Læs dagbog

*Ændringer Oppe fra og ned*

En side i dagbogen "Menneskebarn"
Skrevet af juce 16. februar 2021 15:27

Musik til de deprimere, sagde den lille stemme i det mørke indre. Jeg har så mange ting, som ikke er blevet gjort, så nu er det fokus og ændring af mad. Jeg fik far til at køre mig ned for at handle stort ind. Det gjore at jeg fik forberedt aftensmade, i god ro og orden. Jeg skar hvidkål og rød spidskål, rød grøn og gul peberfrugter + løg hvidløg og fandt majs på dåse frem. Fik plukket broccoli og skraldet et æble og gulerødder. Hver ting ved siden af hinanden i en stor skål. Så fandt vi den store wokgryde frem fra gemmerne, og jeg skar kylling kød i små stykker.

Startede med at stege kylling, op med det i en skål med låg så de holdte sig varmt. Kål op i det simmerene olie, dernæst gulerødder og peberfrugter, løg og det sidste af det sidste. Jeg havde varmet nudler i en skål, så til sidst lige før servering op med kødet og nudlerne, alle var så glade og det blev krydret med forskellige krydderier mums altså!

Så i dag ville de gerne ha det igen, det meste er skåret og man kan forbedrede det flere timer før, som mig. Meget nemt og meget godt for immunforsvar mad til mine forældre.

Men jeg går og sukker som resten af verden, at savne alt, for dette mareridt af død og vrede, som skiller vandene. Mit lille barnebarn kom forbi for 4 dage siden, at se hende, på min mors skød og slå på tromme, gir både glæde men osse en bevidsthed om de sidste år. Alt glæde er hyldet ind i følelsen af gamle dage. At ændre sig, at blive gammel.

Jeg har ikke så stor lyst til så meget, men forsøger at gøre noget hverdag. Når man er følsom af natur, så skal der ikke så meget til før man finder sig selv på gulvet, splattet ud som en tomat. Sneen ligger der fint og smelter nu, jeg har lavet blanding af fuglemad og så kan de godt lide æbler. Især den ret så aggressiv solsort, den forslugende herre lool. Han jager andre væk og hvis det passer, at man bliver hvad man spiser, så må han være det sorteste æble i verden :))

Jeg skal klippe hunden i dag, og støvsuge oven på i morgen. Fik ordnet det meste af mit soveværelset og det tøj. Har sat vask over, og så skal jeg oss lige ha fjerne småting fra min stue. Tegner næsten hverdag, altmuligt. men er noget langt med min egen kunst. Lille måne pige har fået to tænder, og hun prøver at gi mig hendes bidering:))) Hun vil op og stå og laver det sjoveste fjæs ever ! når hun ikke for lov til at gøre som hun vil:)) Jeg elsker dette lille menneske, hun er så kærlig og da hun lagde sit hoved ind til mig, smeltede jeg bare.

Men dumme Corona gør at vi igen ikke kan ses, og jeg er ensom, tung og fattig på oplevelser jammerdal..

siger jeg bare!

:)))'

Taak for alle jeres hilsner, stort og varmt kærligt knussssssssss herfra. :))))¨

Juze.

Kommentarer fra andre brugere

Hej Juce

Hvor lyder det lækkert med dem wokmad, det smager også bare godt. Ja, og så er det godt for mange ting, også det mentale, tror jeg. Man får det bedre af at spise sundt, ikke. Sejt at du fik stablet det på benene, og også for dine forældres skyld. Ja, man kan jo forberede det i forvejen, det er smart. Ej, men jeg bliver helt sulten, og jeg har endda lige spist en portion minestronesuppe. :)

Hvor er de bare kære, de små rollinger. :) Det er så hyggeligt med dem, ja, men dumme corona, du har så ret, og hvor er det uretfærdigt, at I skal undvære hinanden pga sådan en lorte virus. Jeg føler med dig/jer! Jeg håber virkelig, det snart ændrer sig.

Det er dejligt, du kan koncentrere dig om at tegne, jeg ville gerne se din kunst, jeg er sikker på, den er stærk. Tegner du "kun", eller maler du også? Ved du, hvad jeg har gjort, det er så fjollet, men jeg har købt en lille malebog, som egentlig er for børn, det er med Anders And, haha, griner. Men jeg er ligeglad, den ser god ud til at male i, og om det er voksen-mandala eller andet er jo lige meget, haha. Jeg kan godt lide at farvelægge. :)

Pas godt på dig selv, søde ven. Det går forhåbentlig mod lysere tider! Mange tanker til dig og et stort knus fra jhn

Skrevet af JHN1, 16. februar 2021 16:40

Kære juze menneskebarn. Det må være hårdt ikke at kunne se din guldklump af et barnebarn så ofte som du vil. Der er godt nok mange mennesker, der virkelig kæmper med isolation for tiden. Både unge, gamle og os midt i mellem.

Jeg oplever som dig også at det er rart at gå i køkkenet. Og sender ind imellem en venlig tanke til skæbnen - næ hov min læge - om at jeg igen kan koncentrere mig om at lave mad. Vi er forskellige mht det at blive gammel. Jeg synes der er store fordele ved at blive ældre, jeg kender mig selv bedre og kan bedre vurdere hvornår noget er en god eller en dårlig ide. Det var jeg ikke så god til, da jeg var ung :)

Haha ja de solsorte der. Jeg havde succes med at varme mit fuglebad op med et havelys under. Det betød at jeg kunne tilbyde mine fugle vand også da der var frostgrader. Så kom der en sødeste skovsneppe i min have, den blev jeg helt forelsket i. Jeg følte det var min nye pandemi ven :)

Kærlig hilsen dig dig og dine fra meft.

Skrevet af Meft, 17. februar 2021 12:36

hej Juze

mange tak for din besked. den varmede meget.

håber os snart det der corona blir bedre.

pas på dig selv venze

knus line

Skrevet af november2, 17. februar 2021 17:39