Læs dagbog

Dagen i går!

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 9. januar 2019 09:54

Jeg var til dyrlægen med den næstyngste kat i går, han er knap 10 mdr, en ret stor langhåret brunstribet og hvid blandingskat.

Vi kender ikke hans far, men hans mor, en trefarvet korthåret huskat, blev købt voksen af en studerende der boede i en 1 værelses på 4. sal, hun havde ikke haft kat før. Hun fik at vide at hunkatten var steriliseret, men da katten blev tykkere og tykkere tog hun den til dyrlægen for at få vejledning, hun troede hun fodrede den forkert. Det viste sig at den steriliserede hunkat var drægtig, hun fødte kort efter 5 killinger.

Den unge pige passede og plejede de 6 seks katte efter alle kunstens regler og satte killingerne til salg, her kommer jeg ind i billedet. Jeg blev smaskforelsket ved første øjekast og tog ind og så ham. Den unge pige rakte ham til mig, han var ikke så stor endnu, han kunne ligge i mine hænder. Første satte han sig på mine håndflader og kiggede på mig, så gik han en gang rundt om sig selv og lagde sig til rette, stadig i mine hænder, og lukkede øjnene.

Den unge pige sagde: Det der er meant to be! I har valgt hinanden : )

En måneds tid efter hentede jeg ham hjem : )

Nå, men i forgårs var han lidt mat i sokkerne, ville ikke rigtig lege med den yngste kat som han plejer, og sov en del. Jeg holdt ham inde, så jeg lige kunne følge med og gav ham kattebakke for at se om alt var ok den vej.

I går morges ville han ikke spise, så ér der noget galt, han er normalt et madøre! Så jeg tog til dyrlægen. Der var intet at finde på ham. Vi talte frem og tilbage. Hans afføring havde været lidt løs men ikke tynd, jeg havde taget en prøve med, men de fandt intet i den, han havde ikke tisset for nylig, men blære var lille, han havde ikke feber, og reagerede overhovedet ikke ved palpering nogen steder.

Hm!?

Så kom jeg i tanke om at i weekenden, da han lå og sov lagde jeg flere gange mærke til at han snorkede let. Vi talte hjerte/lungeorm, sjælden hos kat, men det sker, så vi blev enige om at undersøge det og tage blodprøver for at udelukke andet.

Og vi blev enige om, at give ham skånekost i vådform med lidt varmt vand, så det fremmer duftstofferne og derved få ham i gang med at spise og få styr på maven.

Vi kørte hjem igen.

Jeg fik han til at spise, men han var stadig mat og trist. Og tissede stadig ikke, og hans afføring var nu nærmest tynd.

Om aftenen smsede jeg min dyrlæge, om jeg måtte ringe til hende, jeg var nervøs over at han ikke tissede og tænkte på blæresten. Blæresten kan stoppe urinrøret til, så katten ikke kan tisse og det kan i værste fald give nyresvigt, hvis der intet gøres. Jeg havde mærket ham igennem, hans blære var ikke særlig stor, men jeg ville lige rådføre mig med hende.

Vi blev enige om, at give ham antibiotika nu da hans mave var tynd, og se tiden lidt an. Kl. 23 skrev hun til mig og spurgte hvordan det gik. Han havde ikke tisset endnu, men var ikke urolig og han hoppede op og ned uden besvær, han lagde sig tit helt udstrakt som han plejer, der var ingen tegn på at han havde ondt.

Vi aftalte at tales ved her til morgen, hvor der også ville ligge svar på blodprøverne.

I nat var jeg oppe og se til ham, han havde stadig ikke tisset, men virkede lidt friskere. Han fik lidt mad, som han lappede i sig med velbehag. Jeg gik i seng igen.

Her til morgen havde han tisset : ) Jeg ringede til min dyrlæge, der var intet på blodprøverne. Alt var skønneste orden. Vi blev enige om, at vi stadig tjekker for hjerte/lungeorm og fortsætter med antibiotika. Og jeg holder ham inde til på fredag. Fordi for at undersøge for hjerte/lungeorm, skal man have en afføringsprøve fra hver dag i 3 dage i træk.

Han er friskere nu. Lige nu sidder han, som han plejer om morgenen, på tæppet i vindueskarmen, og er travlt optaget af fuglene ved foderbrættet udenfor. Han vil rigtig gerne ud, men det går ikke før jeg har afføringsprøverne og han er tiptop igen.

I går startede den yngste og jeg med at køre ud til det snedkerfirma, hvor han havde aftalt at aflevere hans ansøgning.

Jeg havde sat gpsen til, så det var nemt, troede jeg, men der var så meget vejarbejde og omkørsel, at vi kørte rundt og rundt og kunne ikke komme til den vej, snedkeriet lå på!?

Vi havde heldigvis ikke nogen bestemt tid vi skulle være der på, men det stressede alligevel. Til sidst parkerede jeg et sted tæt på, nok ikke et sted jeg måtte, men derfra kunne den yngste gå hen til snedkeriet, mente vi!? Vi kunne ikke se stedet, fra hvor vi holdte!

Der gik lidt tid, så kom han tilbage, med ansøgningen i hånden!? Mester var ikke på snedkeriet som planlagt, han ville først komme senere, så vi måtte vende tilbage senere!

Okay, vi skulle også nå til lægen, da den yngste skulle stivkrampevaccineres, så vi besluttede at køre direkte til lægen, som så ligge i den stik modsatte retning og langt derfra, men vi gjorde det, for vi regnede ud, at så kunne vi på tilbagevejen hente katten, der havde tid hos dyrlægen kl. 12 og så derefter køre ud til snedkeriet igen.

Det gjorde vi så, vi nåede lægen, vi hentede katten og jeg fik lige set på kortet hvor jeg kunne parkede lovligt, så der var ro og fred imens den yngste gik ind med ansøgningen.

Mester var kommet og det blev til mere en bare en aflevering af ansøgning. De talte længe sammen og den yngste spurgte til sidst, om han måtte se snedkeriet. Selvfølgelig, svarede mester og den yngste blev vist rundt.

Han fik ros for måde han søgte elevplads på, det at han kom ud personligt og ikke bare mailede ansøgningen. Det er lige som det skal være, hvis man vil have en elevplads! sagde mester.

De aftalte at tales ved om 3. mdr, den yngste skal være færdig med 2. grundforløb og først derefter skal han bruge en elevplads. Han er ude og søge i god tid, da der er rift om pladserne og ikke så mange mestre der tager EUX elever.

Den ældste både skrev og ringede til mig i går. Han har det godt, er i fuld gang med undervisningen, og det er spændende. Hans bofælle er lidt speciel, men det er okay, sagde den ældste, det skal nok gå : )

Manden og jeg har det okay, han er startet på arbejde igen, og det har lettet trykket mellem os lidt, at vi ikke går op og ned af hinanden, som de sidste 14 dage.

I dag har jeg ingen planer, heldigvis! For i morgen skal jeg på Psyk. Jeg har lægesamtale kl. 9 og skal derefter i gruppe fra 10-12. Og når jeg nu er derude har jeg en lille plan om bagefter, at køre forbi min frisør og få klippet pandehår, han ligger tæt ved. Jeg kan få klippet pandehåret gratis, og jeg har ikke lige råd til den store frisørtur, selvom jeg trænger. De penge går nu til dyrlægeregning!

Sådan er det!

Tak for at du læste med, det blev en lang dagbog : )

God dag til dig
jegvinder