Læs dagbog

En god beslutning

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 6. december 2017 10:35

Vi skulle holde jul med mandens familie i år.

Det har jeg aflyst!

Helt og aldeles aflyst.

Helt egenhændigt.

Jeg sagde til manden, at jeg ville holde jul med min mor og træfar i år, hvis det var muligt, for det har jeg brug for. Jeg har brug for ro og fred.

Jeg kan slet ikke overskue juleaften med hans familie. Der er så mange ubekendte. Man ved aldrig hvem der kommer og hvor mange. Mandens svigerindes familie er lidt af en mundfuld, det har jeg slet ikke lyst, rum eller overskud til. Og sidst vi holdt jul hos dem var det absolut ikke en god oplevelse.

Nej, så jeg har sagt fra.

Jeg sagde til manden, at ham og drengene kunne gøre hvad han havde lyst til, men jeg ville holde jul med min mor og træfar eller bare blive hjemme.

Manden sagde: Ja, så trækker vi kræftkortet! - imens han grinte! Det passer mig godt, fortsatte han.

Og ja - det er rigtig nok.

Vi ved ikke hvad det ender med for min træfar, han er lige nu i gang med 3. kemobehandling. Lægerne vurderede at det skulle der til og så måtte de se videre hvordan det gik derfra. Så vi ved intet endnu om hvordan det kommer til at gå, hvor lang tid vi har ham endnu.

Jeg har talt med min mor om julen. Min mor og træfar skal være alene pga. smittefare. De vil ikke være sammen med små børn, eller de tør ikke. Og der er rigtig mange småbørn både på min mors og min træfars side. Så de har besluttet at holde jul alene.

Jeg har spurgt om jeg måtte komme. Det ville hun være glad for.

Men nu da manden er med på tanken, har jeg igen talt med min mor og min træfar, om hvad de siger til, at vi alle 4 kommer, altså kun hvis vi er raske. Det vil glæde dem begge : )

Hvis vi er syge, så holder vi jul hjemme alene.

Så nu er planen at vi tager hjem til dem. Vi deles om arbejdeopgaverne og så skal der bare hygges.

Min mor vil gerne spille julespil, vores julespil, hvor vi lægger 24 gaver i en lang række, så skal man først slå en etter, så må man tage den første gave i rækken, og så er det næste spillers tur. Så skal man slå en toer, og så må man tage den næste gave i rækken. Sådan fortsætter man til man er nået 24 ved slå med terningen og tælle opad, hvis man slår mere end hvilket nummer pakke man er nået til, gå turen videre til næste spiller.

Jeg har været ude og finde gaver, mange gaver, og nogle af dem er sådan lidt bedre gaver, personlige gaver, hvor jeg har tænkt på de andre hver især, om hvad de ville bliver glade for at få. Feks. har jeg købt karklude i Inspiration til min mor, som jeg ved hun ønsker sig og bøger af Jo Nesbø, som min træfar kan lide at læse, og sådan har jeg tænkt på dem hver især.

Sådan gjorde vi også da min mormor levede, det var hos hende vi startede spillet. Og da vi voksne ikke er på julegaver med hinanden, så kan man jo alligevel give lidt til de andre i julespillet.

Alle gaverne er pakket ind hver for sig, og når så alle pakker er fordelt ud, pakker vi op og så står det os frit at bytte gaver, og det er jo godt, for drengene er nok ikke så glade for at vinde karklude ; )

Manden har talt med hans bror og svigerinde og forklaret, at vi gerne vil holde jul med min træfar og mor. Det forstod de fuldt ud og sagde endda, at hvis vi endte med at holde jul alene, så måtte vi endelig komme til dem.

Jeg er rigtig lettet og glad. Det var en god beslutning og jeg er glad for at manden bakkede den op.

Jeg glæder mig til juleaften : ) <3