Læs dagbog

Dyk

En side i dagbogen "Mod lyset.. Here we go.."
Skrevet af melle 16. juli 2018 13:17

Hold da op det er længe siden jeg har skrevet noget herinde med undtagelse af få private begyndelser på dagbogssider som jeg aldrig kunne få til at hænge sammen.

Overordnet går det egentlig godt. Jeg kom for en måneds tid siden ud af et relativt dybt 'dyk' som de kalder dem på opholdsstedet. Det er de perioder hvor mit humør sænkes, funktionsniveau forværres og jeg isolerer mig.
Det startede med at jeg ikke kom i skole og dukkede op til færre og færre ting på opholdsstedet. Jeg græd tit om aftenen og begyndte at trække mig. Den værste del af dette dyk varede en måneds tid hvor jeg ikke kom op om morgenen, var meget isoleret og snakkede meget lidt med nogen, min spiseforstyrrelse fyldte meget og jeg havde det bare virkelig skidt.
Jeg fik heldigvis snakket med min kontaktperson og fortalt hvordan jeg havde det, og hun fortalte at det havde de godt lagt mærke til. Vi aftalte at hun ville prøve at få fat på børne/ungdoms psyk og spørge om en tid da jeg på det tidspunkt stod imellem at være afsluttet b&u og starte i voksen. Det lykkedes ikke, og vi ventede derfor den måned der skulle gå før jeg blev startet op i voksen. I den periode var jeg nogenlunde stabil. Det blev hverken bedre eller værre.
I voksen blev jeg startet op på quetiapin depot i stedet for almindelig og sat lidt op i dosis, og det hjalp heldigvis.

På min udvikllingssamtale (samtale hver 3. måned med kp og lederen af opholdsstedet) snakkede vi, som altid, om disse dyk. Vi aftalte at vi skal have lavet en 'plan b'-ugeplan for mig til når jeg har disse dyk, for der kan jeg ikke følge den sædvanlige ugeplan.
Det er lidt hårdt at sidde og snakke om når det sker igen, jeg ville da ønske at det var hvis det sker igen.. Men disse dyk har været der længe, og som lederen siger er det bedre at vi forbereder os til næste gang så det forhåbentlig bliver lidt nemmere.

Vi har også været på vores årlige sommertur. Det er altid en hård tur, men i år var det både nemmere og sjovere end sidste, og det vidner jo om den udvikling jeg har gennemgået. Det er så skønt og mærke. Jeg var også så heldig at jeg kom til at bo på værelse med en af mine bedste venner som jeg har det rigtig godt med.

Jeg regner med at jeg skal i noget virksomhedspraktik her efter sommerferien. Vi har møde i uge 34. Det har ikke fungeret med at gå i skole, så lederen foreslog praktik. Jeg tror det kunne blive godt. Jeg kan godt savne at have noget at give mig til i hverdagene - noget som giver mening.