Læs dagbog

Afløbsværktøjet

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 15. maj 2020 09:41

Et af de værktøjer vi har fået er netop til at få afløb, så situationer ikke hober sig op i os hver især, og vi bliver ved med at lægge konflikt på konflikt.

Med dette værktøj kan man anmode om en samtale med partneren, hvor man kan tage en situation op, som har skabt konflikt, eller på anden måde har været svær.

Grunden til at der skal anmodes/bedes om lov til samtale, er at partneren også skal være klar. Man må ikke nægte en anmodning, men man har lov til at sætte tid på, hvornår man er klar.

Vi har dog en skala fra 1-5, hvor man virkelig har alvorligt brug for at få talt om situationen på 5, så partneren kan forstå og skal respektere, at det ikke kan vente flere dage, før man får talt.

Samtalen har helt klare spilleregler, vi følger en plan, punkt for punkt, hvor den der har bedt om samtalen har ordet.

Og grunden til at det bliver en samtale, er at partneren der er blevet anmodet om samtale, efterfølgende har lov til at tage ordet, igen efter de samme spilleregler, punkt for punkt.

Derved kommer vi hele vejen rundt om situationen.

Og når man har ordet, må man kun tale ud fra en selv, ingen bebrejdelser eller på anden måde kritik af partneren, man må faktisk ikke engang bruge ordet "Du".

Så kun tale ud fra en selv, om ens egne følelser i den givne situation.

Derved bliver situationen belyst fra begge sider. Vi kan få forståelse for hinandens reaktioner og vi kan tage hånd om dem, og derved får vi begge afløb og intet hober sig op.

Det er simpelthen et befriende værktøj, for vi ved begge, at vi kan gå ind i situationen uden at have paraderne oppe, uden våben, uden skænderi. Og det at vi begge ved at vi får taletid og at vi har partnerens fulde opmærksomhed, når vi har ordet, gør det så meget nemmere og konstruktivt at komme videre.

Og samtidigt skaber det stor respekt for hinanden, når vi ser, føler, lytter til hinanden. Især det at vi har taletid, gør en kæmpe forskel. For når man skændes, lytter man ikke, man tænker kun på hvad man selv skal sige, for at forsvarer sig, og man afbryder konstant hinanden.

Det er rigtig trygt at vide, at hvis/når tingene vælter, så har vi et værktøj, vi kan bruge, som hjælper os videre med hinanden på en god, respektfuld, konstruktiv og tryg måde <3


Jeg håber, jeg har skrevet det så det er til at forstå : )

Kommentarer fra andre brugere

Jeg kender det fra mig selv, Jegvinder.

Når jeg er (u)lykkeligt forelsket hober der sig også en masse følelser om. Had og kærlighed på samme tid. Og så får socialpsykiatrien et fur i digtform eller en mail om vedkommende, lige til det starter forfra igen.

Men godt at du og din mand har fået nogle redskaber så i kan undgå skænderier og misforståelser.

Jeg bruger meget privat dagbog til ting jeg ikke vil have kommer på Internettet, måske du også kunne profitere af dette, men mit indtryk af dig er at du er meget åben om dig selv og ikke lægger skjul på noget. :-) Respekt for det.

God weekend.

Kram

Stigmata.

Skrevet af Anonym, 15. maj 2020 10:31