Læs dagbog

Hvorfor

En side i dagbogen ""
Skrevet af jegvinder2 20. februar 2021 22:01

Hvorfor ønsker og efterlyser min mor, at jeg bliver vred på hende over hendes svigt, da jeg var barn?

Hvad
Hvem
handler det om?

Hende
Mig

?

For mig handler det hele kun om hende.

Så først skal jeg svigtes af hende og derefter skal jeg være ansvarlig for hendes sjælefred...

Kommentarer fra andre brugere

Det gør det måske - handler om hende, vi mennesker gør de fleste ting for vores egen behovsopfyldelses skyld, selv kærlighed føler vi dybest set fordi det opfylder nogle behov.

Men jeg tænker da også at det samtidig sagtens kan handle om dig, at hun ønsker dig at have det bedre.

Når du skriver som du gør, lyder det jo til at du i forvejen er vred på hende, så hvad er det hun ønsker, at du viser det mere?
Og vil det i så fald kunne ændre noget, bringe jer nærmere et eller andet - eller er det en byttehandel - du viser din vrede og så er gælden ude af verden, i så fald er det et ulige bytte.

Jeg ved det ikke, men tænker da at hun ønsker dig det bedste, - og samtidig har hun helt sikkert også et behov for at "alt bliver godt", - og det gør det jo nok ikke, men måske kan det blive bedre.
Uanset hvad kan du jo gøre hende opmærksom på at - du ikke er ansvarlig for hendes sjælefred, - og at - du (måske) gerne vil vise din vrede, men hun skal ikke forvente at det ændrer hvordan du har det med de ting dengang.

Skrevet af Skovtrolden, 21. februar 2021 02:26

Kære Jegvinder.

Jeg erindrer en tidligere dagbog hvor du skrev om omsorgssvigt i barndommen og at det var det som havde udløst depression og socialfobi.

Min barndom var heller ikke nem, med en alkoholiseret og manio-depressiv mor som kørte psykisk terror på mig og slog mig. Og tit blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Hun døde da jeg var 9 år gammel.

Igennem hele folkeskolen og på V.U.C. blev jeg mobbet sønder og sammen og havde ikke én eneste barndomsven.

Men hvis jeg må give dig et godt råd: Så prøv at vær til stede i nuet og tag én dag af gangen. Fortiden kan man alligevel ikke ændre på.

Jeg ved du kæmper dine kampe med dit forhold til din mand og Jeres parterapi, og du har dine dejlige børn.

Håber at du snart får det bedre.

De bedste hilsener

Din ven

Stigmata.

Skrevet af Anonym, 21. februar 2021 21:32