeg har tit sagt til JV at jeg ville ønske min mor var mere som JV, og det mener jeg! Jv styrer ikke sine børn, hun viser dem alternativer, og så kan de vælge at tage imod dem eller ej. Er sikker på hun heller ikke ville lede hvis drengen stadig var i lykkerus over sin arbejdsplads...

Skrevet af Noralie90, 1. oktober 2018 17:23

Og til dig JV, blæs på hvad augustha siger!! Du er en fantastisk mor! Jeg har flere gange sagt at jeg ville ønske min egen mor var mere som dig, og det står jeg ved! Du hopper på tungen for de unger, og det er så flot gjort af dig at du finder overskuddet til at kigge efter en ny plads til den store! *Thumbs up*

Skrevet af Noralie90, 1. oktober 2018 17:25

Kære jegvinder og Noralie

Jeg kan godt se, at I har en pointe :-)

Og at du, jegvinder, bruger din livserfaring til at guide dine børn.

Tillykke med elevpladsen til din søn.

Kh Augustha

Skrevet af Augustha2, 1. oktober 2018 17:55

Tak Nora <3Tak Augustha : )

Skrevet af jegvinder, 2. oktober 2018 09:31