Læs dagbog

Jeg føler lidt, at jeg har fået et liv!

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 10. februar 2020 09:46

Efter jeg er blevet førtidspensionist har det være lidt svært, at glæde sig til weekends og ferier. Da jeg arbejdede var begge et dejligt og kærkommet afbræk i hverdagen. Jeg så frem til fridage, ikke fordi jeg ikke holdt af mit job, tværtimod, men man trænger alligevel til at have fri.

Nu glider hverdag, weekends og også lidt ferier ud i et for mig.

Okay, så du har ferie altid?

Nej, tværtimod, jeg har aldrig ferie, for efter vi har fået børn er min tid, lige meget hvad, været dikteret af børnene. Ikke at manden ikke har hjulpet til, det har han i den grad, men jeg gør det samme om der er ferie eller hverdag. Jeg har de samme arbejdsopgaver.

Jeg får ikke fri for "mit arbejde" for mit arbejde følger med, når jeg har ferie.

Det var grunden til at jeg forslog, at jeg skulle have fridage og at vi skulle have hver vores maddag.

Vi har nu prøvet det af et stykke tid, men da den ældste er på skole igen det næste ½ år, går maddagene ikke helt op, men vi har alligevel holdt det ved lige, tirsdag er så bare blevet til den lette maddag, rugbrød eller hvad vi nu har eller gider at lave.

Vi går alle op i det, og det er virkelig en lettelse ikke at skulle finde på madretter hver eneste dag. Og jeg kan mærke, at den dag jeg har maddag, vil jeg gerne gøre lidt ekstra ud af det, finde nye retter. Det har jeg nu overskud til og det er sjovt.

Den yngste og kæresten går til opgaven 300% i hver uge. De, eller den yngste, har maddag om torsdagen, men de gør det altid sammen. Indkøbslisten til det de har valgt at lave, skal ligge senest mandag aften, så handler jeg ind til det for dem, det fungere godt.

De hygger sig i køkkenet sammen kan vi høre, og de springer ud i lidt af hvert. Vi har fået kyllingelasagne, varme sandwich og sidst sushi! Jeg vidste ikke at jeg kunne lide sushi, det smagte godt!

Den yngste har altid sagt: Hvor svært kan det være at lave mad, man følger bare opskriften! Men han har nu et par gange fået kam til håret, for er det nu også så nemt!?

Jeg kan nu se, at det var en rigtig god ide med madplan, de lærer meget af det. Og de vil være bedre rustet, når de engang får deres eget.

En anden ting jeg har indført er en gulerod til den yngste. Hans mere eller mindre brugte vasketøj ligger ofte på gulvet i stedet for i vasketøjskurven, der står på hans værelse. Jeg har været efter det længe uden resultat, men så kom jeg på en ide.

For hver uge der går og intet tøj ligger på gulvet tjener han 10 kroner, hvis gulvet efter 4 uger har været tøjfrit får han 10 kroner i bonus, det vil sige at han i bedste fald få 50 kroner mere i lommepenge.

Og ved i hvad!? : ) Det virker ; )

Jeg tænker, at dette i længden vil gøre, at det bliver en fast rutine at lægge tøjet i vasketøjskurven.

Nå, men alle de her nye tiltag, plus mine fridage, har gjort min hverdag anderledes, mere spændende for mig, for jeg har fået andre ting at gå op i. Andre ting at tænke på end husholdning, vaksetøj, indkøb osv. Oven i det har jeg solgt rigtig mange ting i min loppebutik, og det er tilmed sjovt og giver mig dejlige oplevelser med min mor.

En anden ting der altid har været min opgave, det er at pakke alt for alle, når vi skal på ferie. Nu pakker drengene jo deres eget tøj, men førhen var det altid mig, der skulle have overblikket og få det hele med lige fra bleer til vinterstøvler. Alt vi skal bruge i køkkenet, indkøb til madpakker, smøre madpakker til bilturen, alt til badeværelset og sengeredning. Alt.

Og når vi kommer hjem fra ferie, er det også altid mig der står for al udpakning og bunker af vasketøj.

Alt det er jeg egentlig lidt træt af. For ikke nok med at mine ferier ikke virker som ferier for mig, så skal jeg også stå på hovedet før og efter ferierne. Egentlig ville det være mere ferie for mig at slippe for ferier!

Manden og jeg har talt om det, og så var det han forslog, at vi i denne weekend får pakket alt det vi kan sammen. Og som sagt så gjort. Så nu står næsten alt klart til vores skiferie. Vi skal nemlig på skiferie i år!

Og jeg glæder mig virkelig til den ferie. Jeg har sådan feriekriller i maven, ligesom dengang jeg var i arbejde, for nu er det ikke bare surt arbejde til mig, vi er fælles om det sure, så vi kan nyde at være fælles om ferien : )

Kæmpe forskel for mig!

Nå, nu skal jeg have gjort nogle ting klar til salg i min butik, for senere skal jeg mødes med min mor og så skal vi loppe sammen ; )

Jeg føler lidt, at jeg har fået et liv!