Læs dagbog

Wauw med wauw på ; )

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 18. maj 2020 08:26

Wauw - der var dømt havearbejde i går, vi havde lavet en lang liste, med punkter vi ville have lavet. Vi blev enige om at starte fra en ende af, og se hvor langt vi kom, vi havde ikke travlt.

Den del af punkterne hang samme med andre, så vi skulle udføre et punkt for, at kunne udføre et andet.

Den del gik jeg i gang med.

Jeg skulle grave en busk op, der stod i vores gårdspladsbed, den var blevet for stor og voldsom, men var smuk sådan, så vi besluttede os at forsøge at rykke den, for at give den mere plads.

Manden hjalp mig med at grave den op.

Der hvor busken stod skulle min mormors hosta ned, den stod i den anden ende af bedet. Den har ikke haft det så godt, de sidste to år, så ny jord og nyt sted, ville forhåbentlig hjælpe.

I det hul hvor hostaen stod plantede jeg en rosmarin fra vores krydderurtehøjbed. En stor flot rosmarin, der lige nu har små fine blålige blomster. Vi bruger sjældent rosmarin, men den er smuk og er nu så stor, nærmest som en lille busk, så den fik en god plads i bedet i stedet.

I krydderurtehøjbedet skulle jeg så plante persille, purløg, oregano og timian, men jeg mangler nogle at krydderurterne, dem skal jeg have købt i denne uge, derefter ordner jeg det bed.

I stedet fik jeg udskiftet to små pieris buske. Jeg plantede 4 sidste år, langs hegnet, men to af dem var døde, så dem gravede jeg op og fik de nye ned.

Alt imens var manden gået i gang med vores ene hestekastanje, den var syg og skulle fældes.

Vi har to hestekastanjer i haven, langt fra hinanden. Jeg har selv "lavet" dem af kastanjer samlet op på vejen, da genboen har hestekastanjer stående hele vejen foran hans gård. To af dem lagde jeg i urtepotter og værnede om dem, indtil de var store nok at plante ud i haven.

De er nu ca. 5 meter høje og fik for første gang lys (blomster samlet i toppe, der bliver til kastanjer) på sidste år. Det var lidt stort at samle de første "hjemmelavede" kastanjer op : )

Men nu er der kun et træ tilbage, det er til gengæld stort og frodigt, ingen tegn på sygdom.

Og manden knoklede for at få træet op og det lykkedes.

Når, men jeg ville egentlig bare sige, at nu har jeg det sådan helt wauw, fordi hele min krop blev brugt i går, sådan rigtig tæsket igennem, så nu har jeg faktisk mindre ondt i kroppen, end før have arbejdet.

Og manden og jeg havde en skøn dag, vi fik begge knoklet og fik ordnet næsten alt på listen, med undtagen af krydderurterne, hvilket ikke gør noget for det er jo bare sjovt, så har jeg noget at glæde mig til. Men ellers alt og med pauser hvor vi fik kolde øl - og klappere med leverpostej.

Og vi griner, fjoller, kysser, krammer. Vi har lyst til og nyder, at være sammen, for det er blevet dejligt igen.

Wauw med wauw på ; )

Kommentarer fra andre brugere

Hej Jegvinder.

Sikke en dejlig dagbog at læse, og du virker så glad. Godt at der er kærlighed og ikke skænderier imellem dig og din mand. :-)

God dag.

Kram
Stigmata.

Skrevet af Anonym, 18. maj 2020 09:30