Læs dagbog

Nyt år - Nye tiltag

En side i dagbogen "I nat valgte jeg livet"
Skrevet af jegvinder 30. januar 2020 09:55

Jeg har to ugentlige fridage, hvor jeg "ikke eksistere", med mindre man er ved at dø ; )

Det blev mandag og torsdag. Og jeg er i gang med første selvvalgte projekt, som jeg bruger min fritid på.

Jeg har lejet en stand i en loppebutik, hvor jeg allerede har solgt meget, så jeg har fået ryddet vildt meget op her hjemme. Drengene og jeg har været alt deres tøj igennem og jeg mit eget. Jeg har vasket alt og sælger det nu i butikken, blandt alt muligt andet.

For eksempel puslespil, jeg har lagt. Dem sælger jeg billigt, hvor brikkerne ligger i en lynlåspose i æsken, og jeg står inde for, at alle brikkerne er der. Dem har jeg solgt rigtig mange af!

Min mor har stand i samme butik, så vi ser en del til hinanden. Det er sjovt og dejligt, at være sammen med hende, og jeg kan tydelig se/mærke, at hun føler det samme. Vi får snakket og grint : )

Et andet nyt tiltag er, at vi har hver vores maddag her hjemme, og menuen skal falde senest søndag aften med ingrediensliste, så handler jeg ind til det. Weekendensmaden står manden og jeg for.

Det går rigtig godt, især den yngste og hans kæreste får prøvet mange spændende ting af. Det meste er spiseligt ; ) Ej, de er faktisk gode til det! I aften laver de sushi, det bliver spændende.

Ideen og de nye tiltag kommer fra mig, det var hvad jeg kom frem til, at jeg havde behov for, da jeg var i sommerhuset. Da manden kom der op til mig, talte vi om det og dette er nu planen.

Det handler meget om, at jeg altid føler mig på standby, og at jeg ikke er god til at sige nej.

Jeg tænker, det kan jeg da også godt lige, jeg har jo ikke rigtig andet at lave, eller det er i hvert fald ikke så vigtigt. Og det bevirker at jeg egentlig aldrig har fri, jeg står altid til rådighed, og jeg gør sjældent noget helt for min skyld.

De nye tiltag kræver lidt af drengene, og det har der også været nogle reaktioner på fra dem. Lidt brok og sådan. Men så taler vi om det, og de kan jo godt se meningen med det.

Jeg har det også lidt svært indimellem, jeg skal virkelig øve mig i at sige: Nej ikke i dag, jeg har fridag. Det er samvittigheden jeg slås med. Og jeg har indimellem tænkt, at det kan være ligemeget med tiltagene, jeg lærer aldrig at gøre noget for mig selv, og det virker alligevel ikke...

Men manden bakker mig 100% op, og dét gør at jeg holder fast.

Manden og jeg mødes også på en lidt anden måde nu. Jeg tror, at han har det godt med, at der er noget konkret vi kan gøre.

Alt det der snak, om følelser osv. alt det lidt diffuse, har han svært ved. Men det her, det er til at tage og føle på.

Så at jeg har ønsket mere plads til mig og mine ting, har faktisk smittet af på vores forhold.

Jeg føler, at han ser og høre mig anderledes og jeg kan mærke ham nu. Han er til stede.

Vi har da også startvanskeligheder, alle fire, men sådan overordnet set, så tror jeg at disse tiltag faktisk vil hjælpe os alle.

Og jeg kan mærke, at i dag bliver en af de gode dage : )