Læs dagbog

Os

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 12. august 2019 11:23

Manden og jeg fik talt sammen i går eftermiddags. Vi var alene hjemme, så her var ro og fred.

Det var en god snak. Vi hev fat i ting vi havde talt om på Harzen turen, ting vi skulle gøre sammen efter ferien. Det var druknet og glemt efter vi kom hjem, i den ældstes kærestesorg, mig alene med den yngste og kæresten i sommerhus, og mandens sejltur.

Vi tog fat i det igen i går. Nu gør vi noget ved det, har vi aftalt.

Jeg er stadig påvirket i luftvejene efter min influenza, eller hvad det var, så jeg er startet stille i dag.

Den yngste er startet på STX (gymnasie) i dag, det samme er hans kæreste, men på en anden skole. De var nervøse begge to, men er en god støtte for hinanden. Det skal nok gå, al start er svær, men de falder hurtigt til og så bliver det hverdag.

Den ældste arbejder, og har har nærmest boet hos hans papfætter den sidste uge. Papfætteren har været alene hjemme, da forældrene er på ferie til på onsdag. De har råhygget, i den grad. De har "leget" vi er flyttet hjemmefra, de har handlet, lavet mad, og en masse andre ting sammen.

Den ældste er nu nået dertil hvor alt på hans værelse, der minder om exkæresten er pakket væk. Han bedte mig om en kasse, han kunne lægge det i, som jeg så skulle gemme væk. Han er godt på vej til komme videre.

Han sagde dog til mig i går, at han stadig følte det ville være godt for ham, at tale med en psykolog om hans ked af det - hed og om det at han har svært ved at være alene i det hele taget. Så jeg har taget det op igen i dag, og kontaktet en psykolog, som jeg venter svar fra nu.

Og mig : ) I al det her, har jeg købt en killing!!! Ja, skrupskørt, men det har jeg altså.

Faktisk var jeg ude og se på en anden killing, jeg havde tænkt mig at købe, men kort før jeg skulle se den, ringede ejer til mig, og sagde at han var lidt sløj, men hun havde ikke tænkt sig at gå til dyrlægen med ham, hvis hun skulle var det for at få ham aflivet. Det undrede mig? Billederne i annoncen viste en sund killing, så jeg tænkte det kan ikke være så galt. Vi aftalte at jeg kom forbi.

Da jeg kom var der en del unge mennesker i huset, den ene var ejers teenagesøn. Jeg kom ind, ejer sagde at killingen var under sofaen, der lå den meget. Flere at de unge mennesker sad på sofaen, de flyttede sig så ejer kunne fiske killingen ud.

Jeg tog den op, den var tynd, vildt tynd, den svarede overhovedet ikke til billederne i annoncen. Og så trak den vejret meget stødvis og overfladisk, der var virkelig problemer med luftvejene.

Ejer viste mig killingens kuldbror, som de ville beholde selv, den var en del større, men også tynd, men ikke så alarmerende som den lille. Den sidste kuldsøster var solgt og hentet.

Jeg vidste at killingerne ikke var vaccineret eller ormbehandlet, men spurgte nu til kattemoren, det var hun heller ikke.

Jeg sagde: Jeg tror den lille killing har katteinfluenza, og hvis du ikke får ham i behandling vil han dø langsomt. Han har det rigtig rigtig skidt, det er også derfor han gemmer sig under sofaen.

Jamen der er ikke noget med de andre, sagde ejeren.

Det er nok bare et spørgsmål om tid, svarede jeg.

Jeg vil ikke købe din killing, den skal ikke hjem til min tre sunde og raske katte. Jeg vil anbefale du søger dyrlæge med det sammen. enten for at få ham i behandling eller aflivet.

Jeg trak mod døren. Hun og teenagesønne fulgte efter.

På vejen kom morkatten gående. Skind og ben.

Ejer sagde: Hun er drægtig igen, måske du vil have en af de nye killinger?

Jeg var måløs.

Nej tak! sagde jeg.

I døren vendte jeg mig om mod sønnen og moderen og ville sige farvel. Da stod sønnen med en pegefinger helt oppe i hovedet på moren, han sagde: Mor, du tage de katte til dyrlægen nu, og det er lige NU!

Jeg sagde farvel og lukkede døren efter mig.

Jeg har siden fundet en sund, rask killing fra en seriøs ejer. Han har været her en lille uge nu og stortrives. Mine andre katte er udenfor og killingen inde, indtil jeg har fået dem sluset roligt sammen.

Han har hilst på mine andre katte, en for en, igennem terrasseglasdøren. Det er gået godt : )