Læs dagbog

Til manden

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 9. marts 2018 10:46

Efter mødet på psyk i går står jeg nu med følelsen af

at det hele er min skyld, MIN sygdoms skyld
at du er helt fejlfri
at det er okay du ikke hjælper mere til her hjemme
at det er fair nok at jeg tager mig af alt
at det er ok at du tager ud og sejler og kun sørger for dig selv
at når du er syg skal du overhovedet ingenting lave
at jeg selvom jeg er MEGET syg skal tage mig af det hele
at jeg har disse tanker fordi jeg er syg
at jeg ser det hele forkert pga. min depression

- og så kan JEG lige ordne det med drengene med psyk næste onsdag. Det jeg har lovet dem ikke at tale om.

ALT ER MIT ANSVAR

ALT

- det er efterhånden lige meget om jeg bliver forladt, jeg er alligevel alene

Kommentarer fra andre brugere

Hej JV

(Der kommer lige nogle ord her og jeg håber ikke du tager dem for tungt eller misforstår min hensigt. Det er på ingen måde et forsøg på hverken at "forklare" dig noget eller lignende. Det er blot observationer jeg har gjort mig over en periode og noget af det jeg går og tænker på, når jeg læser dine DB indlæg).

Det lyder virkeligt ikke rart at sidde med de indtryk du har lige nu. Men måske er det en del af rejsen mod målet. At man også får lov at have de her følelser af at man er alene, at det er svært og gør ondt og at man føler sig ladt i stikken.

For alt det du siger har et fællestræk; At det er dine følelser. Det er det du føler. Det har intet med virkeligheden at gøre (og dog, selvfølgelig kommer de her følelser af en grund, men det er noget helt andet). Den erkendelse er du nødt til at acceptere. Det er ikke et udtryk for virkeligheden men for din måde at kapere det der foregår i dit liv lige nu. Og du må ikke underkende at du er et mørkt sted qua din depression der gør de her følelser så markante for dig.

Du har følelserne uden på tøjet, er sårbar og det giver dine skriverier også indtryk af, som jeg læser dem. Der er ikke langt fra dage med de her følelser til andre hvor du går hånd i hånd med manden og glæder dig over den kærlighed der er imellem jer. Det tyder på at du er meget påvirket af din situation og du svinger meget følelsesmæssigt. Husk dig selv på det. At der er ganske kort vej fra gråden til glæden. Især når du har det skidt. Du er nødt til at acceptere at dine følelser er "rigtige" på den ene side men på ingen måde udtryk for hele sandheden.

Når det er sagt har jeg da også tænkt din mand måske skulle være bedre til at tage lidt hånd om jeres situation sammen. Men samtidigt har jeg altså også tænkt at manden har været så syg at det faktisk kunne have kostet ham hans liv. Og måske har det gjort et så stort indtryk på ham at han altså også har svært ved at rumme det hele nu. Jeg har faktisk endda tænkt den tanke, at det måske kunne være han havde en slags "mini"-depression ovenpå alt hvad han er gået igennem og simpelthen ikke kan rumme din sygdom oveni, at han derfor opleves som kold og tilbagetrukket. Måske er han også sårbar og skræmt fra vid og sans i hele det her forløb I begge har været igennem. For sygdom i et parforhold er en fælles oplevelse.

(Nu kommer der så et par ord jeg håber du virkelig ikke tager for tungt for sådan er de ikke ment).

Jeg synes dog på en eller anden måde at du væver lidt i det samme som du egentlig godt selv ved er et problem. Nemlig at dine leveregler fortæller dig at du skal være noget for nogen for at have værdi. Og samtidigt ved du godt inderst inde det slider dig ned, men vanerne er så indgroet at de er svære at bryde.

Hvad er det du skal ordne? Opvasken? Maden? Kørsel? Tøjvask? Rengøring? Indkøb? Aftaler?

Hvor mange af de her ting kan du give slip på, hvis du ikke orker dem? Jeg tænker det er her du kan give lidt slip. Jeg ved ikke hvor gamle dine drenge er, men er man over 14 år kan man altså godt smøre sin egne madder. Så må man lave af rugbrød og færdigretter en periode. Det samme med de andre ting. De kan ordnes uden det skal falde tilbage på dig. SIG NU FRA NÅR DU IKKE ORKER DET. Din værdi måles ikke i hvad du gør for dine børn eller mand, men for hvem du er. Og det synes jeg også du har nævnt tidligere ifb med din terapi. At du er tilbøjelig til at skulle tilfredsstille andre for at føle dig veltilpas. Men så må du vælge; Hvad vil du? Pines over at føle dig utilstrækkelig når du ikke gør de her ting eller tage vare på dig selv og lære at du ikke behøver at skulle måle dit selvværd i mængden af ting du gør for andre?

Jeg ved godt det lyder meget hårdt, næsten dømmende. Men det var nogle vigtige ting du lærte i din terapi og det her er et vigtigt tidspunkt at få dem implementeret. Så sig nu fra. Du har ihvertfald én knægt der er myndig. Jamen så må han altså hjælpe til nu hvor det er for hårdt for dig. Eller manden må tage sig sammen.

Det nytter ikke på den ene side at gå og gøre alt det her, føle dig alene med tingene og på den anden side ikke turde kræve at få hjælp. Du er nødt til at vise noget selvomsorg her. Og det nytter ikke at gå den vante rute hvor du bliver tilfredsstillet gennem dine handlinger for andre. Det har du ligesom prøvet og det hjælper tydeligvis ikke. Jeg forstår sagtens at vaner er svære at bryde og det er supernemt for mig at sidde og spille klog her på sidelinjen. Men jeg synes det er så åbenlyst du selv har nævnt det her igennem dit terapiforløb med leveregler osv.

Tja, det var vist hvad jeg havde at sige. Jeg forstår fuldstændig hvis du føler det er at udvise mangel på omsorg eller respekt for dig fra min side, men jeg kan næsten ikke sige det på anden måde. Og jeg føler virkelig at det er så vigtigt du bruger den viden fra dit terapiforløb til noget konstruktivt nu, især lige nu.

Knus og kram herfra. Jeg holder virkeligt meget af dig, som jeg har lært dig at kende igennem din dagbog her. Og samtidigt har jeg sådan en lyst til at ruske dig og sige, "Jamen du ved det jo godt selv. Hvad der skal til, hvordan" osv...

Jeg håber ikke jeg er gået over stregen her. Og er jeg det, så håber jeg du tilgiver mig det.

Men det er lige nu hvor du skal lære at omsætte al den erkendelse du havde i terapien til noget praktisk. Også selvom det betyder at du faktisk ikke skal lave noget. Altså sige fra, slippe rebet og bare være til indtil du har overskuddet igen.

Knus og kram---holder virkelig af dig og håber alt det bedste for dig. MikaelSkrevet af MK_forfra, 10. marts 2018 00:27